Όταν σβήνουμε την ιστορία

Αναδημοσίευση από το φόρουμ του Ρεσάλτο.
Γράφει ο Ροβεσπιέρος

Η θεωρία και η πρακτική του επαναστατικού σοσιαλισμού έχει τελεσίδικα και κατηγορηματικά καταδικάσει κάθε πράξη τρομοκρατίας: «ατομική τρομοκρατία», πράξεις μαζικών πυρπολήσεων, καταστροφών, και βανδαλισμών.
Τέτοιες πράξεις μαζικής, καταστροφικής υστερίας τις έχει χαρακτηρίσει, μάλιστα και σαν φασιστικές ψυχώσεις. Τα γραπτά του Τρότσκι ιδιαίτερα, τα οποία αναλύουν πληρέστερα την τρομοκρατική φρενοβλάβεια του φασισμού, είναι αποκαλυπτικά.
Αλλά και η ελληνική ιστορική εμπειρία είναι αποκαλυπτική.


Μετά την πτώση της Χούντας οι «σκληρές», μαζικές διαδηλώσεις αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία συχνότατες. Δεν είναι τυχαίο, ότι τότε υπήρχε μια μαζική «άκρα αριστερά», με πολύ προχωρημένες ιδέες και πράξεις. Τα οδοφράγματα ήταν καθημερινό φαινόμενο. Και όμως δεν είχαμε τέτοιες πράξεις. Και όταν κάποιες δυνάμεις των «αναρχικών» προβαίνανε σε τέτοιες μεμονωμένες τρομοκρατικές πράξεις, κυρίως καψίματος αυτοκινήτων, σύσσωμη σχεδόν η «άκρα αριστερά» και τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα (ΚΚΕ, ΚΚΕες.) τις καταδίκαζαν σαν πράξεις που λειτουργούν αντικειμενικά προβοκατόρικα.
ΣΗΜΕΡΑ, βλέπουμε ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ αναποδογύρισμα. Να υμνολογούνται σχεδόν απ’ όλους τους «αριστερούς» (πλην ΚΚΕ, αλλά με μισόλογα) οι πράξεις αυτές και να χαρακτηρίζονται «κοινωνική έκρηξη» (Αλαβάνος)!!!
ΣΗΜΕΡΑ που έχουν συντρίψει τα κοινωνικά κινήματα και αδυνατεί η ενσωματωμένη «αριστερά» να δώσει κινηματική διάσταση στην υποβόσκουσα λαϊκή οργή, χαρακτηρίζει κάθε τρομοκρατική έκφραση και ψύχωση καταστροφής, «λαϊκό κίνημα» και «κοινωνική έκρηξη»!!!
ΣΗΜΕΡΑ, αυτή η «αριστερά» υποθάλπει τις τρομοκρατικές «εκρήξεις» των κουκουλοφόρων και εμπορεύεται εκλογικά τα τρομοκρατικά επεισόδια των κουκουλοφόρων.
Και ούτε είναι σε θέση να διακρίνει ότι αυτό το «κίνημα κουκουλοφόρων» είναι πλέον οργανωμένο και καθοδηγούμενο από τους καπιταλιστικούς παρακρατικούς μηχανισμούς και από τις μυστικές υπηρεσίες. Αυτοί οι μηχανισμοί, πατώντας πάνω στην εξαθλίωση, τα αδιέξοδα και την ισοπέδωση της νεολαίας, οργανώνουν το «μίσος» της και το καθοδηγούν για τα πολιτικά παιχνίδια του καθεστώτος. Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες είναι αμέτρητες. Το ίδιο, πλουσιότατες είναι και οι ιστορικές εμπειρίες του λαϊκού κινήματος. Γνωστότατες επίσης και οι μέθοδοι του κράτους και του παρακράτους και ιδιαίτερα οι ναζιστικές μέθοδοι οργάνωσης και χειραγώγησης του κοινωνικού «μίσους» της κατεστραμμένης νεολαίας…
ΟΤΑΝ η κοινωνική οργή και ο «θυμός» των κατεστραμμένων και εξαθλιωμένων λαϊκών μαζών, ιδιαίτερα της νεολαίας παίρνει τέτοιες μορφές καταστροφικών ψυχώσεων και «εγκλωβίζεται» στις δαγκάνες των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, αυτό σημαίνει ΠΡΩΤΑ απ’ όλα ότι ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν υπάρχει. Όταν το «κοινωνικό μίσος» που γεννάει και γιγαντώνει το καπιταλιστικό καθεστώς και τα κόμματα, εκδηλώνεται με συμμορίες κουκουλοφόρων, ΤΟΤΕ την πρώτη και αποκλειστική ευθύνη την έχει η αυτό-ονομαζόμενη αριστερά.
Είναι η προδοσία και ο εκφυλισμός της αριστεράς, η νεοταξική της μετάλλαξη που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις πλανητικές υπηρεσίες να κάνουν πάρτι πάνω στην αθλιότητα, να κατασκευάζουν τα τάγματα καταστροφής και να αξιοποιούν, για τα δικά τους συμφέροντα και σχέδια, τους κουκουλοφόρους και την τυφλή νεανική οργή.
ΚΙΝΗΜΑ κοινωνικών εκρήξεων δεν μπορεί ΠΟΤΕ να είναι κίνημα κουκουλοφόρων. Το «κίνημα κουκουλοφόρων» είναι κατασκευασμένο, τρομοκρατικό «κίνημα των μηχανισμών του συστήματος.
Και γι’ αυτό το κατάντημα ευθύνεται η υπόδουλη και ενσωματωμένη αριστερά, μέρος της οποίας είναι οργανικό κομμάτι της πλανητικής εξουσίας και των οικονομικών σπονσόρων της, τύπου Σόρος. Τέτοιο κομμάτι είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πολλοί «αριστεριστές» που το παίζουν υπερεπαναστάτες…

