Το Κόμμα Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Τούρκων της Βουλγαρίας ιδρύθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Ζίφκοφ

Τρίτη, 4 Νοέμβριος 2008

Το Κόμμα Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Τούρκων της Βουλγαρίας ιδρύθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Ζίφκοφ

Του Σάββα Καλεντερίδη

Ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών της βουλγαρικής βουλής, Minço Spazov, δήλωσε ότι το Κόμμα Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, η συντριπτική πλειοψηφεία των μελών του οποίου είναι Τούρκοι της Βουλγαρίας, ιδρύθηκε από τη βουλγαρική υπηρεσία πληροφοριών (DS) την κομουνιστική περίοδο.

Ο Spazov, συμμετέχοντας σήμερα σε ζωντανή εκπομπή, στον τηλεοπτικό σταθμό “Nova Televizia”, είπε ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία των φακέλων της πολιτικής αστυνομίας της κομουνιστικής περιόδου που ερευνά η επιτροπή της οποία είναι πρόεδρος, οι περισσότεροι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας υπήρχαν στο…Κόμμα Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, που εκπροσωπεί πολιτικά τους Τούρκους της Βουλγαρίας.

Ο Spazov είπε επίσης ότι σύμφωνα με σοβαρά στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του, το Κόμμα Ελευθεριών και Δικαιωμάτων ιδρύθηκε ααπό τη μυστική υπηρεσία πληροφοριών (DS) του κομουνιστικού καθεστώτος, ενώ επιφυλάχτηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία αυτά.Ο Spazov, στην ίδια εκπομπή είπε ότι το κόμμα NDSV, του πρώην μονάρχη της Βουλγαρίας 2. Simeon Sakskoburgotski, στο οποίο είναι και ο ίδιος μέλος, δεν έχει στις τάξεις του ούτε έναν πράκτορα των υπηρεσιών του κομουνιστικού καθεστώτος.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα του Spazov συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το Κόμμα Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, το οποίο κατηγορεί ότι αποτελεί δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών της κομουνιστικής Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ΡΑΝΤΙΚΑΛ , το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι της Βουλγαρίας και το Κόμμα Ελευθεριών και Δικαιωμάτων δέχονται φραστικές επιθέσεις από διάφορους Βούλγαρους πολιτικούς.

Τελευταίο παράδειγμα ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της Βουλγαρίας (σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) GERB, Boyko Borisov, που ταυτόχρονα είναι και δήμαρχος της Σόφιας, ζήτησε όσα παιδιά γεννιούνται στη Βουλγαρία, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, να λαμβάνουν βουλγαρικά ονόματα, ενώ αναφερόμενος στους Τούρκους της Βουλγαρίας είπε:

“Όποιος αισθάνεται ότι είναι Τούρκος, να πάει στην Τουρκία”, για να υπενθυμίσει στον κ. Ερντογάν ότι όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα!

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/11/blog-post_3725.html

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.