Συνάντηση Ντόρας με Μιλοσόσκι – Πάμε για ξεπούλημα;

Έκτακη συνάντηση Ντόρας – Μιλοσόσκι σήμερα στις 6 μ.μ. στο Παρίσι. Τι σηματοδοτεί αυτή η ξαφνική εξέλιξη; Μάλιστα, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα και ο Μιλοσόσκι επικαλέστηκε… φόρτο εργασίας (λες κι έχει πολλά σημαντικότερα προβλήματα η χώρα του από το θέμα του ονόματος!) και ζήτησε να γίνει σήμερα. Τι επιδιώκει να πετύχει η σκοπιανή πλευρά; Τι προτίθεται να απεμπολήσει η ελληνική πλευρά, δια της κυρίας Μπακογιάννη Μητσοτάκη;

Ολόκληρη η ανταπόκριση από τη σημερινή “Ναυτεμπορική”. Σημειώνουμε ότι ο αρθρογράφος ξέχασε τα εισαγωγικά στο “μακεδονική εθνότητα γλώσσα”. Πες πες, που έλεγε κι εκείνος ο Γκαίμπελς, όλο και κάτι θα μείνει…

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/19/1565371.htm

Η Μπακογιάννη αιφνιδίως με Μιλόσοσκι

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 07:00

Αιφνίδια συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό της, Α. Μιλόσοσκι ,θα έχει, σήμερα το απόγευμα, στο Παρίσι, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Αρχικά, η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά ο κ. Μιλόσοσκι επικαλέστηκε κώλυμα και αντιπρότεινε να γίνει σήμερα.

Στη Νέα Υόρκη η κα Μπακογιάννη πρόκειται να έχει σειρά διμερών επαφών.

Στη Νέα Υόρκη, όπου μεταβαίνει το Σάββατο, η κα Μπακογιάννη πρόκειται να έχει σειρά διμερών επαφών, μεταξύ άλλων με τους προέδρους της Κύπρου και της Παλαιστινιακής Αρχής, Δ. Χριστόφια και Μαχμούτ Αμπάς, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ιορδανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Αιγύπτου, της Γεωργίας, της Σερβίας κ.α.

Ωστόσο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην -πιθανή- συνάντησή της με τον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα Μάθιου Νίμιτς. Ορισμένα σενάρια, μάλιστα, δεν απέκλειαν αρχικά το ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντηση, σε πολιτικό επίπεδο, με τους υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών και τον κ. Νίμιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής μεσολαβητής υπέβαλε πρόσφατα ένα νέο «πακέτο ιδεών», το οποίο περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, το θέμα της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, ενώ αγνοεί την ελληνική θέση για «μια ονομασία έναντι όλων». Οι δύο πλευρές επρόκειτο να στείλουν τις «παρατηρήσεις» τους, προκειμένου ο κ. Νίμιτς να καταλήξει σε μια συμβιβαστική πρόταση.

6 Responses to “Συνάντηση Ντόρας με Μιλοσόσκι – Πάμε για ξεπούλημα;”

 1. empros says:

  δηλαδή τι συμβαίνει επιτέλους? μήπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε κάποια στιγμή?

 2. Dimitris D says:

  Ασχέτως με το τι θα γίνει σήμερα – πρέπει να αντιδράσουμε, έστω να φωνάξουμε ότι εμέις, οι πολίτες, ενδιαφερόμαστε για τη Μακεδονία μας – άσχετα αν οι πολιτικοί είνα φανερά αδιάφοροι
  Σε βάθος χρόνου εμείς αποφασίζουμε – οι κυβερνήσεις είναι υπευθυνες μόνο για μικροπολιτικές (τουλάχιστον σε τέτοια θέματα)

 3. kos says:

  ΟΧΙ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και πάνω από όλα ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ εθνότητα! (Μα είναι σοβαροί και μόνο που το συζητάνε???)
  Σαν σχόλιο ένα απόσπασμα του μεγάλου έλληνα Θεωδωράκη:
  “Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς και εμείς.
  Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας”

 4. empros says:

  αν θεωρούν κάποιοι ότι είναι δυνατόν να περάσουν σύνθετες ονομασίες, να νομίζουν ότι κρύβονται ή ότι το εκλογικό σώμα έχει την άγνοια της προπροηγούμενης γενιάς, επειδή συνεχίζουν να ζουν και να κινούνται στο αποστειρωμένο, υπερπολυτελές τους περιβάλλον, καλό θα ήταν να τους δείξουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 5. empros says:

  …”Στο τραπέζι βρίσκεται μια πρόταση που προβλέπει σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για διεθνή χρήση και αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας».

  Την πρόταση αυτή καλωσόρισαν ήδη τα Σκόπια, ενώ η Αθήνα την εξετάζει, χωρίς να εξηγεί για ποιο λόγο αποδέχεται υπέρβαση των ορίων της εντολής που έχει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας και όχι για τη νομιμοποίηση του αλυτρωτισμού της άλλης πλευράς ”…

  αυτό το απόκομμα απλώς για να μάθουμε τι ακριβώς συζητούν όταν κρύβονται…

 6. Πατριώτης says:

  Χθες άκουγα στις ειδήσεις ότι, προς το παρόν, ο Νίμιτζ δεν θα συζητήσει παρά μόνο για το όνομα. Δηλαδή, τα υπόλοιπα έχουν μέλλον. Όπως και άλλοτε έγραψα, η επιθετική πολιτική του Γκρουέφσκι καρποφορεί. Το αντίθετο θα ήταν παράξενο. Όταν ζητάς 100, σίγουρα θα πάρεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα. Εμείς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο –κακώς και άδικα- και παίζουμε άμυνα. Ανερμάτιστη πολιτική, χωρίς στόχους, χωρίς όραμα, με πρωταγωνίστρια την κόρη του Μητσοατάκη, του αρχιτσάτσου των Αμερικανών στην Ελλάδα.
  Για μεν την εθνικότητα, καλώς κάνουμε –όσοι κάνουμε- αγώνα να μην αναγνωρισθεί, διότι θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Όμως, την γλώσσα κάπως αργά την θυμηθήκαμε και δεν νομίζω ότι υφίσταται πρόβλημα αναγώρισής της, διότι απλούστατα είναι αναγνωρισμένη εδώ και πολλά χρόνια. Ρίξτε μια ματιά στις ξένες γλώσσες, τις οποίες αναγνωρίζει και στις οποίες εκπέμπει το BBC Κάποτε εξέπεμπε και στα ελληνικά. Όταν αποφάσισε να καταργήσει κάποιες γλώσσες λόγω οικονομίας και να αφήσει τις επικρατέστερες, θεώρησε ότι η μακεδονική (δεν βάζω εισαγωγικά, διότι ούτε το BBC βάζει) είναι περισσότερο ομιλούμενη από την ελληνική κι ας είναι το City του Λονδίνου γεμάτο ελληνικά εφοπλιστικά γραφεία, κατάργησε τα ελληνικά και κράτησε τα μακεδονικά. Επίσης, διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (πιστεύω και αμερικανικά), υπάρχει έδρα μακεδονικής φιλολογίας.
  Με τες υγείες σας!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.