Ο Νίμιτς ζητά να κατοχυρωθούν οι Σκοπιανοί ως “Μακεδονικό έθνος”!

Φτάσαμε λοιπόν στην πηγή του προβλήματος! Αυτό που όλοι ξέρουμε ότι είναι το πρόβλημα, αλλά ποτέ ως τώρα δεν τέθηκε τόσο ανοιχτά. Ο Νίμιτς ζητά ως μέρος του “συμβιβασμού” να αναγνωρίσουμε ότι τα Σκόπια είναι το “Μακεδονικό έθνος”. Αλλά αυτό ακριβώς είναι η ουσία του προβλήματος. Όχι τόσο η ονομασία του κράτους, όσο η ονομασία του έθνους!

Ο αλυτρωτιμός των Σκοπίων εντοπίζεται ακριβώς στο ότι σφετερίστηκαν την ελληνική εθνική ταυτότητα της Μακεδονίας για δώσουν τη βάση της εθνικής ταυτότητας στο δικό τους έθνος. Στο “μακεδονικό”, δήθεν, έθνος. Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι Σκοπιανοί αισθάνονται “Μακεδόνες” γνήσιοι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου, αλλά αυτό συμβαίνει με κλοπή και υφαρπαγή της δικής μας εθνικής ταυτότητας, της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. Αυτό είναι ακριβώς και το όχημα του αλυτρωτισμού τους. Η ύπαρξη “μακεδονικού έθνους” και όχι τόσο η ύπαρξη “μακεδονικού κράτους”.

Είναι γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσει υπερβολικά να το εξηγήσουμε αυτό στη διεθνή κοινότητα. Να εξηγήσουμε δηλαδή ότι το πρόβλημα μας είναι η ύπαρξη “μακεδονικού έθνους” περισσότερο από ότι η ύπαρξη “μακεδονικού κράτους”. Τολμώ να πω κάτι ακραίο:  Αν το “μακεδονικό” κράτος υπήρχε χωρίς την κατασκευή του “μακεδονικού” έθνους, αν δεν υπήρχε δηλαδή η ιδεολογία του ψευδομακεδονισμού, η ύπαρξη κράτους “Μακεδονία” στα Βόρεια σύνορά μας ενδεχομένως να μην μας πείραζε καν! Διότι θα ήταν ξεκάθαρο τότε ότι μια τέτοια “Μακεδονία” θα ήταν γεωγραφική και όχι εθνική οντότητα που υφαρπάζει μέρος της ελληνικής εθνικής ταυτότητας με σκοπό την αλυτρωτική διεκδίκηση των εδαφών και των πληθυσμών εκείνων που αντιστοιχούν στη Μακεδονία.

Ο ψευδομακεδονισμός εμπεριέχει ξεκάθαρα μέσα του τον αλυτρωτισμό έναντι της Ελλάδας. Το όχημα του ψευδομακεδονισμού είναι η ύπαρξη “μακεδονικής” εθνότητας. Αυτό είναι η πεμπτουσία του αλυτρωτισμού. Μακεδονική εθνότητα με κλοπιμαία ελληνικά στοιχεία μέσα σε αυτήν. Αν η Ελλάδα αποδεχθεί “μακεδονικό έθνος” με τους όρους του κ. Νίμιτς, θα έχει νομιμοποιήσει δια παντός τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.

 Η πρόταση του κυρίου Νίμιτς για την αναγνώριση “μακεδονικού έθνους” αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την υπόθεση της Μακεδονίας. Αν η Ελλάδα, αν οι Έλληνες διπλωμάτες και οι πολιτικοί ταγοί δεν αντιληφθούν τι σημαίνει η αποδοχή “μακεδονικού έθνους”, τότε η μάχη που δίδει η Ελλάδα για τη Μακεδονία θα έχει χαθεί σε μία στιγμή. Αν, αντιθέτως, η Ελλάδα πει “μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημά μας, η εθνική τους ταυτότητα και η ύπαρξη μακεδονικού έθνους”, τότε το πράγμα θα έχει σωθεί. Τολμώ να πω, για πάντα.

