Τα Σκόπια είναι Μακεδονία για το NBC Sports!!!

Νέα πρόκληση (http://www.nbcolympics.com/countries/country=MKD/index.html) εις βάρος της Χώρας μας από μεγάλο ενημερωτικό κανάλι των Η.Π.Α., καθώς το διεθνούς εμβέλειας “NBC Sports” στην ιστοσελίδα του που αφιερώνεται αποκλειστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2008 (http://www.nbcolympics.com) μάς πληροφορεί ότι τα Σκόπια ονομάζονται Μακεδονία και ο πληθυσμός τους ομιλούν την Μακεδονική!!!

nbc_macedonia.png

Διαμαρτυρηθείτε τώρα με e-mail στις ηλεκτρονικές διεθύνσεις της ιστοσελίδας του NBC: feedback@nbcolympics.com και nbcolympicsfeedback@nbcuni.com .

 Ακολουθεί δείγμα στοιχειώδους επιστολής διαμαρτυρίας (προσπαθήστε να τήν εμπλουτίσετε):

Protest

Name , Surname

In your web page http://www.nbcolympics.com/countries/country=mkd you are referring in the “Former Yugoslav Republic of Macedonia” (FYROM) simply as “Macedonia”!

Please correct it as soon as possible in “FYROM” as recognized by the United Nations, because the reference as Macedonia constitutes a)an offence against history and b) an insault against the founder of the Olympic Games, Greece. Besides, with the name “Former Yugoslav Republic of Macedonia” (FYROM) this country is participating in the Olympic Games of 2008 in Beijing.

 

Tags: , ,

4 Responses to “Τα Σκόπια είναι Μακεδονία για το NBC Sports!!!”

 1. Dimitris D says:

  Και αυτή είναι η βελτιωμένη έκδοση της ιστοσελίδας! Κατόπιν παρκίνησης του Ακρίτα (http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2008/08/nbc.html) διαμαρτυρηθήκαμε για το όνομα αλλά και τη χρήση του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου – σε πρώτη φάση η διαμαρτυρία έπιασε΄συνεχίζουμε και για το όνομα τώρα!

 2. Για τι είδους χρήση του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του Β΄ μιλάς; Υπήρξαν και άλλες “παρατυπίες” που διορθώθηκαν και τι είδους;

 3. Ναι, γράφανε ότι ιστορικά ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος (”Μακεδόνες”) έχουν επίσης κερδίσει μετάλια στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  Επίσης, εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες εμαιλς στάλθηκαν και στους υπευθύνους του Πεκίνου γιατί είχαν τα Σκόπια ως “Μακεδονία” παντού, και το άλλαξαν τελικά. Είχα στείλει κι εγώ emails.

  Στη διεύθυνση http://comsos.antibaro.gr μπορούμε να βλέπουμε ό,τι δημοσιεύεται σε επιλογή ιστολογίων, και εκεί μαθαίνουμε όλοι γρήγορα και εύκολα όλες τις σχετικές εξελίξεις. Από εκεί έμαθα και για τα δύο αυτά θέματα.

 4. Μόλις πληροφορήθηκα ότι η ιστοσελίδα περί ης ο λόγος στην προηγούμενη μορφή της περιείχε την εξής απίστευτη αναφορά (!!!):

  “Philip II, King of Macedon and father of Alexander the Great, won three Olympic titles at the ancient Games.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.