«Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μακεδόνα επιστήμονα»

Αν διαβάζατε σε ελληνική εφημερίδα τον τίτλο “Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μακεδόνα επιστήμονα”, τι θα σκεφθείτε; Από που άραγε να κατάγεται ο επιστήμονας; από τη Βέροια; Από το Κιλκίς; μήπως από τις Σέρρες, την Καβάλα ή την Έδεσσα με τους ωραίους καταρράκτες; Για να δούμε:


Στην Αυγή 30 Μαΐου 2008 βλέπουμε το εξής άρθρο (υπάρχει αναρτημένο και στη λίστα των άρθρων της ημέρας)

Αυγή - Άρθρα Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μακεδόνα επιστήμονα στο Πάντειο


Συντάκτης :         Ημ/νία καταχώρησης : 30/05/2008 21:29:53


Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (ΠΜΣ: “Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία”) σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα: “Ευαισθησίες, ισορροπίες και προοπτικές στις σχέσεις Αθηνών-Σκοπίων από το 1991 ως σήμερα”
Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Ljubomir Frckovski, τ. Υπουργός Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Παρεμβαίνουν οι:
Κωνσταντίνος Ζέπος, πρέσβης επί τιμή
Αθηνά Σκουλαρίκη, κοινωνιολόγος
Γιώργος Γιαννουλόπουλος, δημοσιογράφος
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, καθηγητής Στέφανος Παπαγεωργίου και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, εκ μέρους των μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Σάκης Καράγιωργας ΙΙ” του Παντείου Πανεπιστημίου την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 19.00 το βράδυ.
Η εκδήλωση είναι αφειρωμένη στη μνήμη του Άγγελου Ελεφάντη, που υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στον εθνικισμό, σε όλες του τις εκφάνσεις, και ειδικά όπως εκδηλώθηκε, από τη δεκαετία του 1990 και σήμερα, σε σχέση με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

 

Παρόλο που στην ανακοίνωση της εκδήλωσης από το Πάντειο, η αναφορά γίνεται μόνο με το πΓΔΜ

Το θέμα σχολιάζει και ο Γιάννης Τριάντης στην Ελευθεροτυπία 4/6/2008

8 Responses to “«Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μακεδόνα επιστήμονα»”

 1. Dimitris D says:

  Η πιο επιτυχημένη προπαγάνδα γίνεται εκ των έσω. Σιγά σιγά μας προετοιμάζουν – δήθεν αθώα, δήθεν κατα λάθος – για επικείμενες αλλαγές!
  Η τελευταία παράγραφος του κειμένου είναι ακόμη πιο εξοργιστκή! Στην εποχή του politically correct τα έχουμε ισοπεδώσει όλα!
  τώρα είναι ο καιρός να προσπαθήσουμε ακόμα πιο έντονα για να τελειώνει οριστικά το θέμα της Μακεδονίας μας – δεν πάει άλλο!

 2. Πατριώτης says:

  Νομίζω ότι το πράγμα δεν πρέπει να μας ξενίζει. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο ΣΥΝ και οι λοιπές «προοδευτικές» (sic) δυνάμεις, απαρτίζονται από άτομα κομπλεξικά, τα οποία προωθούν και στηρίζουν ο,τιδήποτε ανθελληνικό (βλέπε σχετικό άρθρο του Κωνσταντίνου Ρωμανού). Προωθούν και στηρίζουν ο,τιδήποτε παρακμιακό, αρκεί αυτό να θεωρείται «προοδευτικό» («γάμους» και παρελάσεις ομοφυλοφίλων, αποποινικοποίηση ναρκωτικών, αλόγιστη στήριξη λαθρομεταναστών, κάλυψη αντικοινωνικών στοιχείων κλπ). Έχουν πρόβλημα με τον ελληνικό εθνικισμό, αλλά κανένα με όλους τους άλλους.
  Τελικά, αυτά τα «απολωλότα πρόβατα» της αριστεράς, ευρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση ταυτότητας, δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν, πάσχουν από έλλειψη συγκεκριμένης ιδεολογίας, με αποτέλεσμα να είναι οι πιστότεροι υπηρέτες της Νέας Τάξης, έστω και αν δεν το καταλαβαίνουν. Το κακό, δυστυχώς, είναι ότι άτομα προερχόμενα απ’ αυτόν τον ομιχλώδη χώρο έχουν καταλάβει θέσεις κλειδιά, κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας (Λιακόπουλος, Ρεπούση, Κουλούρη, κ.ά. ων ουκ έστι αριθμός) και κάνουν ζημιά με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων, περνώντας την συγκεχυμένη «ιδεολογία» τους στα ΑΕΙ. Κατά τούτο κυρίως, είναι άτομα επικίνδυνα και πολλαπλώς επιζήμια, των οποίων η δράση διαβρώνει και σαπίζει το σώμα της κοινωνίας και του έθνους.

 3. Πατριώτης says:

  Διαβάστε κι εδώ. Θα ανοίξω σχετικό θέμα και στην “Αγορά”.