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=18909#18909

11 Responses to “Όταν σβήνουμε την ιστορία”

 1. dhmokratia says:

  Το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει:
  “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  Χιλιάδες συμπολίτες μας (χτες Τρίτη πάνω από 3.000 στην Πάτρα και εκατοντάδες στην Λάρισα και την Κρήτη όπως είδαμε ΟΛΟΙ στην τηλεόραση) αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στην ΧΟΥΝΤΑ των ΦασιστοΑναρχικων.

  Αμύνονται απέναντι στην κατάλυση της Αιμοραγουμενης Δημοκρατίας μας από τους Νεοναζί των Ακροαριστερών οργανώσεων.

  Δεν κλείστηκαν στα σπίτια τους,δεν τρομοκρατήθηκαν,δεν έσκυψαν το κεφάλι κλαίγοντας τη μοίρα τους αλλά ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ αυτονόητο:Αποφάσισαν να προστατέψουν τα μαγαζιά τους,τις περιούσιες τους,τα αμάξια τους,τα σπίτια τους…
  ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ!
  ΝΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
  ΝΙΚΗΣΑΝ γιατί δεν ήταν μόνοι.ήταν μαζί τους οι οικογένειες τους,οι φίλοι τους,οι συγγενείς τους που προάσπιζαν το(ένα από τα) θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της περιούσιας τους.

  Ας πούμε όλοι μαζί ένα τεράστιο ΟΧΙ στους νοσταλγούς του Χίτλερ και στους σύγχρονους νοσταλγούς τους:Τον Αδόλφο Τσίχτρα και τον Φον Γαλαβάνο .

