Ο κόσμος σύμφωνα με τον George Soros – και οι σχέσεις του με τα Σκόπια

Ακολουθεί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ενός Σέρβου σε δύο newsgroups του ίντερνετ στις 18 Μαρτίου 1995, όπου μεταφέρει αυτούσιο ένα άρθρο του περιοδικού The New Yorker σχετικά με την αντίληψη του κόσμου από τον επιχειρηματία George Soros και ειδικότερα τις σχέσεις του με τα Σκόπια. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Νομίζω αξίζει να το διαβάσουμε, για να δούμε πολύ συγκεκριμένα την εμπλοκή του Soros στο “Μακεδονικό”: Πώς ξεκίνησε, τι αρχική εντύπωση για το θέμα είχε μιλώντας με τους Βουλγαρους, πώς τον έπεισε ο Gligorov μέσα σε μια νύχτα και αποφάσισε να “ποντάρει” πάνω του, τι ενέργειες έκανε στις ΗΠΑ ειδικά όταν το ελληνικό λόμπι είχε εξασφαλίσει αρχικά τη “μη αναγνώριση”, πώς ενίσχυσε την αδιαλλαξία των Σκοπιων και πώς ουσιαστικά η δικη του εμμονη απέτρεψε οποιαδήποτε συζήτηση λύσης τότε, και γενικότερα το πως σκέφτεται και πως δρα. Πολύ ενδιαφέρον κι ας είναι το κείμενο του 1995.

Διαβάστε τη συνέχεια στην κεντρική ιστοσελίδα του Αντίβαρου


2 Responses to “Ο κόσμος σύμφωνα με τον George Soros – και οι σχέσεις του με τα Σκόπια”

  1. Πατριώτης says:

    Τελικά, πόσα θα γραφούν ακόμη για τον περίφημο Τζορτζ Σόρος, τον άνθρωπο που ασκεί “ιδιωτική εξωτερική πολιτική”; Τι ακριβώς επιδιώκει; Ένα είδος παγκόσμιας κυριαρχίας μέσω του πλούτου; Είναι ένα άλλο είδος Χίτλερ, χωρίς ιδεολογία, εκτός της απόκτησης απριόριστής εξουσίας; Ή μήπως είναι και ο ίδιος ένα “εξάρτημα” της ΝΤ;

  2. Dimitris D says:

    Ενημερωτικό το άρθρο – πιστεύω ότι η περιγραφή είναι σωστή – ο συγγραφέας (Connie Bruck) δε μας δείχνει της πηγές τις.
    Με μια μικρή έρευνα βρήκα έναν ιστοχώρο (http://www.unix.gr/Macedonia) με κάποια ενδιαφέροντα άρθρα (http://www.unix.gr/Macedonia/history.html, http://www.unix.gr/Macedonia/soros.html, http://www.unix.gr/Macedonia/karakasi.html, http://www.h-net.org/~sae/threads/CUP/)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.