Ρόμπα τα “ΝΕΑ” από εσκεμμένη διαρροή του troktikou!

Αναδημοσιεύω άρθρο του γνωστού ιστολογίου troktiko. Εμπεριέχει χαρακτηριστική απόδειξη για το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπου η διασταύρωση και ο έλεγχος της πληροφορίας πριν δημοσιευθεί παραμένει ακόμη απρόσιτη στάθμη ποιότητας…

Ρόμπα τα “ΝΕΑ” από εσκεμμένη διαρροή του troktikou! – Aυτή είναι η δημοσιοκαφρία τους

ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΑ “ΝΕΑ”

Το περιστατικό που περιγράφουν τα “ΝΕΑ” έχει συμβεί; Είστε σίγουροι; Οι έγκυρες εφημερίδες πέφτουν θύματα των ίδιων των blogs και των διαρροών τους! Δεν το πιστεύαμε αυτό που διαβάσαμε. Και όμως έγινε.
Δηλαδή τέτοιο ρεζιλίκι δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Πάρτι κάνουν τα blogs με τα ΜΜΕ

Διαρρεύσαμε ότι επικοινώνησε μαζί μας κάποιος υπουργός και το είπαμε και τηλεφωνικά σε κάποιους για να δούμε ποιοι είναι οι….χαφιέδες! Και ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ.

Και το έβαλαν τα “ΝΕΑ”!!! Οι άνθρωποι που το είπαμε όμως δεν ήταν από την συγκεκριμένη εφημερίδα!

Πόσο κεφτέδες μπορεί να είναι; Για να πάρει κάποιος υπουργός έναν blogger πρέπει ο άλλος να αποδεχθεί ότι είναι! Άρα δεν υπάρχει ανωνυμία.

Εκτός και αν ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ κάποιος υπουργός πήρε τηλέφωνο έναν blogger και έτυχε να συμπέσει με την δική μας…μούφα.

Παιδιά καταλάβατε πως βγαίνουν τα ρεπορτάζ και πως παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια;
Kαι κάποια στιγμή θα σας πούμε ποιοι μιλάνε με ποιους. Με παγίδες βγάζουμε όλη την διαπλοκή.

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/troktikou_22.html

2 Responses to “Ρόμπα τα “ΝΕΑ” από εσκεμμένη διαρροή του troktikou!”

  1. Διαχειριστής στο troktiko είναι ο Σωκράτης Γκιόλιας, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στις εκπομπές του. Πρόσφατα αποχώρησε και άρχισαν οι κόντρες μεταξύ τους, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα ισχυρές στο διαδίκτυο (zougla.gr – troktiko).

    Στα Νέα τουλάχιστον ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις για ελεεινά παραδείγματα σαν κι αυτό, όπως και το τρις-χειρότερο με τα πρόσφατα κατασκευασμένα “ρεπορτάζ”(!) του Βήματος και του Έθνους για μία συνάντηση Καραμανλή-Ερντογκάν που την είδαν στον ύπνο τους οι εφημερίδες μια που δεν έγινε ποτέ. Στα διάφορα “ανώνυμα δημοσιογραφικά μπλόγκς” όμως σπάνια ξέρεις. Θα πρέπει να μαλλιοτραβηχτεί ο – συνήθως μέσα στα πράγματα – διαχειριστής τους με κανέναν άλλον για να εξακριβώσεις ποιος βρίσκεται πίσω από την ανωνυμία.

  2. Aλέξανδρος Ντάσκας says:

    Σωστή η επισήμανση του Ανδρέα.Τα ατοπήματα παραδοσιακών εφημερίδων,όπως το “Βήμα” και “Τα Νέα” ,οι συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκαν και ιδίως ο τρόπος με τον οποίο τα διαχειρίσθηκαν οι διευθύνσεις τους δεν στερούνται σημασίας.Αντίθετα αποδεικνύουν ότι σε μία χώρα γενικότερων στρεβλώσεων,τα ΜΜΕ όχι μόνο δεν αποτελούν εξαίρεση,αλλά όσο εγγύτερα βρίσκονται στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο,τόσο περισσότερες και δυσχερώς διαγνώσιμες οι στρεβλώσεις τους.Κανένας δεν έχει το ανάστημα για να είναι κήνσορας,κανένας δεν αποτελεί αυθεντία ακαταμάχητη,η δουλειά-και οι προθέσεις- όλων κρίνονται και αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα.
    Από την άλλη όμως,πρέπει να αναχαιτισθεί η τάση να απαξιώνονται πλήρως και συλλήβδην τα ΜΜΕ ως δήθεν απολύτως αναξιόπιστα (πράγμα εξίσου ανακριβές όσο και η απόλυτη δήθεν αξιοπιστία τους) χωρίς μάλιστα να προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι ενημέρωσης.Μοιραία κατάληξη της τάσης αυτής θα είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από αστήρικτη φημολογία ή ανώνυμες διαδικτυακές φωτοβολίδες, αποπληροφόρηση, σύγχυση, αδιαφορία, απάθεια.Χωρίς καμιά διάθεση να απαξιωθούν πλήρως τα ανώνυμα μπλογκς (των οποίων τα ρεπορτάζ είναι αρκετές φορές σημαντικά-κι ας αγνοούνται ετσιθελικά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ),τα “Νέα” και άλλες εφημερίδες,και λόγω της ευθύνης που αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος όταν θέτει την υπογραφή του, προσφέρουν (με την επιφύλαξη των αρκετών ελαττωμάτων,σκοπιμοτήτων και ιδεοληψιών τους) σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο ενημέρωσης.Η χαμηλή αναγνωσιμότητά τους δεν είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά των λαθών των εφημερίδων και του υπαρκτού ελλείματος αντιπροσώπευσης όλων των άλλων ιδεολογιών πλην μίας δήθεν προοδευτικής πλουτοκρατικής στο χώρο της αρθρογραφίας,δεν είναι προϊόν κριτικής σκέψης και συνακόλουθης απόρριψης του ελληνικού κοινού.Είναι κυρίως απόρροια της κατρακύλας του μορφωτικού επιπέδου και του σαρωτικού εγωκεντρισμού/ευδαιμονισμού,που αναζητά προφάσεις για την αμαρτία της πολιτικής και πνευματικής του νωθρότητας.Του λόγου το αληθές αποδεικνύει προπάντων η αναγνωσιμότητα βιβλίων στην Ελλάδα,η οποία είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.