 2. NL76 says:

  Κανονικά ο τίτλος του ποστ πρέπει να ήταν, Όταν σβήνουμε την Δεξιά.
  Διαβάζοντας αυτό το ποστ κατάλαβα γιατί το αριστερό κατεστημένο ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα.
  Η παραδοσιακή δεξιά – όπως εκφράζεται εδώ – έχει πάντοτε λόγο απολογητικό απέναντι στην αριστερά.
  Σαν να προσπαθεί να δικαιολογηθεί όλη την ώρα επειδή δεν αφουγκράζεται πλήρως τις θέσεις της αριστεράς.
  Έχουν διαλύσει την χώρα και εσείς τους ζητάτε συγνώμη και προσπαθείτε να τους δείξετε ότι δεν είναι αρκετά ή ουσιαστικά αριστεροί.
  Παίζετε στο γήπεδό τους και δεν είναι τυχαίο ότι χάνεται.
  Βλέπεται τον κόσμο και τον ευατό σας με τα δικά τους μάτια και μετά αναρωτιέστε γιατί φαινόσαστε λειψοί.
  Δείτε την δικό μου ποστ για τα γεγονότα και αμέσως θα δείτε την διαφορά.
  http://e-roosters.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html

 3. mantoukas says:

  NL76, το Ρεσάλτο και ο Ροβεσπιέρος που υπογράφουν το κείμενο είναι σαφώς αριστερής προέλευσης. Δεν το κρύβουν. Δεν είναι “παραδοσιακή δεξιά που απολογείται στην αριστερά”. Είναι, ή μάλλον δηλώνουν ότι είναι, η “παραδοσιακή αριστερά” που καταγγέλει την “αριστερά (τα εισαγωγικά δικά τους) η οποία έχει επικρατήσει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούν αριστερή φρασεολογία, αριστερό σκεπτικό και αριστερή λογική ασκώντας την κριτική τους. Ένα το κρατούμενο.

  Δεύτερον, βάζεις τίτλο “όταν σβήνουμε την Δεξιά”. Κατά την προσωπική μου άποψη, η Δεξιά έχει σβήσει προ πολλού στην Ελλάδα. Τα απομεινάρια της είναι πρώτον κάτι ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι (ορισμένοι συχνάζουν και στο e-roosters – θα δω το ποστ σου αργότερα) που έχουν απωλέσει ΚΑΘΕ σχέση με τις αρχές και τις αξίες που πάντοτε ιεραρχούσε ψηλότερα η δεξιά. Αντί αυτών, έχουν ερωτευτεί παράφορα την “αγορά”, την “διεθνιστική της διάσταση” και θυσιάζουν για χάρη της κάθε ελληνική ιδιαιτερότητα και κάθε εθνικό χαρακτηριστικό. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αυτό το κομμάτι της (εκφυλισμένης) “δεξιάς” συνδιαλέγεται με εντυπωσιακή άνεση με μερίδα “προοδευτικών”.

  Το δεύτερο απομεινάρι της πάλαι ποτέ δεξιάς, είναι κάτι φαιδρά ακροδεξιά στοιχεία. Η ανυπαρξία δεξιάς ιδεολογίας στην Ελλάδα την τελευταία 30ετία τους έστρεψε μοιραία στα άκρα και έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πλανόδιους μικρο-μεγαλο-πωλητές αξιών (Λιακοπουλο-Καρατζαφέρηδες και τα ρέστα).

  Η όποια εναπομείνουσα υγιής δεξιά είναι ζητούμενο χωρίς δεδομένα. Εγώ εδώ κι εσύ εκεί κι ο άλλος παραπέρα. Δεν σε ξέρω (είπα – δεν διάβασα ακόμα το ποστ σου) και δεν ξέρω που βαδίζεις.

  Η δική μου γνώμη είναι η εξής. Η χώρα έχει τεράστια ανάγκη από τη γέννηση (εκ του μηδενός) δεξιάς ιδεολογίας. Για να γίνει αυτό προυποτίθεται

  1. να αποσαφηνιστεί ότι οι “νεοφιλελεύθεροι” έχουν χάσει την μπάλα και δεν μπορούν να εκφράσουν την υγιή δεξιά
  2. να αποσαφηνιστεί ότι ο Καρατζαφέρης πουλάει τις αξίες (μαζί με τη μάνα του) για τους δόλιους σκοπούς αναρρίχησής του και δεν μπορεί ούτε αυτός να εκφράσει την υγιή δεξιά
  3. η συνάντηση όσων δέχονται τα δύο παραπάνω και η δημιουργία γόνιμου εδάφους για το πώς θα εκφραστεί (επιτέλους) δημόσια χωρίς κόμπλεξ και ενοχές

