Νίκος Δήμου περί «Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»!

Αρκετός λόγος έγινε για τις απόψεις των Οικολόγων-Πρασίνων σε σχέση με τον αυτοπροσδιορισμό της πΓΔΜ, καθώς και στην παρουσία του επικεφαλής της παράταξης αυτής στην παρουσίαση του “αλφαβηταρίου της Μακεδονικής” γλώσσας προ δύο ετών.

Μας εστάλη ένα βίντεο με την τοποθέτηση του συγγραφέα Νίκου Δήμου, ο οποίος μιλάει για την «λογοκρισία» των πάντων να κρύβουν την αλήθεια, δηλαδή την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα! Και μάλιστα αυτό αποτελεί το «σημαντικό στοιχείο της λογοκρισίας» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα… (το ποιους εννοεί ως «Μακεδόνες» ότι συνιστούν «μειονότητα» παραμένει αδιευκρίνιστο!).

Θυμίζουμε ότι ο κ. Νίκος Δήμου είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΡΑΣΗΣ

5 Responses to “Νίκος Δήμου περί «Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»!”

 1. Dimitris D says:

  Όλοι ζητούν μερίδιο στη δημοσιότητα – αρνητική η θετική δεν έχει σημασία, το σημαντικό είναι να ακουστεί το όνομα τους κάπως….

 2. ioakar says:

  Πάλι αγνοείτε(;) πως μία από τις βασικές αρχές του ΟΗΕ είναι ο αυτοπροσδιορισμός των ανθρώπων. Έτσι δέχομαι, αν και δεν συμφωνώ, τον Ψωμιάδη να δηλώνει ΚΑΙ Μακεδόνας Και Πόντιος παρόλο που ο Πόντος απέχει πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Μακεδονία.

  Δεν κρατιέμαι όμως να συγχαρώ όλους τους “Ελληναράδες” γιατί χάρη σε εσάς ΟΛΗ η ανθρωπότητα αποκαλεί αυτή τη χώρα Μακεδονία.

  Το τραγικό όμως είναι πως δυστυχώς έχετε τεράστια απήχηση στους κατοίκους της χώρας μας :(

 3. ioakar says:

  Όσον αφορά το σχόλιο του Dimitris D: Μην αγχώνεσαι ο κύριος Δήμου έχει πολύ δημοσιότητα και την έχει κερδίσει με το σπαθί του.

  Παραδέχωμαι ανθρώπους που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χόρους (ή χώρες) αν το αξίζουν.

 4. ioakar, η επίσημη πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα επί του θέματος από το 1995 μέχρι σήμερα δεν είναι αυτή που νομίζεις. Από το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία παραδώσαμε τον παράγοντα “χρόνο” στα Σκόπια.

  Η Αθήνα υιοθέτησε την πολιτική της “οικονομικής διείσδυσης” η οποία υποτίθεται ότι θα μαλάκωνε τη στάση τους. Φτάσαμε όμως στην κατάσταση να μας γυρίσουν οι επενδύσεις μπούμεραγκ. Και αντί να λένε εκείνοι “να υποχωρήσουμε γιατί θα χάσουμε τις ελληνικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας”, λέγαμε εμείς “να μη σκληρύνουμε γιατί θα χαθούν τόσα ελληνικά κεφάλαια που έφυγαν προς τα εκεί”. Στο διάστημα αυτό λοιπόν που εμείς υποτίθεται ότι κάναμε υπόγεια εξωτερική πολιτική δια των επενδύσεων, αυτοί κέρδισαν ελεύθερο χρόνο και κατάφεραν αυτό που περιγράφεις.

  Όλα αυτά όμως είναι εντελώς διαφορετικό θέμα από την αναφορά στο παρατιθέμενο βίντεο. Άλλο το ζήτημα της ονομασίας το κράτους και άλλο να μιλάει για “λογοκρισία εν Ελλάδι επειδή κανένας δεν μπορεί να γράψει για την [υπαρκτή] Μακεδονική μειονότητα”.

  Ποια μειονότητα; Αυτή των 2-3000 ανθρώπων στη Φλώρινα;

  Ο ατομικός αυτοπροσδιορισμός υπάρχει μεν. Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα δικαιώματα που αποδίδονται σε αναγνωρισμένες μειονότητες. Και τέλος πάντων δεν είναι ολίγον παράδοξο να ζητείται αναγνώριση μίας “Μακεδονικής μειονότητας” στη Μακεδονία! Πώς το βλέπεις;

 5. ioakar says:

  Οι καλύτεροι σύμμαχοι στην οικονομία της ΠΓΔΜ είναι οι Ελληνες Μακεδόνες που χτίσουν τα καζίνα της. Η υπόθεση έχει χαθεί για την Ελλάδα μιας και πάρα πολλές χώρες την αναγνωρίζουν σαν Μακεδονία σκέτη με πρώτες και καλύτερες την Σερβία και την Ρωσία η οποιά πριν από λίγο καιρό δήλωσε ότι θα αναγνωρίζει αυτή τη χώρα σαν Μακεδονία σκέτη ανεξάρτητα της κατάληξης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις 2 χώρες.

  Ασχετο αλλά σημαντικό: οι σύμμαχοι μας βρίσκονται στη Δύση όχι στην Ανατολή.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.