Μη συγγνώμη – Μη πρόσκληση

Παπανδρέου_ΚεμάλΑπό ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ»

(Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ στις προσεχείς εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων)

ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Καραμανλής_Κεμάλ
Κανείς Ευρωπαίος ηγέτης δεν θα έδειχνε τόσο κυνισμό, τόση περιφρόνηση προς τη μνήμη ενός λαού, προς τους νεκρούς, όσο έδειξαν οι Παπανδρέου – Καραμανλής προσκυνώντας τον Κεμάλ – τον Χίτλερ των λαών της καθ’ ημάς Ανατολής. Όπως και κανείς ευρωπαϊκός λαός, κανένα έθνος, δεν θα ανέχονταν μία παρόμοια προσβολή.

 

Άλλες οι ηθικές, πολιτικές, κρατικές, εθνικές σταθερές των Ευρωπαϊκών Εθνικών Κρατών και των εκπροσώπων τους και άλλες των Καραμανλή – Παπανδρέου.

Επειδή αυτοί αποδείχθηκαν αδικαιολόγητα ανάξιοι διαπράττοντας μία ανήθικη πράξη, εμείς οφείλουμε να τους διδάξουμε ορισμένα μαθήματα που αφορούν την αίσθηση της ιστορίας, την αίσθηση και το κύρος του Κράτους και του Έθνους, την εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, το σεβασμό των νεκρών. Αυτό που κάνουν οι Πόντιοι την Κυριακή του Θωμά συνεχίζοντας μία αρχαία παράδοση. Αυτό είναι το καθήκον, η ευθύνη, ο ρόλος μας στο νέο αιώνα. Εκατό χρόνια 1908-2008 από τότε που εκκολάφτηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη το αυγό του Φιδιού, μια ιδεολογία του θανάτου.

Στις προσεχείς εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας, δεν πρέπει να προσκληθούν και να παραστούν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Θα έχουν δικαίωμα να παραστούν μόνο όταν ζητήσουν μία μεγάλη και ειλικρινή συγνώμη. Η δημόσια έκφρασή της θα πρέπει να γίνει προσφωνώντας κυκλικά 3 τρεις, 5 πέντε, 3 τρεις φορές τη λέξη συγνώμη. Συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο τους 353.000 νεκρούς του Ποντιακού Ολοκαυτώματος.

Η πρόσφατη παρουσία και ομιλία της κας. Μέρκελ στην Ισραηλινή Βουλή είναι ένα ορατό σε όλους παράδειγμα για το τι σημαίνει σήμερα Ευρώπη των αξιών.

Αυτό θα τους διδάξουμε εμείς με την στάση μας. Τι σημαίνει Ελλάδα και Ευρώπη των αξιών, του πολιτισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.