  Πιστεύω δε, ότι βραχυπρόθεσμα, οι συνειδητοποιημένοι εναπομείνοντες της υγιούς δεξιάς πρέπει στις ευρωεκλογές να εκφραστούν με τον δυνατότερο από τις εξής δύο επιλογές: Παπαθεμελής ή Κοινωνία. Όποιος από τους δύο δείξει ισχυρότερος, είναι ανάγκη το πρώτο χτύπημα να δοθεί στις ευρωεκλογές με την επίτευξη ενός 3%, ώστε να διαφανεί ξεκάθαρα ότι ο Καρατζαφέρης δεν αποτελεί μονόδρομη διέξοδο, και τελικά να απεγκλωβιστούν οι υγιείς δυνάμεις από εκεί με σκοπό την ανατροπή του και την καθίζηση.

  Όσο επιπλέει ο Καρατζαφέρης, το ζητούμενο γένησης νεο-δεξιάς καθίσταται πρακτικά αδύνατο.
  Από την άλλη, πιθανότητα ανάδειξης νέας δύναμης νεο-φιλελεύθερων, θα μετατρέψει το ζητούμενο και σε θεωρητικά αδύνατο…

  Αυτή είναι η δική μου γνώμη και την εκφράζω σε μπλογκ για πρώτη φορά συγκροτημένη κατ’ αυτόν τον τρόπο.

 4. NL76 says:

  Εγώ προσπαθώ να πείσω τους φιλελεύθερους για τις ελλείψεις τους στα εθνικά θέματα και την μετανάστευση και τους παραδοσιακούς δεξιούς για το λάθος τους που έχουν υιοθετήσει την αριστερή μπαρουφολογία στα οικονομικά, αλλά για την ώρα δεν εισακούομαι.

 5. Πατριώτης says:

  Πάντα έλεγα ότι οι όροι “δεξιά”, “αριστερά”< “κέντρο” είναι μάλλον παρωχημένοι για τα σημερινά δεδομένα. Κενοί νοήματος.

  @ NL76 “Εγώ προσπαθώ να πείσω τους φιλελεύθερους για τις ελλείψεις τους στα εθνικά θέματα και την μετανάστευση…”

  Ποιες “ελλείψεις”; Οι λεγόμενοι (νεο)φιλελεύθεροι (Μάνος, Ανδριανόπουλος κ.ά.) είναι ξεκάθαροι πάνω στα θέματα αυτά. Είναι υπέρ της μετανάστευσης, διότι παρέχει φτηνά εργατικά και κατά των πατριωτικών “αγκυλώσεων”.

  Οι δε “παραδοσιακοί δεξιοί” έχουν υιοθετήσει την αριστερή μπαρουφολογία όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά παντού, διότι αυτή “πουλάει” σήμερα. Έτσι τους είπε να κάνουν ο κ. Λούλης. Δεν έχουν ιδεολογία. Τα πάντα είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι επαγγελματιών της πολιτικής, για την κατάκτηση και διαχείριση της εξουσίας προς ίδιον όφελος.

 6. mantoukas says:

  Ρε συ NL76, δηλαδή εσύ τώρα δηλώνεις δεξιός;

  και μας μιλάς από τις πρώτες σειρές για παρανομίες και για νόμους περί ευθύνης των “Εφραίμ & Co”

  για πες μας ρε NL76, τι ποινικά κολάσιμο έκανε ο Εφραίμ;

  Πρόσεξε, γιατί σε ρωτάω σαν να είσαι αριστερός. Γιατί ο αριστερός είναι που βγαίνει σήμερα και καταγγέλει ότι “απαξιώστε επιτέλους την θρησκεία, δεν βλέπετε ότι την έχουνε γραμμένοι και οι ίδιοι οι καλόγεροι του Αγίου Όρους;”.