Ίσως ποτέ άλλοτε από το 1992-93 το θέμα της Μακεδονίας δεν πέρασε κρισιμότερη καμπή. Ίσως τώρα να είναι ακόμη κρισιμότερη η περίσταση, διότι, αν η Ελλάδα ανοήτως δεχθεί την ύπαρξη “μακεδονικού έθνους”, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων θα έχει νομιμοποιηθεί δια πάντός. Είναι τώρα η στιγμή, η Ελλάδα να πει το πραγματικό “όχι” στα Σκόπια. Σε αυτό που είναι όλη η ουσία του προβλήματος. Στον ψευδομακεδονισμό. Άραγε θα το πει; Ή το παιχνίδι το έχουμε ήδη χάσει και η διπλωματία μας είπε το ανόητο, αφελές και αυτοκτονικό “ναι”;

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ας είναι για μια ακόμη φορά βοηθός μας στη μάχη για την αλήθεια.

7 Responses to “Ο Νίμιτς ζητά να κατοχυρωθούν οι Σκοπιανοί ως “Μακεδονικό έθνος”!”

 1. Πατριώτης says:

  Αν μέχρι τώρα επιχειρούσε να μας πληγώσει με το στιλέτο του, τώρα μας χτυπά κατ’ ευθείαν στην καρδιά! Αυτά πάθαμε αφού κοιμόμασταν τόσα χρόνια. Όμως, υπάρχει και η αλβανική μειονότητα του Τετόβου, η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου να ανήκει στο “μακεδονικό έθνος”. Αντιθέτως μάλιστα, θέλει πάση θυσία την ένωσή της με την μητέρα-Αλβανία.
  Εδώ και τώρα αλλαγή πλεύσης, εδώ και τώρα αποπομπή της Μπακογιάννη, πριν πάθουμε καμμιά χοντρή ζημιά. Η στάση μας πρέπει να σκληρύνει, να δείξουμε ότι έχουμε δόντια και ότι δεν διαπραγματευόμαστε πια. Το τελευταίο είναι δύσκολο τώρα, αν όχι και εντελώς αδύνατον, αφού αρχίσαμε -κάκιστα- τις διαπραγματεύσεις.

  Εμείς, σαν ελληνικός λαός, μπορούμε και πρέπει με διάφορους τρόπους να απαιτήσουμε δημοψήφισμα. Τέτοια θέματα δεν μπορούν να επιλύονται από κυβερνήσεις και δη με 151 βουλευτές. Είναι απαράδεκτο!

 2. Πατριώτης says:

  “Ο Νίμιτς ζητά ως μέρος του “συμβιβασμού” να αναγνωρίσουμε ότι τα Σκόπια είναι το “Μακεδονικό έθνος”.”

  Χθες δεν ρώτησα, διότι υπέθεσα ότι θα το διαβάσω κάπου, ή θα το ακούσω στην τηλεόραση. Ούτε διάβασα, ούτε άκουσα τίποτε σχετικό. Μπορείς να μας παραθέσεις την πηγή σου; Ευχαριστώ.

  ΥΓ: Αν την γράφεις παραπάνω και διέλαθε της προσοχής μου, ζητώ συγγνώμη.

 3. Dimitris says:

  Στν ιστοσελιδα του In.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=883251&lngDtrID=244) μπορείς να βρεις το επισημο αρθρο για την χθεσινή συναντηση και το σχόλιο για το εθνος – γλώσσα.

  Νομιζώ ότι τελικά ειμαστε τυχεροί που η κυβέρνηση των Σκοπίων απορρίπτει όλες τις λύσεις.

