Σοβαρότητες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Αναδημοσίευση από τον Αντιφωνητή της Κομοτηνής

Στο άρθρο της «Αυγής» προ δύο εβδομάδων φαίνεται όλη η σοβαρότητα που δέρνει τους ΣΥΝασπιστές. Ο (αγαπητός μας) Φώτης Κουβέλης προτείνει την αντικατάσταση του όρου «υιοθεσία» με κείνον της «τεκνοθεσίας», για προφανείς λόγους …ισότητας των δύο φύλων!


Αν λοιπόν ο καλύτερος του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ο Κουβέλης, θεωρεί αναγκαίο στην τρέχουσα περίοδο να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις με τέτοια επιχειρηματολογία, τι μπορούμε να περιμένουμε από τους υπόλοιπους;Έστω αποδεχόμαστε το «τεκνοθεσία» επισήμως. Δηλαδή πλέον στον χειρισμό του λόγου θα έχουμε νέες εκφράσεις του τύπου: «Ο κ. Καραμανλής τεκνοθέτησε τις απόψεις του κ. Αλαβάνου και υποσχέθηκε να το εξετάσει». Κι αν πάμε ακόμα παραπάνω, θα αντικαταστήσουμε το «πατρικός» με το «γονικός»; Δηλαδή: «Οι ημέτερες δυνάμεις αμύνονται του …γονικού εδάφους»; «Η …γονοπαράδοτη ελληνική φιλοξενία»; «Το Οικουμενικό …Γοναρχείο»; Ώς πού θα φθάσει άραγε η γελοιότητα;

ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ 16-12-2008

Σημ. Δεν βρήκαμε το άρθρο της Αυγής, αλλά βρήκαμε την ίδια πρόταση κατατεθειμένη από τον κ. Κουβέλη στη Βουλή

3 Responses to “Σοβαρότητες γονέων παιδεύουσι τέκνα”

 1. Γιώργος Μάτσος says:

  Πολύ καλή τοποθέτηση. Φτάνει πια με αυτά τα φεμινιστικά συμπλέγματα. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αλλάξουμε και το “μητρική” γλώσσα και να λέμε “γονική” γλώσσα. Καθώς επίσης και να αλλάξουμε και τη λέξη πατρίδα και να λέμε… “γονίδα”! Ή και “γονιδισμός” αντί για “πατριωτισμός” κλπ.

 2. Dimitris D says:

  Δε νομίζω πλέον να ασχολείται κανείς με τους αστείους τους ΣΥΝ – προσπαθώντας να βρεθούν στο κέντρο της επικαιρότητας χρησιμοποιούν κάθε “αμερικάνοφερτη πολιτικά ορθή” ιδέα –
  αυτές είναι οι προοδευτικές ιδέες τους!!!

 3. eva says:

  Μπράβο και σε εσένα ρε “άντρακλα” Dimitri D που δεν είσαι προοδευτικός! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!
  Πάντως και το τεκνοθεσία είναι πολύ καλή ιδέα, αλλά και αυτό το γονική γλώσσα που ανέφερε ειρωνικά ο παραπάνω, ακούγεται ενδιαφέρον!
  Φεμινιστικά συμπλέγματα όχι, αλλά όχι και στα σιχαμερά φαλλοκρατικά μυαλουδάκια σας! Και άντε όλοι μαζί να πλύνετε και κανένα πιατάκι μπας και βρείτε τα λογικά σας!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.