Καταρρέει ο μύθος των 100 εκατομμυρίων Τούρκων!

Καταρρέει ο μύθος των 100 εκατομμυρίων Τούρκων

Του Σάββα Καλεντερίδη

Οι Τούρκοι εθνικιστές-μεγαλοϊδεάτες εδώ και καιρό πλασσάρουν το μύθο της Τουρκίας των 100 εκατομμυρίων, με βάση τον οποίο η χώρα τους θα είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες-ισχυρότερες οικονομικά και στρατιωτικά χώρες του κόσμου και κυρίαρχη δύναμη στο κρίσιμο τρίγωνο Καύκασος-Μέση Ανατολή-Βαλκάνια. Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Μπουγκιούν, που στηρίζεται σε στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Resmi Gazete) αναφέρεται ότι ο στόχος των 100 εκατομμυρίων για τον πληθυσμό της Τουρκίας είναι ένα άπιαστο όνειρο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας τη δεκαετία 1998-2008 επιβραδύνθηκε, ενώ για το 2009 ο ρυθμός…αύξησης προβλέπεται να ανέλθει 1.18%, το 2010 1.11% και το 2015 να πέσει κάτω του 1%. Το έτος 2020 ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού στην Τουρκία προβλέπεται να πέσει στο 0.8% και το 2023, που αναμένονται να εορταστούν με μεγάλη λαμπρότητα τα 100χρονα της “δημοκρατίας”, ο ρυθμός αύξησης θα είναι 0.7%, το 2030 0.5%, το 2035 0.3%, το 2040 0.2%, ενώ το 2046 αναμένεται να μηδενιστεί. Με βάση τους υπολογισμούς, ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2050 αναμένεται να ανέλθει στα 88 εκατ. 986 χιλιάδες άτομα. Να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο ρυθμός αύξησης των κουρδικών πληθυσμών είναι τριπλάσιος και τετραπλάσιος από τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες της Τουρκίας, γεγονός που μας επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι οι Κούρδοι, τα επόμενα χρόνια, θα είναι η πιο συμπαγής και η πιο πολυπληθής ομάδα στα όρια της τουρκικής επικράτειας και αντί για κουρδική μειονότητα, μάλλον θα μιλάμε για κουρδική πληθυσμιακή κυριαρχία. Οι φόβοι αυτοί, άλλωστε, εκφράζονται από εθνικιστικούς, για την ακρίβεια εθνικοσοσιαλιστικούς κύκλους, που μιλούν για κουρδική επέλαση στην Ανατολή (κοιτάξτε το χάρτη στην ιστοσελίδα TURKSOLU , που έχει ως επικεφαλίδα το: Δεν υπάρχει Κουρδικό Πρόβλημα, υπάρχει Ζήτημα Κουρδικής Επέλασης).

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/11/%20http:/www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=45770

Tags: ,

2 Responses to “Καταρρέει ο μύθος των 100 εκατομμυρίων Τούρκων!”

  1. Argeadis says:

    Ακριβως τον ιδιο λογο δεν επικαλουνται εδω και χρονια οι ιθαγενεις γραικυλοι ως “ὁρθολογικη” εξηγηση της εκκλησης τους για υποταγη στους κεμαλοφασιστες;

  2. Μα αυτό ακριβώς θέλει να αποδείξει ο Σάββας με αυτά τα στοιχεία: ότι το μορμολύκειο του πανίσχυρου Τουρκισμού που επιδεικνύει στον ελληνικό λαό η απάτριδα ελληνική ελίτ για να δικαιολογεί την συνεχή υποχωρητικότητα και τον νεο-οθωμανισμό ως μόνη λύση για να επιβιώσει η δήθεν αδύναμη Ελλάς είναι πέρα ως πέρα ένας εσκεμμένος μύθος!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.