  Νομιζώ η σημερινή κυβέρνηση είναι σχετικά καλύτερη από τις προηγούμενες – αν και δεν ασπάζομαι όλες τις κινήσεις της (μπορεί σε μερικές εβδομάδες να αλλάξω τελείως γνώμη και να τους θεωρώ τους μεγαλύτερους προδότες)

  Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τώρα γευόμαστε τους καρπούς των πρώτων κυβερνήσεων του Πασόκ που οδήγησαν (στον όνομα της κοινωνικής πολιτικής και του κοινωνικού προσώπου) στην απαξίωση κάθε θεσμού και αξίας στην Ελληνική κοινωνία.

  Η ανικανότητα της Ελληνικής πολιτικής είναι δεδομένη (χιλιάδες παραδείγματα από αρχαιοτάτους χρόνους, μέχρι και τη σύγρονη ιστορία) και ιδιαίτερα της εξωτερικής πολιτικής – αλλά η απαξίωση της κοινωνίας μας οδηγεί σε κατάρρευση ως εθνος

 4. Πατριώτης says:

  Ευχαριστώ, Δημήτρη, το είδα αυτό που λες. Μα το μετέδωσαν τα σκοπιανά ΜΜΕ και δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να το πάρουμε τοις μετρητοίς. Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει (ούτε και έθνος, φυσικά) και δεν μπορούν να φτιαχτούν ακόμη και αν εμείς τα αναγνωρίσουμε. Μία ανοησία είναι όλη αυτή η ιστορία, η οποία δημιουργήθηκε από την αβελτηρία μας. Άλλωστε, όπως έχω ξαναγράψει, ο “μακεδονισμός” αγγίζει τους Σλάβους μόνο, όχι τους Αλβανούς και δεν νομίζω ούτε τις άλλες μικροεθνότητες (π.χ. Αθίγγανους).
  Αν το απέρριψαν κι αυτό οι Σκοπιανοί, ίσως η κ.γ. αρχίσει να καταλαβαίνει ποιος είναι υπαίτιος της κρίσης, αν και την κ.γ. ουδείς την λαμβάνει υπ’ όψιν του. Φοβούμαι ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση ούτε στην ίδια μας την χώρα.
  Δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψή σου ότι τούτη η κυβέρνηση είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, διότι ούτε αυτή έκανε τίποτε μετά την 7 Μαρτίου 2004. Επί πλέον, με ΥπΕξ την “καμήλα” ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων.
  Προσυπογράφω τις δύο τελευταίες παραγράφους σου.

 5. Argeadis says:

  Οπως και στην περιπτωση του σχεδιου Αναν, η αδιαλλαξια των Σκοπιων μας σωζει αφου και τα τρια νεοπροταθεντα ονοματα (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
  Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρεπούμπλικα Μακεντόνια Σκόπιε, εφ. Το Εθνος, 19 Μαρτιου 2008) συνεχιζουν να ειναι φορεις του ψευδομακεδονικουεθνικιστισμου. Βεβαια δεν ειναι καν νεα ονοματα αλλα το αντιπαρερχομαι.

