Archive for June, 2008

Η Μαριέττα αποκαλεί εμμέσως ασόβαρο τον Υπουργό Παιδείας!

Saturday, June 28th, 2008

Σε συνέντευξή της στο τελευταίο τεύχος του νεανικού περιοδικού “NUEVO” της ΟΝΝΕΔ (Ιούνιος 2008, τ. 4, σελ. 13) η κα. Μαριέττα Γιαννάκου εμμέσως αποκαλεί τον Υπουργό Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη “ασόβαρο”, επιτίθεται σε ένα κρεσέντο αλαζονίας κατά της ελληνικής Βουλής υπονοώντας ότι δεν αξίζει να τήν έχει βουλευτή (!), καταγγέλλει ότι “τής τήν είχαν στημένη” (!), ενώ αφήνει αιχμές για “αφελείς” ανθρώπους εντός της Νέας Δημοκρατίας!

(more…)

Κάθε νέα συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ, ένας νέος εφιάλτης για τον Ελληνισμό;

Sunday, June 22nd, 2008

Προγραμματίστηκε, σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο, νέα συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ την 1η Ιουλίου 2008. Ανησχυτική εξέλιξη, με δεδομένο ότι στις δύο προηγούμενες συναντήσεις του κ. Χριστόφια με τον Ταλάτ, ο Ελληνισμός έκανε πολύ σοβαρές παραχωρήσεις στην κατοχική Τουρκία. Την πρώτη φορά εξουδετερώθηκε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου που, με αρχιτέκτονα τον ανεπανάληπτο Τάσσο, είχε στριμώξει για τα καλά την Τουρκία, τη δε δεύτερη αποδέχθηκε η ελληνική πλευρά τον “συνεταιρισμό δύο συνιστώντων κρατών”, που έτρεχε μετά να τον απαλείψει από το ψήφισμα του Σ.Α. για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Εναγωνίως διερωτώμεθα σήμερα: Τι άλλο ετοιμάζεται να παραχωρήσει ο κ. Χριστόφιας; Τι ανεπανόρθωτη βλάβη περιμένει τον Ελληνισμό κάθε φορά που μπαίνει σε μια αίθουσα με το φίλο του τον κ. Ταλάτ; (more…)

Κοινή άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ στον ελληνικό εναέριο χώρο ενόψει σχεδιαζόμενης επίθεσης στο Ιράν!

Saturday, June 21st, 2008

Αυτή κι αν είναι είδηση που δεν είδε καθόλου το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα! Όμως το κύρος της Neue Zürcher Zeitung δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την εγκυρότητά της. Σύμφωνα με online ανταπόκριση της εφημερίδας, το Ισραήλ πραγματοποίησε στις αρχές του μήνα μεγάλη αεροπορική άσκηση στον ελληνικό εναέριο χώρο με 100 συνολικά F-16 και F-15 της αεροπορίας του, καθώς και ελικόπτερα διάσωσης προσωπικού, με στόχο την προετοιμασία του για επίθεση κατά του Ιράν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Παρασκευή την κοινή άσκηση. Πρόκειται ασφαλώς για εξέλιξη με γεωπολιτική σημασία για τη χώρα μας. (more…)

Δημοσκόπηση για την Ευρώπη

Monday, June 16th, 2008

Το Αντίβαρο ξεκίνησε μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση  σ στον κεντρικό του ιστοχώρο.

Τα σοβαρά ζητήματα συνήθως περνάνε απαρατήρητα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όμως δεν παύουν να είναι ικανά να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ερώτημα:

Οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί απέρριψαν με δημοψήφισμα το Ευρωσύνταγμα. Τώρα οι Ιρλανδοί απορρίπτουν την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕE. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτή η αρνητική στάση μιας σημαντικής μερίδας ευρωπαίων πολιτών;

(more…)

Μη κρίνετε ινα μη κριθήτε, Παναγιώτατε!!!

