Κατέληξαν σε συμφωνία για τη διακυβέρνηση στην Κύπρο; Αν ναι, γιατί δεν μας τη λένε;

Την είδηση ότι υπάρχει “ουσιαστική συμφωνία στο θέμα της διακυβέρνησης και του διαμερισμού της εξουσίας”, στην οποία “έχουν καταλήξει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ” δεν την μάθαμε καν από αρμόδια χείλη των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη μάθαμε από τον αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής. Αν είναι έτσι, γιατί δεν μας το είπαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία. Αν κατάληξαν, γιατί δεν τη μαθαίνουμε κι εμείς; Αν δεν είναι έτσι, γιατί δεν διαψεύδεται η είδηση; Προφανώς όμως είναι έτσι και προφανώς δεν ανακοινώνεται η συμφωνία, προκειμένου να προετοιμαστεί το πιεστικό σερβίρισμά της στο λαό ως “τελευταίας ευκαιρίας” και “καλύτερης δυνατής λύσης”. Δυστυχώς, ο Χριστόφιας φαίνεται ότι τα καταφέρνει τελικά στο έργο που του ανέθεσαν οι ξένοι προστάτες του πάρα πολύ καλά.

Σημειώνουμε ότι στις ιστοσελίδες των κυπριακών εφημερίδων η είδηση δεν αναφέρεται καν!…

Ολόκληρη η είδηση από τη Ναυτεμπορική:

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/30/1623547.htm

ΟΗΕ: «Ουσιαστική συμφωνία» Χριστόφια – Ταλάτ για διακυβέρνηση, διαμερισμό εξουσίας

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 20:22

Σε «ουσιαστική συμφωνία» στο θέμα της διακυβέρνησης και του διαμερισμού της εξουσίας έχουν καταλήξει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.

«Οι συνομιλίες, όπως γνωρίζετε, κάνουν πρόοδο από την ημέρα που άρχισαν αρχές Σεπτεμβρίου τον περασμένο χρόνο. Η κινητικότητα βοήθησε τους ηγέτες να προχωρήσουν στο κεφάλαιο που αφορά τις περιουσίες, έχοντας καταλήξει σε ουσιαστική συμφωνία στο θέμα της διακυβέρνησης και του διαμερισμού εξουσίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών έκανε τις παραπάνω επισημάνσεις κατά την παρουσίαση της μελέτης «Η Επόμενη Μέρα: Ανοικοδομώντας μια Επανενωμένη Κύπρο», η οποία εκδόθηκε από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη που εδρεύει στο Οσλο (PRIO) και χρηματοδοτήθηκε από την Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.