  Διότι οι πραγματικοί δεξιοί παραμένουν ψύχραιμοι στο θέμα. Δεν τρώνε το κουτόχορτο που τους ταΐζουν τα ΜΜΕ. Διότι έχουν τις αξίες τους πάνω από την επικαιρότητα. Και αυτό σημαίνει ότι αν θελήσουν να κάνουν κριτική στον Εφραίμ (ΟΧΙ σε ποινικά αδικήματα, διότι ΔΕΝ πρόκειται για τέτοια), αν κάνουν κριτική περί της ηθικής του πράγματος (διότι για ΑΥΤΟ τον κατηγορούν οι αριστεροί), τότε δεν θα την κάνουν σήμερα που εκμεταλλεύονται το θέμα οι αριστεροί ώστε να περάσουν μια σειρά από άλλα αντι-κληρικαλιστικά ζητήματα και να εκτονώσουν τα απωθημένα τους.

  Κατάλαβες γιατί πράγματι ανήκεις στους Μανο-Ανδριανόπουλους, στην ΦΣ και στους e-rooster τελικά; Κατάλαβες γιατί όσο (ΑΝ) τους μιλάς για εθνικά θέματα θα είσαι πάντα χαμένος από χέρι με δαύτους; Όπως σου λέει κι ο Πατριώτης, μια χαρά ξεκάθαροι είναι στα εθνικά και σε όλα όλοι αυτοί.

  Αν τους ξεκολήσεις την εμμονή με την παγκόσμια αγορά δεν τους ξεχωρίζεις από τα συνασπιστήρια…

 7. NL76 says:

  @mantoukas

  Δεν έχετε καμία υποψία εσείς;
  Αντί για 63 εκ. ευρώ έλαβαν γύρο στο 1 δις, φυσιολογικό;
  Και να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει κάτι ποινικά επιλήψιμο εσείς δεν βλέπετε τίποτα το ηθικά μεμπτό; 63 εκ.=1δις.

  Το κατεστημένο πολέμα την εκκλησία, αυτό κάθε λογικός άνθρωπος το ξέρει.
  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς που υποστηρίζουμε την εκκλησία, παραβλέπουμε τις αδυναμίες και τα λάθη των ανθρώπων της.
  Αν συνεχίσουμε έτσι θα βάλουμε και εμείς το πετραδάκι μας στην παρακμή της εκκλησίας.

 8. mantoukas says:

  “Αντί για 63 εκ. ευρώ έλαβαν γύρο στο 1 δις, φυσιολογικό;”

  Βλέπω ότι η δημοπρασία για το ποιος θα ξεφτιλίσει περισσότερο τη λογική έφτασε το 1 δις!

  Προλαβαίνω; Φωνάζω ευθύς: “1 ΤΡΙΣ!” (ευρώ εννοείται!) “ΤΟΣΑ ΠΗΡΑΝ!!”

  Τι έγινε τώρα; κερδίζω τίποτα ή τζάμπα ο κόπος μου;

  Τι 1 δις παληκάρι μου; Μας δουλεύεις; Αντί για 63 εκ. “Πήραν” συνολικά 72 εκ (συμπεριλαμβανομένης και της αξίας όσων δεν πουλήθηκαν ακόμη). Κι αυτά δεν τα πήραν από το κράτος, αλλά από τις πωλήσεις των ακινήτων σε τρίτους. Από τη μία κατηγορούσαμε 4 χρόνια το κράτος που άφηνε τα Ολυμπιακά ακίνητα στη μοίρα τους ανεκμετάλλευτα, κι από την άλλη όταν ανταλλάχθηκε ένα από αυτά και δόθηκε στη Μονή Βατοπεδίου και πωλήθηκε σε τρίτους με σκοπό να γίνει ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, αρχίσαμε να βαράμε όλοι μαζί… Επειδή λέει δεν είναι δουλειά της Μονής να αγοράζει και να πουλάει ακίνητα! Μα αφού τη λίμνη που την κατείχε το κράτος τη ζήτησε πίσω και έδωσε ανταλλάγματα. Τι να τα έκαναν τα ανταλλάγματα; Να τα κρατούσαν; Θέλησαν να τα πουλήσουν για να γίνει ένα νοσοκομείο στην Αθήνα, μία Ιατρική σχολή στη Χαλκιδική (σε συνεργασία με το Stanford, η οποία τελικά έγινε στην Κύπρο) και ένα θρησκευτικό τουριστικό χωριό.

