Archive for April, 2008

Όχι στη Διζωνική

Wednesday, April 30th, 2008

Σάββατο, 26 Απριλίου 2008 Η Σημερινή
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ*

 

Θα μας «διαπαιδαγωγήσουν», ακούγεται, για να «συμμορφωθούμε» με τη διζωνική ομοσπονδία. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται και κάποια που δεν γίνονται. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να χωριστεί στα δύο ο κυπριακός λαός -και για τον ίδιο λόγο οποιοσδήποτε άλλος λαός- σε εθνική ή ρατσιστική βάση και να είναι εφικτή η διακυβέρνηση του κράτους στη βάση εθνικά-ρατσιστικά ομόφωνων αποφάσεων. Είναι πολιτικός σαδομαζοχισμός που δεν πρέπει να ευχόμαστε στο χειρότερο εχθρό μας. Είναι πολιτική διαστροφή και πολιτική ανωμαλία που θα οδηγήσει σε τέλμα, σε αδιέξοδα και σε συγκρούσεις όλων των εμπλεκομένων. Καλύτερα διαζύγιο πριν παντρευτούμε, παρά ένας τόσο ανώμαλος γάμος. Τρεις δεκαετίες αρνηθήκαμε κάτι τέτοιο. Αν τώρα μας λένε κάποιοι που εξελέγησαν στην εξουσία, στη βάση εκβιαστικών κομματικών διλημμάτων, ότι τώρα που καβαλίκεψαν την προεδρία θα μας «διαπαιδαγωγήσουν», «συμμορφώσουν» και «καθυποτάξουν» σε ανώμαλες πολιτικές λογικές, καλά είναι να σκεφτούμε εναλλακτικές διεξόδους.

(more…)

Ο ελληνικός ανθελληνισμός

Tuesday, April 29th, 2008

Κωνσταντίνος Ρωμανός
Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Αναδημοσίευση από το Παρόν της Κυριακής

Από την αρχή ο ανθελληνισμός ήταν η άλλη πλευρά του νομίσματος του φιλελληνισμού. Ο φιλελληνισμός ήταν έρωτας του ιδανιστικού Ελληνισμού, έρωτας του ελληνικού πολιτισμού όπως αυτό εκφραζόταν στη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη, τα έργα των προγόνων.

Ανθελληνισμός ήταν η στάση απογοήτευσης του φιλέλληνα που προέκυπτε από την επαφή του τελευταίου με τους συγχρόνους του υπαρκτούς Έλληνες, δηλαδή τους ανθρώπους της καθημερινότητας, τους ανθρώπους όπως εσύ κι εγώ, με όλα τα πάθη και τις μικρότητες. Η ανώμαλη προσγείωση από το ιδανικό στο πραγματικό είναι μια κίνηση που στην πολιτική ψυχολογία εξηγεί την έκπτωση του έρωτα σε μίσος, του φιλελληνισμού σε ανθελληνισμό!

(more…)

Το Ευρ. Κοινοβούλιο, η ΠΓΔΜ, ο Σόρος και το CDRSEE…

Saturday, April 26th, 2008

4 Μαρτίου 2008: σχετικά με την έκθεση προόδου για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (2007/2268(ΙΝΙ)), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει:

17. υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και του Ιδρύματος Σόρος να εκδώσουν σχολικά βιβλία για την ιστορία των Βαλκανίων, τόσο στην αλβανική όσο και στη μακεδονική γλώσσα, τα οποία απευθύνονται στους καθηγητές ιστορίας και τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποσκοπούν στην ενσωμάτωση διαφορετικών απόψεων για το κοινό παρελθόν, παρέχοντας μια ισορροπημένη προοπτική και προωθώντας τη συμφιλίωση·

(more…)

Το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας

Thursday, April 24th, 2008

Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στράτου

Συμπληρώνονται σήμερα Τέσσερα χρόνια από την 24ην Απριλίου 2004 , όπου ο περήφανος Κυπριακός Λαός έδωσε αθάνατα χτυπήματα Πατριωτικής Αξιοπρέπειας στίς ερυθρωπές παρειές του συγχρονου νεοταξικού, πολυπολιτισμικού, “κοσμοπολίτικου” νεοφασισμού.

