Η “εθνική ταυτότητα των Σκοπίων” είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να αλλάξει!

Η διατήρηση της “εθνικής της ταυτότητας, η οποία εμπεριέχεται στο συνταγματικό της όνομα της χώρας” αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον διαπραγματευτή τους, κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα έχει πιαστεί στον ύπνο, και είναι να απορεί κανείς με τη σπουδή της κας. Μπακογιάννη να “κλείσει” το θέμα – προφανώς για να γίνει αρεστή, αφού έτσι της είπαν να κάνει. Άραγε έχει αντιληφθεί η κα. Μπακογιάννη και οι συν αυτή ότι ακριβώς η εθνική ταυτότητα των Σκοπιανών είναι το πρόβλημα της Ελλάδας;

Αν οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούσαν τον όρο Μακεδονία, ακόμη και για να αυτο-χαρακτηριστούν εθνικά, χωρίς να ενυπάρχει σε αυτή τη χρήση καμία κλοπή της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, τότε ίσα που μπορεί και να μην είχαμε και κανένα πρόβλημα με τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”. Να μας άφηνε αδιάφορους. Το πρόβλημα ξεκινά από την κλοπή της ελληνικής εθνικής ταυτότητας (μέρους της, δηλαδή, με την κλοπή της μακεδονικής ταυτότητας ως αναπόσπαστου τμήματος της ελληνικής εθνικής ταυτότητας) για τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας στους Σκοπιανούς επί τη βάσει της κλοπιμαίας ταυτότητας. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα.

Το έχουν καταλάβει άραγε αυτό οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Αν όμως δεν το έχουν καταλάβει και δεσμευθούν σε μια μικρο-αλλαγή του ονόματος που θα σημαίνει συνέχιση της ιδεολογίας του ψευδομακεδονισμού μέσα και από τη νέα ονομασία; Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς το όνομα, το πρόβλημα είναι η ιδεολογία του ψευδομακεδονισμού. Η οποία κύριο φορέα της έχει, βέβαια, το όνομα. Τι κι αν αλλάξει το όνομα, παραμείνει όμως η ιδεολογία του ψευδομακεδονισμού;

Ο Θεός βοηθός, δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

Ολόκληρη η ανταπόκριση της “Ναυτεμπορικής”:

ΠΓΔΜ: «Ενεργή» συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με βασικό κριτήριο τη «διατήρηση της εθνικής ταυτότητας»Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007 20:44
Η ΠΓΔΜ θα συμμετέχει «ενεργά και εποικοδομητικά» στη διαπραγματευτική διαδικασία με βασικό κριτήριο τη διατήρηση της «εθνικής της ταυτότητας, η οποία εμπεριέχεται στο συνταγματικό όνομα της χώρας».Η ΠΓΔΜ θα συμμετέχει «ενεργά και εποικοδομητικά» στη διαπραγματευτική διαδικασία με βασικό κριτήριο τη διατήρηση της «εθνικής της ταυτότητας, η οποία εμπεριέχεται στο συνταγματικό όνομα της χώρας».Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για ζήτημα του ονόματος Νίκολα Ντιμιτρόφ, μετά τη συνάντηση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων με το μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του προβλήματος.

Η ΠΓΔΜ θα συμμετέχει «ενεργά και εποικοδομητικά» στη διαπραγματευτική διαδικασία με βασικό κριτήριο τη διατήρηση της «εθνικής της ταυτότητας, η οποία εμπεριέχεται στο συνταγματικό όνομα της χώρας».Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για ζήτημα του ονόματος Νίκολα Ντιμιτρόφ, μετά τη συνάντηση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων με το μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του προβλήματος.Ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση εξετάστηκε το πλαίσιο των εισηγήσεων του κ. Νίμιτς, το οποίο ο διεθνής μεσολαβητής είχε υποβάλει στους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, στη συνάντηση της 1ης Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ντιμιτρόφ συμπλήρωσε ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ ανέφερε στον κ. Νίμιτς ποια σημεία των εισηγήσεών του δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ποια άλλα αποτιμώνται ως «θετικά και αποδεκτά».

Σημείωσε επίσης ότι εξετάστηκαν τρόποι και ιδέες για την εξέλιξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας και γνωστοποίησε ότι αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών και του κ. Νίμιτς, στη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2008.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/03/1447215.htm

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.