Wednesday, June 11th, 2008

Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άφηνε αιχμές κατά του Μακαριστού Χριστοδούλου κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Κωνσταντινούπολη περί “εθνολατρικών κινήτρων” που έβλαψαν τις μέχρι τότε σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ελλαδικής Εκκλησίας, ίσως δεν είχε στο νου του τον επικείμενο μετά από λίγες ημέρες κυριολεκτικό διασυρμό του α) ευλογώντας την “κοσμική” προσπάθεια της Καλομοίρας στην Eurovision, β) ταυτίζοντας την “ανθρωπιστική” αντζέντα των Η.Π.Α. με τα ιδανικά της Εκκλησίας (!), ούτε γ) ότι λίγο μετά θα “έψαλλε” ποιήματα στην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας ένα “αθώο” λογοπαίγνιο με το μικρό της όνομα!

http://youtube.com/watch?v=uKz3CcEC9Ig

(more…)

H Εθνική Ελλάδος και το ποδόσφαιρο ως «ομαδικό άθλημα»

Monday, June 9th, 2008

Η επιτυχία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 ήτανε πραγματικά επική. Δεν ήτανε όμως ένα τυχαίο περιστατικό. Η ατομοκρατία που επικρατεί σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής επηρεάζει αναμφίβολα και το ποδόσφαιρο. Έτσι, η ελληνική επιτυχία το 2004 ήτανε – ανεπίγνωστα για τους ποδοσφαιριστές και ίσως και για τον αρχιτέκτονα αυτής της πορείας Όττο Ρεχάγκελ – μία υπενθύμιση σε όλους ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα.

Η συνταγή της επιτυχίας έχει τις ρίζες της στον Αριστοτέλη που έλεγε ότι «το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του». (more…)

Ο κόσμος σύμφωνα με τον George Soros – και οι σχέσεις του με τα Σκόπια

Thursday, June 5th, 2008

Ακολουθεί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ενός Σέρβου σε δύο newsgroups του ίντερνετ στις 18 Μαρτίου 1995, όπου μεταφέρει αυτούσιο ένα άρθρο του περιοδικού The New Yorker σχετικά με την αντίληψη του κόσμου από τον επιχειρηματία George Soros και ειδικότερα τις σχέσεις του με τα Σκόπια. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Νομίζω αξίζει να το διαβάσουμε, για να δούμε πολύ συγκεκριμένα την εμπλοκή του Soros στο “Μακεδονικό”: Πώς ξεκίνησε, τι αρχική εντύπωση για το θέμα είχε μιλώντας με τους Βουλγαρους, πώς τον έπεισε ο Gligorov μέσα σε μια νύχτα και αποφάσισε να “ποντάρει” πάνω του, τι ενέργειες έκανε στις ΗΠΑ ειδικά όταν το ελληνικό λόμπι είχε εξασφαλίσει αρχικά τη “μη αναγνώριση”, πώς ενίσχυσε την αδιαλλαξία των Σκοπιων και πώς ουσιαστικά η δικη του εμμονη απέτρεψε οποιαδήποτε συζήτηση λύσης τότε, και γενικότερα το πως σκέφτεται και πως δρα. Πολύ ενδιαφέρον κι ας είναι το κείμενο του 1995.

Διαβάστε τη συνέχεια στην κεντρική ιστοσελίδα του Αντίβαρου


«Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μακεδόνα επιστήμονα»

Wednesday, June 4th, 2008

Αν διαβάζατε σε ελληνική εφημερίδα τον τίτλο “Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μακεδόνα επιστήμονα”, τι θα σκεφθείτε; Από που άραγε να κατάγεται ο επιστήμονας; από τη Βέροια; Από το Κιλκίς; μήπως από τις Σέρρες, την Καβάλα ή την Έδεσσα με τους ωραίους καταρράκτες; Για να δούμε:

(more…)

Νέο Αντίβαρο!

Tuesday, June 3rd, 2008

Πολλοί ίσως το έχετε δει μέσω του μηνιαίου ηλεκτρονικού δελτίου ενημέρωσης του Αντίβαρου.

Το Αντίβαρο σχεδιάστηκε από την αρχή και αναδιοργάνωσε ολόκληρο τον ιστοχώρο του.

Ορισμένα από τα νέα στοιχεία που συμπεριελήφθηκαν στο Αντίβαρο είναι τα εξής

Όπως βλέπουμε, το παρατηρητήριο του Αντίβαρου στοχεύει να γίνει κέντρο εναλλακτικής ενημέρωσης

Εκτός από αυτά, υπάρχουν και πάρα πολλά ακόμη στοιχεία που μπορείτε να δείτε. Όλα βασίζονται στο συνεχή εμπλουτισμό υλικού, που ασφαλώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.