  Βάρα κι εσύ ρε “δεξιέ”, χάρισε τη φωνή σου στους αντικληρικαλιστές αριστερούς να δούμε μήπως κερδίσεις την εύνοια της Ελευθεροτυπίας.

 9. Θέστωρ says:

  Προς: mantouka

  -Συγγνώμη, ποιός εἶναι δεξιός; ὁ Παπαθεμελῆς;;;;
  Ἐδῶ καγχάσαμε, γελάσαμε μὲ τὴν καρδιά μας βρὲ παιδί μου!
  Αὐτὸς ὁ κοντὸς γυρολόγος ποὺ γύριζε ἀπὸ κόμμα σὲ κόμμα προκειμένου νὰ ἐκλεγεῖ βουλευτής;
  Ποὺ γιὰ νὰ μὴ χάσει τὸ “μαλλί” πῆγε ἀπ’ τὸ ΠΑΣΟΚ στὴ ΝΔ στὸ ἄψε-σβῆσε; Τουλάχιστον νὰ λέγατε κάποιον πιό σοβαρό, π.χ. Παναγιώτη Κρητικό θάλεγα πάει κι έρχεται. Κι εξάλλου ὁ πολιτικὸς δὲν εἶναι μόνο γνώσεις. Πρέπει νὰ διεγείρει καὶ λίγο, ἂν ὄχι τὸ πλῆθος τουλάχιστον τοὺς … γείτονές του! Τοῦ Στέλιου, ἂν τοῦ δώσεις ἕνα κόμμα δικό του, θὰ τὸ διαλύσει μέσα σὲ μιὰ βδομάδα! Ἂν περιμένουμε τὴν ἀναγέννηση τῆς δεξιᾶς ἀπ’ τὸν Παπαθεμελῆ, ζήτω ποὺ… ρευτήκαμε!
  Καὶ συγγνώμη, ἔχεις καμιὰ ἀπόδειξη γι’ αὐτὰ ποὺ λές γιὰ τὸν Καρατζαφέρη; Ἀπὸ ποῦ βγαίνει ὅτι “πουλᾶ τὴ μάνα του;” Ἐπειδὴ τὰ βρόντηξε στῆς ΝΔ, τὸ μαγαζὶ τῶν ὑποτελῶν ραγιάδων καὶ τῶν ξεπουλημένων ἀπατεώνων ὅπως ἀποδεικνύεται κι ἔφτιαξε ἕνα πατριωτικὸ κόμμα ἐκ τοῦ μηδενός; Ἢ ἐπειδὴ παλεύει γιὰ τὰ ἐθνικὰ θέματα;

 10. mantoukas says:

  Δεν είπα ότι είναι δεξιός. Είπα ότι αποτελεί μία εκ των δύο διεξόδων των δεξιών που δεν εκφράζονται, ούτως ώστε να απεγκλωβιστούν διάφοροι που ελλείψει άλλης πρότασης έχουν πάρει άλλα μονοπάτια. Ο Παναγιώτης Κρητικός είναι συνοδοιπόρος του Παπαθεμελή, ούτως ή άλλως.

  Περί Καρατζαφέρη, καλύτερα προσπαθήστε να απαντήσετε οι οπαδοί του γιατί μέσα σε τέτοιες συνθήκες απαξίωσης αδυνατεί να ξεπεράσει στα γκάλοπ το 4% όταν στις εκλογές πήρε ελάχιστα πιο κάτω και όταν πχ, η ΝΔ από το 42% πέφτει στο 26%, το ΠΑΣΟΚ από το 39% πέφτει στο 29% κλπ κλπ. Γιατί δεν πείθει; ψάξτε την απάντηση μόνοι σας.

 11. NL76 says:

  δηλαδή τα 260 ακίνητα ήταν αξίας 73 εκ.;

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.