Archive for January, 2008

Χριστόδουλος, ταυτότητες και σιωπή ενόχων

Thursday, January 31st, 2008

Με αφορμή το θάνατο του Αρχιεπισκόπου και τις αναφορές στη δραστηριότητά του κατά τη δεκαετή θητεία του, γίνονται συχνές αναφορές στο «ζήτημα των ταυτοτήτων», όχι πάντα με ακρίβεια των γεγονότων.

(more…)

ΑΞΙΟΣ

Wednesday, January 30th, 2008

Προς τιμήν της μνήμης του άξιου ηγέτη του ελληνισμού και της ορθοδοξίας Χριστόδουλου σας στέλνω την παρακάτω ομιλία του – μια από τις πολλές σημαντικές – καθώς και την ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου είναι αναρτημένα κείμενα και ομιλίες του αρχιεπισκόπου.

(more…)

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις στελεχών ΑΚΕΛ/ΔΗΣΥ για το Κυπριακό

Monday, January 28th, 2008

Προσέξτε τα έντονα γράμματα του παρακάτω άρθρου (more…)

Π. Ήφαιστος: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Monday, January 28th, 2008

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ
Το παρόν, μαζί με άλλες αναλύσεις, είναι επίσης αναρτημένο στην διεύθυνση http://www.ifestos.edu.gr/74Cy.htmΠαναγιώτης Ήφαιστος [1]
Η προεκλογική διαμάχη καταμαρτυρεί πως αν επικρατήσουν οι αντίπαλοι του Τάσσου Παπαδόπουλου αναπόδραστα η Κυπριακή Δημοκρατία οδηγείται στην καταστροφή και η Κυπριακή κοινωνία στην εξαφάνιση. Καμιά απολύτως υπερβολή δεν υπάρχει σ’ αυτή την θέση. (more…)

Έφυγε ο κέδρος της Εκκλησίας

Monday, January 28th, 2008

Σήμερα στις 5.15 το πρωί εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος.

Απελευθέρωση από τον δικομματισμό!

Sunday, January 27th, 2008

Οι Βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν ένα ορόσημο στην πολιτική ζωή της Χώρας. Η νέα πεντακομματική – πολυφωνική Βουλή προσδίδει μια πρωτόγνωρη ρευστότητα στα πολιτικά πράγματα. Η ισχνή αυτοδυναμία της ΝΔ θα τήν στρέψει αναγκαστικά σε συνεργασίες, ενώ μια νέα δύναμη με διακηρυγμένο εθνικό προσανατολισμό εισέρχεται στο κοινοβούλιο των 300 με τον αξιοσέβαστο αριθμό των 10 εδρών. Από τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, η διαμόρφωση της ελληνικής Βουλής, είτε για καλό είτε για κακό, συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πράγματα μετά από καθυστέρηση πολλών ετών στεγάζοντας “δυνατές” πτέρυγες και στα “άκρα” της.

(more…)

“Το υαλοπωλείο”, του Άντη Ροδίτη

Saturday, January 19th, 2008

Το κείμενο αποτελεί τμήμα του βιβλίου του κ. Ροδίτη “Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες – Ύλη ιστορίας για μια αγγλική αποικία της Ελλάδος”, Εκδόσεις “Βιβλιοπωλείον της Εστίας”, σελ. 57 έως 68. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό κείμενο που αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστό. Δίνει σε εμάς τους Ελλαδίτες με λίγες φράσεις να καταλάβουμε το βαθύτερο κυπριακό δράμα του σήμερα. Ένα δράμα μεγαλύτερο από αυτό της εισβολής και της κατοχής.

Στην αρχή φαίνεται ίσως κάπως βαρετό και ακαταλαβίστικο. Όμως αξίζει τον κόπο να διαβαστεί μέχρι τέλους. Ακόμη και αν βαρεθείτε στην αρχή, μην προχωρήσετε κατευθείαν στο τέλος, διαβάστε το με τη σειρά! Όταν το τελειώσετε, ίσως χρειαστεί να το ξαναδιαβάσετε για να το καταλάβετε όλο. Καλή ανάγνωση.

(more…)

Η «αθέατη» Κύπρος

Saturday, January 19th, 2008

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας πλησιάζουν και ουδείς εν Ελλάδι φαίνεται να ασχολείται. Διόλου παράξενο, αφού γενικά με τα πράγματα στην Κύπρο ουδείς εν Ελλάδι ασχολείται. Πόσα πράγματι γνωρίζει ο μέσος Έλληνας για την πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Κύπρο;

(more…)

Συλλογή Υπογραφών υπέρ Τάσσου!

Wednesday, January 16th, 2008

Υπογράψτε εδώ

Το παρακάτω κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Τάσσου Παπαδόπουλου στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, που κυκλοφόρησε από τη Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο ( Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.) και από το σωματείο Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου (Σ.Α.Κ.), υπογράφουν Ελληνίδες και Έλληνες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους.

(more…)

Παναγιώτης Ήφαιστος: ΑΚΕΛ και η υποψηφιότητα Χριστόφια

Monday, January 14th, 2008

Για αιτιολόγηση της παρούσης παρέμβασης και επερχόμενων κειμένων βλ. Υστερόγραφο.

1. Ανεξαρτησία = Ελευθερία
Για όλες τις κοινωνίες η εθνική ανεξαρτησία είναι το αντίστοιχο της ελευθερίας στις διεθνείς σχέσεις. Όσοι λαοί δεν είναι ανεξάρτητοι αγωνίζονται να γίνουν ανεξάρτητοι και όσοι είναι ανεξάρτητοι διαφυλάττουν το κράτος τους ως κόρη οφθαλμού. Στην Κύπρο συνοδοιπόροι ή συνένοχοι της πλεκτάνης του σχεδίου Αναν που σκοπό είχε να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ζητούν να ψηφιστούν για το προεδρικό αξίωμα. Γι’ αυτό, στις επερχόμενες προεδρικές διακυβεύεται, εν τέλει, η εθνική επιβίωση των κυπρίων. Σίγουρα κινδυνεύει άμεσα η ειρήνη και σταθερότητα: Υπάρχει ο κίνδυνος οι ελληνοκύπριοι / τουρκοκύπριοι (αμφότεροι χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή το μόνο κράτος που διαθέτουν για να συμβιώσουν μελλοντικά), το ελλαδικό και το τουρκικό κράτος, να βρεθούν όλοι σε μια αδιέξοδη δίνη αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων και πολέμων. Στην Άγκυρα φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο, στην Αθήνα υπάρχει πολιτική αφασία και στην Κύπρο η μαύρη προπαγάνδα των ανανιστών οργιάζει. (more…)