Ένας μικρός αλλά αξιοπρεπής Λαός δεν υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις -στίς οποίες δυστυχώς συμμετείχαν και τινες εγχώριοι εφιάλτες- του σημερινού ιμπεριαλισμού.

(more…)

Nτροπή: Ο ΟΗΕ πετάει την Ελλάδα έξω από το Kyoto λόγω αδυναμίας καταγραφής ρύπων!

Tuesday, April 22nd, 2008

Όταν οι κυβερνώντες ασχολούνται μονο με την “επικοινωνία”, τα γκάλοπ και τα κανάλια, και φροντίζουν μονο για την πολιτική τους επιβίωση,

(more…)

Η εξαχρείωση της Ελλαδικής εξωτερικής πολιτικής

Monday, April 21st, 2008

Όταν η υπουργός εξωτερικών μιας χώρα προσφέρει δημοσίως χρηματικά ανταλλάγματα προς την κυβέρνηση άλλης χώρας για να εξαγοράσει “λύση” της μεταξύ τους διαφοράς το ταχύτερο δυνατόν, τότε μιλάμε για την έσχατη ατίμωση της εθνικής κυριαρχίας και βούλησης του φορολογούμενου λαού που “πληρώνει” αυτά τα ανταλλάγματα.

(more…)

Ο Φόρος των Ηλιθίων

Sunday, April 20th, 2008

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι στην φύση του Έλληνα, ή στην ανθρώπινη φύση γενικά, η μανία του τζόγου, η υπερποσία αλκοόλ, το ρεκόρ θανάτων στην άσφαλτο, το υπερβολικό κάπνισμα, η αποχαύνωση, ο αλληλοσπαραγμός για αθλητικά θεάματα, η αδυναμία συλλογικών επιτευγμάτων. Αυτή η ιδέα είναι φθηνή δικαιολογία για να παρηγορούμεθα με την γενικότερη αποτυχία της ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας αδιάφορων ατόμων, κοινωνίας κατ’  όνομα, δίχως οργανωμένη πρόνοια, εθελοντικό φρόνημα και ανθρωπιστική διάθεση.

(more…)

Η Πάρνηθα σήμερα…

Saturday, April 19th, 2008

Μετά από 7 μήνες η οικολογική καταστροφή στην Πάρνηθα παραμένει ακλόνητη…

parnitha-4033.jpg

parnitha-4034.jpg

parnitha-4035.jpg

Το καλοκαίρι πλησιάζει πάλι. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να πράξουν τα καθήκον τους αυτήν την φορά, ώστε να μην ξαναβιώσουμε τον πύρινο όλεθρο, τις ανεπανόρθωτες ανθρώπινες απώλειες, την εξόντωση του ζωικού βασιλείου, την ανυπόφορη περαιτέρω απομείωση της ποιότητας ζωής μας, την ανείπωτη θλίψη στην προοπτική ενός ζοφερού μέλλοντος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σύνταγμα και το Ωράριο

Saturday, April 19th, 2008

Γιώργος Κακαρελίδηςτου Γιώργου Κακαρελίδη Αναδημοσίευση από τη Σημερινή Πατρών 19/4/2008

Το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος. σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών είναι:

Μ.Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 8:00-14:00 & 17:30 – 21:00. Μ.Πέμπτη 9:00 – 21:00, Μ.Παρασκευή 12:30 – 19:00 και Μ. Σάββατο 9:00 – 14:30.

Θεωρώ εντελώς λανθασμένη , αντισυνταγματική και εκτός πολιτισμού μας την απόφαση αυτή για τους εξής λόγους:

(more…)

“Απλοποίηση” της ελληνικής γραφής;

Friday, April 18th, 2008

O κύπριος ευρωβουλευτής Μ. Ματσάκης

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.

(more…)