  Ομως, η παγιδα για την ελληνικη πλευρα παραμενει αφου αν τα Σκοπια αποδεχθουν οποιαδηποτε απο τα παραπανω η καποια παραλαγη, τοτε η Αθηνα θα ειναι δυσκολο να κανει πισω. Δεδομενου μαλιστα και του γεγονοτος οτι θα υποχρεωθει, αν αληθευουν η πληροφοριες, να αναγνωρισει “Μακεδονικο εθνος” θα ειναι πανωλεθρια. Εκτος και αν η Αθηνα γνωριζει οτι τα Σκοπια δεν θα τα δεχθουν ποτε, πραγμα απιθανο για το ανυπαρκτο ελληνικο κρατος. Αλλα και η πολιτικη αυτη (της αναδειξης του ποιος ειναι αδιαλλακτος) εχει τα ορια της.
  Η γενικοτερη τακτικη της Αθηνας ειναι θλιβερη.
  Πρωτον, συρεται σε διαπραγματευσεις την τελευταια στιγμη για να συζητησει τι θα δωσει (ωσαν να εχει νικηθει σε πολεμο απο τα Σκοπια) και να επικυρωσει τον εθνικισμο μιας υπο διαλυση χωρας. Δευτερον, πριν καν τεθει πλαισιο, ζητα συνθετη (συγνωμη, τριχες κατσαρες δηλαδη) ονομασια με το “Μακεδονια”ομως μεσα, αρα εκ προιμοιου αφηνοντας αθικτο τον πυρηνα του προβληματος. Τριτον, δεν εκμεταλευται καθολου τα εσωτερικα προβληματα των Σκοπιων, οπως εντεχνα κανει η Αγκυρα -σκεφτειτε ποσες φορες αλλαξαν κυβερνησεις ή ύπουργοι στη Ελλαδα τα τριαντα πεντε περιπου χρονια απο τις ασπονδυλες πολιτικες του Ελληνικου κρατους ως προς την Τουρκια; Μετρω δυο: Το 1974 η πρωτη και το 1999 με τον Οτσαλαν οταν ο Γιωργακης εγινε, βολικωτατα, ΥΠΕΞ. Δεν ειναι, λεει η Ελληνικη ελιτ Ευρωπαικη συμπεριφορα. Και παλι τριχες κατσαρες. Η Τουρκια συνομιλει με την ανευρη και ανυπαρκτη ΕΕ (εδω η ρηση Παγκαλου για γιγαντα με μυαλο νανου ταιριαζει) και ταυτοχρονα αυξανει την επεκτατικη της πολιτικη και η Ελλαδα των Κωστακογιωργων δεν μπορει καν να ψελλισει τα αυτονοτητα:οτι, οποιος εκτυπωνει χαρτες και εχει μνημεια με περιοχες της Ελλαδας κηρυσσεται αυτοματως εχθρος (και αιτια πολεμου,τα 12 μιλια θυμιζουν κατι;) και οποιος αναγνωρισει τετοια κρατικη οντοτητα θα υποστει συνεπειες εμπορικες (το γεγονος οτι εισαγουμε σχεδον τα παντα μας δινει ισχυ) κλπ, κλπ. Το ιδιο κανουν και τα Σκοπια. Και θελουν να μπουν στη ΕΕ και συντηρουν τον αλητρωτισμο τους (το υ με ητα επιτηδες).

  Ομως, φιλοι, η πολυδιασπαση των Ελληνων πολιτικων (ο Αλαβανος ετρεχε στα Σκοπια να τους συμπαρασταθει, και ο ενδοτισμος των αλλων) ειναι ο χειροτερος εχθρος. Και παλι. Ουαι στα παιδια μας και στα εγγονια μας.

 6. Γιώργος Μάτσος says:

  Εγώ το είχα δει στην τηλεόραση και μετά το διάβασα στη χθεσινή “Μακεδονία”, σελίδα 3. Λες και το σκεφτόμουν ότι κάποιος θα με ρωτούσε την πηγή, μετά που το διάβασα ξαναπήγα πίσω στη σελίδα να δω ποια ήταν για να μπορώ να το πω αν κάποιος με ρωτήσει την πηγή!

  Πραγματικά αυτή τη στιγμή μας σώζει η αδιαλλαξία των Σκοπίων. Το θράσος του κλέφτη, που επειδή του δίνουν 50% (και παραπάνω…) από αυτό που ζητάει, λέει όχι και το θέλει όλο.

 7. Πατριώτης says:

  Οι ΗΠΑ κουράστηκαν να παριστάνουν τις “υπεράνω”, τις “ουδέτερες”. Έριξαν την μάσκα και τώρα χρησιμοποιούν την γλώσσα του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μας και δεν ξέρω αν τούτη η κυβέρνηση και μάλιστα τέτοιο ύποπτο αμερικανπδουλείας άτομο στο ΥΠΕΞ, αντιδράσει σωστά, ή ενδώσει.

  Διαβάστε στον ΕΤ το άρθρο Προθεσμία 12 ημερών από ΗΠΑ.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.