 4. Πραΰθυμος says:

  Ὁ ῥόλος τοῦ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ νομίζω πὼς εἶναι προφανὴς σὲ κάθε νουνεχῆ ἄνθρωπο: ἄρνηση κάθε ἑλληνικοῦ καὶ υἱοθεσία κάθε ἀνθελληνικοῦ. Λ.χ. ὐποστηρίζουν τὸν Ἀλβανικό, τὸν Παλαιστινιακό, τὸν Τουρκικό καὶ κάθε ξένο έθνικισμὸ ἢ/καὶ ἀλυτρωτισμὸ καὶ γιὰ ἑλληνικὴ ἐθνικὴ ἀποκατάσταση μὲ τὴν ἔννοια τῆς ἄρσης τῶν διακρίσεων κατὰ ἑλληνικῶν μειονοτήτων (ὅπως γίνεται στὴ Β. Ἤπειρο) …τσιμουδιά. Τὸ ἴδιο κάνουν σὲ ὅλους τοὺς τομεῖς. Γιὰ τὸ φαινόμενο ἡ περιγραφὴ τοῦ κ. Ρωμανοῦ στὸ γνωστὸ του ἄρθρο εἶναι ἐπαρκὴς καὶ ἐξεχόντως εὔγλωττη.
  Τὸ παρήγορο εἶναι πὼς ἡ ἑλληνικὴ κοινωνία ἀρχίζει νὰ τοὺς ἀντιλαμβάνεται καὶ φρονῶ πὼς στὶς ἑπόμενες ἐκλογὲς θὰ λάβουν μικρὸ ποσοστό. Σύντομα θα ἐπανέλθουν σε ἐκεῖνο τὸ 1,5-2,5 ποὺ λάμβαναν συνήθως στὶς ἐκλογικὲς ἀναμετρήσεις.
  Τὰ χαρακτηριστικὰ τοῦ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ δύνανται νὰ συνοψιστοῦν στὰ ἑξῆς:
  πολεμικὴ ἐναντίον κάθετι ἑλληνικοῦ
  συμμαχία καὶ στήριξη σὲ κάθε ἐχθρὸ τῆς χώρας
  ὑποστήριξη τῶν κάθε λογῆς θλιβερῶν μειονοτήτων (λεσβιῶν κ.λπ.)
  ἀπύθμενο μίσος γιὰ τὴν Ὀρθόδοξη ἐκκλησία (ὄχι ὅμως γιὰ τοὺς μουσουλμάνους)
  προσπάθεια ἐξευτελισμοῦ τῶν ἀντιφρονούντων
  Τὰ στελέχη του ἔχουν καὶ τὰ παρακάτω κοινὰ χαρακτηριστικά:
  ἀνήκουν στὸ ἀνώτερη κοινωνικὴ τάξη
  δὲν ἔχουν δουλέψει ποτὲ στὴ ζωὴ τους γιὰ βιοπορισμό
  εἶναι ὀπορτουνιστὲς.

  Λίγη ὑπομονὴ ἀκόμη καὶ οἱ Ἕλληνες θὰ τοὺς στείλουν στὴ φυσικὴ τους θέση: στὸ περιθώριο τῆς πολιτικῆς ζωῆς καὶ τῆς κοινωνίας.

 5. Dimitris D says:

  Πολύ ωραία και σωστή η τοποθετηση των Πατρώτη και Πραύθυμου – συμφωνώ και επαυξάνω! δενείχα καταλάβει ότι η διάλεξη “σπονσοράρεται” από τον συριζα.
  Να προσθέσω ότι οι κινήσεις αυτές του σύριζα έχουν κυρίως ψηφοθηρικό στοχο – ως επό το πλειστον δεν είναι άτομα με συγκεκριμένη ιδεολογία (εκτός της γενική αντίθεσης με τα πάντα και διαμαρτυρία για ότι γίνεται στον τόπο) και έχουν εντοπίσει συγκεκριμένες ομάδες στην κοινωνία (μικρές) που μπορούν να πάρουν την ψήφο τους – όλες αυτές οι ομάδες αθροιστικά ανεβάζουν το ποσοστό! σε αυτούν αν προσθέσουμε και τους προοδευτικούς του τόπου (8εωρητικούς της κοινωνίας με άποψη σε όλα τα θέματα, λύση/πρόταση καμία, και απαράμμιλη ανορεξια για δουλειά) μπορούμε να δούμε από που παίρνουν του ψήφους τους!
  Το χαρμόσυνο μήνυμα είναι ότι πλέον ψιλοκαταλάβε η κοινωνία τον αληθινό τσίπρα (τα ποσοστά πεφτουν σιγά – σιγά).
  Να δούμε!!!

 6. Γιώργος Μάτσος says:

  Είδα τις προάλλες στην Αθήνα ανατριχιαστικές αφίσες να λένε “Η Μακεδονία είναι ήδη ελληνική. Την έχει κατακτήσει το ελληνικό κεφάλαιο”. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Και δεν είναι τα καημένα αυτά παιδιά που υιοθετούν ό,τι αντιδραστική άποψη τους σερβρίρει ο κάθε επιτήδειος, αλλά ακριβώς αυτός ο “κάθε επιτήδειος” που τους σερβίρει αντιεθνικισμό κλπ. ως τη νέα θρησκεία, μετά την κατάρρευση του μαρξισμού.

  Για τον Τσίπρα δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι θα πέσουν τα ποσοστά του. Τρώει τρελό προμοτάρισμα από το σύστημα των ΜΜΕ. Μακάρι να βγει αληθινός ο Πραΰθυμος.

 7. kos says:

  παιδία δείτε αν θέλετε το σχετικό λινκ από το εθνικιστικό site των σλαβομακεδόνων
  http://macedoniaonline.eu/content/view/1804/45/
  “Frckovski guest speaker at Panteion University”
  όπου τον παρουσιάζουν σαν πουλημένο στους Έλληνες…δεν ξέρω κάτι για τον κύριο πάντως, πρώτη φορά τον ακούω

 8. GillespieAimee24 says:

  I had got a dream to make my business, but I did not earn enough of money to do it. Thank God my close fellow said to take the loan. Thus I received the short term loan and made real my old dream.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.