Η Ρωσία θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια προς το Αφγανιστάν

Η είδηση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας άλλης πολύ ενδιαφέρουσας είδησης που δημοσίευσε το Ιστολόγιο του Αντίβαρου, σε σχέση με το κλείσιμο στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο γειτονικό με το Αφγανιστάν Κιργιζιστάν. Είναι φανερό ότι η Ρωσία συνεχίζει την τακτική του ”στριμώγματος” των Αμερικανών στο Αφγανιστάν και της ενίσχυσης των ερεισμάτων της στην περιοχή, τη στιγμή που από πολλές πλευρές ομολογείται στη Δύση ότι τα πράγματα στο Αφγανιστάν δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για την Αμερικανική υπερδύναμη.

Ολόκληρη η είδηση από τη Ναυτερμπορική:

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/19/1618408.htm

Ρωσία: Στρατιωτική βοήθεια στο Αφγανιστάν

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 11:56

Το αίτημα του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα, αποδέχθηκε η Ρωσία, σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση.

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω διαμαρτυριών πολλών Αφγανών ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, που διαθέτουν χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, μειώνουν τον εξοπλισμό των αφγανικών δυνάμεων που μάχονται κατά των Ταλιμπάν.

Το Αφγανιστάν έχει βασιστεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για την κάλυψη των αναγκών ασφαλείας από το 2001 αλλά ακόμη χρησιμοποιεί ρωσικά όπλα και αεροσκάφη από την δεκαετή κατάληψη της χώρας από την πρώην Σοβιετική Ενωση στη δεκαετία του 1980.

Ο Καρζάι ο οποίος ηγείται του Αφγανιστάν από την απομάκρυνση των Ταλιμπάν από την εξουσία έκανε το αίτημα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον Νοέμβριο του 2008, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας του.

Σε επιστολή του Μεντβέντεφ προς τον Καρζάι, αναφέρεται ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει το Αφγανιστάν στους τομείς της Αμυνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι αμυντικές σχέσεις μεταξύ Καμπούλ και Μόσχας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μερών και της επαναφοράς της ασφάλειας στην περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.