Συλλογή Υπογραφών υπέρ Τάσσου!

Υπογράψτε εδώ

Το παρακάτω κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Τάσσου Παπαδόπουλου στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, που κυκλοφόρησε από τη Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο ( Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) και από το σωματείο Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου (Σ.Α.Κ.), υπογράφουν Ελληνίδες και Έλληνες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους.


Στηρίζουμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της Κύπρου, επειδή αγωνιούμε για το μέλλον της Μεγαλονήσου. Η κρίσιμη ιστορική περίοδος που περνά δεν επιτρέπει την παραμικρή εκτροπή από τον δρόμο μιας σοβαρής, νηφάλιας και με διεκδικητικό χαρακτήρα επεξεργασίας των δεδομένων που οδηγούν σε μια δίκαιη, βιώσιμη και σύμφωνη με τις αρχές του ΟΗΕ λύση του Κυπριακού, που συνεχίζει να αποτελεί ένα ζήτημα εισβολής και κατοχής. Οι νωπές τραυματικές εμπειρίες από την απροκάλυπτη προσπάθεια ξένων κέντρων εξουσίας να επιβάλουν, μέσω του Σχεδίου Ανάν, μια νόθα και καταστροφική λύση, καθώς και η αδυναμία πολιτικών παραγόντων της Κύπρου να εκτιμήσουν σωστά τη φιλοσοφία του Σχεδίου Ανάν, επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε τη στήριξη του Τάσσου Παπαδόπουλου, εγγυητή της ενότητας και της ομοψυχίας του κυπριακού λαού στο εθνικό θέμα.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέρα από διαφωνίες ή συμφωνίες με επίμέρους θέσεις, απέδειξε ότι διαθέτει διορατική πολιτική κρίση. Με την ιστορική παρέμβασή του συνέβαλε αποφασιστικά στην επιλογή του σωτήριου Όχι σε ένα σχέδιο που παγίδευε το μέλλον της Κύπρου και οδηγούσε τον λαό της σε νέες τραγικές περιπέτειες. Με τη στάση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που ανέλαβε –σχέσεις με τη Γαλλία, με τη Ρωσία, συμφωνίες για την πετρελαϊκή έρευνα κ.λπ.– κατοχύρωσε το Όχι και ενίσχυσε το κύρος της Κύπρου, παρά τις ποικίλες κινδυνολογίες.

Η επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα αποτελεί μια βασική εγγύηση για τη συνέχιση του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού και για την τελική δικαιωσή του. Γι\\\’ αυτό εξάλλου και όλοι οι εχθροί της Κύπρου τον έχουν μετατρέψει σε βασικό στόχο τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, επειδή σε κρίσιμες ιστορικές περιστάσεις έλαβε δύσκολες και στοχαστικές αποφάσεις, οι οποίες επικυρώθηκαν με τη συντριπτική ψήφο του κυπριακού λαού, καθώς εξέφραζαν το βάθος της συλλογικής συνείδησης και την ελπίδα για αντίσταση. Κοινοποιούμε τις σκέψεις μας αυτές, επειδή πιστεύουμε ότι τις μοιραζόμαστε με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και καλούμε όλους τους Έλληνες, στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και την ελληνική κυβέρνηση, να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα των Κυπρίων αδερφών μας για δικαίωση και απελευθέρωση.

Υπογράψτε εδώ

One Response to “Συλλογή Υπογραφών υπέρ Τάσσου!”

 1. Δεύτερο κείμενο συλλογής υπογραφών που προέκυψε σε δημόσια εκδήλωση στις 23.01.2008

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Πέρασαν 34 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Και βέβαια τα σχέδια της Άγκυρας για πλήρη έλεγχο της μεγαλονήσου δεν ευοδώθηκαν, αλλά η κατοχή συνεχίζεται, ενώ παραμένει ατιμώρητο και το έγκλημα του εποικισμού του κυπριακού βορρά.

  Το μεγάλο αυτό διεθνές πρόβλημα δεν μπορεί να παραμένει άλυτο. Για να έρθει όμως η λύση και να δικαιωθούν οι αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, όπως και για πλήρη άσκηση των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, είναι, επί τέλους, αναγκαίο ο ελληνισμός να απελευθερωθεί από την επιζήμια αυταπάτη ότι «λύση» θα μπορούσε να είναι η αποδοχή και νομιμοποίηση των τετελεσμένων εκ μέρους του.

  Υπενθυμίζουμε ότι, η Ελληνική Δημοκρατία, πέραν των υποχρεώσεων της ως εγγυήτριας δύναμης και, γενικότερα, της ιδιότητας του Μέρους των Συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου, έχει συνομολογήσει την διαμόρφωση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κυπριακή Δημοκρατία, υφίσταται και η ίδια διαρκείς πιέσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Θράκη και, ασφαλώς, ως κυρίαρχο εθνικό κράτος, τιμά τους δεσμούς του με τον κυπριακό ελληνισμό. Για όλους τους λόγους αυτούς, οι πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουμε κάθε λόγο να ενδιαφερόμαστε για την λύση του Κυπριακού. Λύση πραγματική, δίκαιη και βιώσιμη. Λύση η οποία να προϋποθέτει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων. Λύση η οποία είναι εφικτή, εαν είμαστε καθαροί στις επιδιώξεις μας και ενεργητικοί για την προσέγγισή τους.

  Στο πλαίσιο αυτό, οι κυπριακές εκλογές αποκτούν κρίσιμο χαρακτήρα. Όπως και η επιλογή του προσώπου το οποίο θα κληθεί να αγωνιστεί για την λύση, όπως την πιστεύουμε και την δικαιούμαστε, από την θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εδώ όμως οι παράμετροι της επιλογής είναι πρόσφατα αξιολογημένοι με αμάχητο τεκμήριο την στάση την οποία τήρησαν οι υποψήφιοι απέναντι στο σχέδιο Ανάν. Χωρίς να παραγνωρίζουμε φυσικά και την, εν συνεχεία, συνέπειά τους στις θέσεις τις οποίες υποστήριξαν την καθοριστική εκείνη στιγμή. Όπως και την δημιουργικότητα, την ενεργητικότητα και την ικανότητα για την προώθησή τους.

  Για τους λόγους αυτούς, ως ενεργοί έλληνες πολίτες, θεωρούμε την επιλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου ως την μόνη διαθέσιμη. Την υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα και διαδηλώνουμε την συστράτευσή μας για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής μάχης την οποία δίνει. Για να υπάρξει επί τέλους λύση του Κυπριακού. Με βάση τις αρχές του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ακολουθούν υπογραφές

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.