Archive for February, 2008

Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Μάρτη για το Μακεδονικό

Thursday, February 28th, 2008

Διαβάστε την επιστολή του τ. Υπουργού με τίτλο «Η Σκοπιανή απάτη και το νομικό ηθικό χρέος της Διεθνούς Κοινότητος»

(πατήστε πάνω στη φωτογραφία της επιστολής για να τη δείτε σε καλύτερη ανάλυση)

(more…)

Μίκης Θεοδωράκης: Τέλος στην προδοσία και την ασχήμια!

Wednesday, February 27th, 2008

Διαβάστε ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, που συντάχθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2008

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της. Ακόμη και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά τις εντολές της, Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος, μη υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα.
(more…)

Επιστολή του Μητροπολίτη Κονίτσης στην Ντόρα Μπακογιάννη για το Βορειοηπειρωτικό

Wednesday, February 27th, 2008

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Δρυϊνουπόλεως , Πωγωνιανής & Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

Εν Κονίτση τη 23η Ιανουαρίου 2008

Ερίτιμον Κυρίαν Ντόραν Μπακογιάννη

Υπουργόν Εξωτερικών

Εις Αθήνας

Ερίτιμος κυρία Υπουργός,

(more…)

Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα του σημείου 8 της πρότασης Νίμιτς

Tuesday, February 26th, 2008

Το σημείο οχτώ της πρότασης Νίμιτς λέει το εξής:

8. Κανένα κράτος δεν θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά είτε εμπορικά, στα ονόματα «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός» μόνο του.

Επιπτώσεις στην Ελλάδα. Υποχρεωνόμαστε να αλλάξουμε τα ονόματα (τουλάχιστον) στους εξής φορείς και προϊόντα:

(more…)

Η δικαίωση του «Σταθμού Λαρίσης»;

Tuesday, February 26th, 2008

Ο Σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα ονομάστηκε έτσι επειδή συνέδεε την πρωτεύσουσα της Ελλάδας με τη σημαντικότερη πόλη στα σύνορα της χώρας, εκείνη την εποχή. Ο τελευταίος σταθμός ήτανε ένα μικρό χωριό με το όνομα Παπαπούλι, λίγο βορειότερα από τη Λάρισα η οποία σηματοδοτούσε το άκρο του κράτους εκείνη την εποχή, το βορειότερο άκρο εθνικής κυριαρχίας. Μήπως αυτή η εποχή επανήλθε; Για να δούμε τι γίνεται σήμερα, έναν αιώνα μετά:

(more…)

Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα: «Μας απαγορεύουν να λεγόμαστε Μακεδόνες»

Sunday, February 24th, 2008

Ανακοίνωση Τύπου της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα της 21ης Φεβρουαρίου 2008

(more…)

Μη θριαμβολογείτε και μη θρηνείτε…

Saturday, February 23rd, 2008

Χρύσανθος Λαζαρίδης
Δίκτυο21

Ο πρώτος γύρος των Προεδρικών εκλογών στην Κύπρο επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: Κόντρα στις σφυγμομετρήσεις, ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος ήλθε τρίτος και έμεινε έξω από την δεύτερο γύρο…
Κάποιοι στην Αθήνα πανηγύρισαν με κακεντρέχεια την «ήττα του Τάσσου». Κάποιοι άλλοι βιάστηκαν να θρηνήσουν… «την καταστροφή της Κύπρου». Και οι μεν και οι δε προεξοφλούν την «επιστροφή του Σχεδίου Ανάν». Και οι μεν και οι δε κάνουν λάθος…

(more…)

Συνέντευξη της εφημερίδας «Η Χώρα» με τον Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα-Συγγραφέα

Saturday, February 23rd, 2008

Eχουν περάσει 15 χρόνια από το 1992 που άνοιξε η πληγή του Σκοπιανού. Μήπως βρισκόμαστε ενώπιον μιας ύστατης ευκαιρίας για λύση;

Η πληγή του Σκοπιανού άνοιξε ουσιαστικά το 1944 όταν ό δικτάτωρ Τίτο της Γιουγκοσλαβίας κατασκεύασε το ανύπαρκτο «μακεδονικό έθνος» για να προκαλεί αλυτρωτικά και μειονοτικά προβλήματα στις γειτονικές του χώρες. Το 1991 το πρόβλημα έλαβε άλλη διάσταση με την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και την εμφάνιση ανεξαρτήτου κράτους, το οποίο διεκδικεί το όνομα, την Ιστορία, τα εδάφη και τον πολιτισμό της ελληνικής Μακεδονίας.. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει αποδείξει με πάμπολλα τεκμήρια στο βιβλίο της «Μακεδονισμός-ο Ιμπεριαλισμός των Σκοπίων» την μεγάλη πρόκληση που υφιστάμεθα ως Έλληνες. Η προτεινόμενη λύση είναι επιφανειακή και δεν ακυρώνει την συνεχή διαστρέβλωση και υφαρπαγή της ελληνικής μακεδονικής κληρονομιάς.

(more…)

Oλόκληρο το κείμενο της πρότασης Νίμιτς

Friday, February 22nd, 2008

Σε συνέχεια των συζητήσεων οι οποίες διεξάγονται σύμφωνα με το άρθρο 5 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 η ακόλουθη δέσμη αντιλήψεων παρουσιάζεται στα Μέρη (το Πρώτο Μέρος αντιπροσωπευόμενο από τον πρέσβη Βασιλάκη- «Πρώτο Μέρος»και το Δεύτερο Μέρος αντιπροσωπευόμενο από τον πρέσβη Ντιμιτρόφ – το «Δεύτερο Μέρος») ως πρόταση για τη διευθέτηση του θέματος του «ονόματος» και των σχετικών.
(more…)

Ανοικτή Επιστολή επί των διαδικασιών του Μακεδονικού

Friday, February 22nd, 2008

Επιστολή του Γιώργου Κακαρελίδη 

Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κοιν. -Υπουργό Εξωτερικών

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Πρωθυπουργέ,

στο δυτικό σύστημα κοινωνικής οργάνωσης και αξιών οι αποφάσεις οργάνων ή Σωμάτων ανατρέπονται είτε με απόφαση του ιδίου είτε ιεραρχικά ανωτέρου.

Εξ όσων γνωρίζω η απόφαση του προηγουμένου-  υπό την Προεδρία του Προέδρου της χώρας μας, Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών που αντιπροσώπευαν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικου σώματος, σχετικά με το Μακεδονικό , ΔΕΝ έχει αλλάξει ούτε με νεώτερη σύγκλιση ούτε με προσφυγή στο Σώμα των ψηφοφόρων.

(more…)