Archive for July, 2008

Επιλογές εθνομηδενιστικής αρθρογραφίας…

Sunday, July 27th, 2008

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Κεμάλ και Μπολσεβίκοι

Της Μαρίας Ρεπούση

Προφανώς γιατί εδώ είμαστε στην Ελλάδα που οι εργολαβίες της μνήμης υπαγορεύουν και θέματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

http://ta-nea.dolnet.gr/Article.aspx?d=20080603&nid=8735665

Η γνωστή καθηγήτρια της ιστορικής αλλοίωσης διαμαρτύρεται για πρακτικές που δεν επετράπη στην ίδια να εφαρμόσει…

 

Μικρή… ανθολογία των μπλογκ

Tης Ξένιας Κουναλάκη / xkounalaki@kathimerini.gr

Για να κατακτήσουν λοιπόν τη δόξα στον κυβερνοχώρο, οι μπλόγκερ δοκιμάζουν τα πάντα, σκορπούν φήμες, διαδίδουν ψεύδη, δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσεις, κατασκευάζουν ανύπαρκτα πρόσωπα και μεταδίδουν τα πλέον εξωφρενικά βίντεο, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο των ιερόδουλων του κυβερνοχώρου.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_167424_07/02/2008_258371 

Η κα. Κουναλάκη προσπαθεί “με τον τρόπο της” να ρίψει στον λάκκο της αναξιοπιστίας τους ανθρώπους που υπερασπίζουν την ελληνική εγκεφαλοκρηπίδα μας από τις επιθέσεις της μέσω της προνομιακής της πρόσβασης στα ”επώνυμα” και “αξιόπιστα” ελληνικά Μ.Μ.Ε. …

 

Οι απάτριδες της τέχνης

Tης Ξένιας Κουναλάκη / xkounalaki@kathimerini.gr

«Είμαι σίγουρα ανθέλληνας και είναι και καμάρι μου», διακήρυξε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Lifo ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, δημιουργός της παράστασης «Πεθαίνω σα χώρα», που ανέβηκε στην αρχή του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.[...]

Πατρίδα των σύγχρονων ανθρώπων στις δυτικές κοινωνίες δεν μπορεί τελικά παρά να είναι οι κοινές αξίες και ευαισθησίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ατομικές ελευθερίες και το αίτημα της ισότητας. Πατρίδα των σημερινών «ανθελλήνων», που συνήθως είναι περισσότερο πατριώτες από τους πατριδοκάπηλους, είναι τα σώματα του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και της Αννα Λαγκούνα, η συγκινητική διαπίστωση ότι οι ηλικιωμένοι χορεύουν και ερωτεύονται. Kαι πως χωρίς ταίρι, όλοι οι άνθρωποι είναι απάτριδες. Ερημες χώρες.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_46_10/07/2008_277127

Η κα. Κουναλάκη κλείνει το ανθελληνικό της λογύδριο με την γνωστή επωδό περί αντικατάστασης της εθνικής συνείδησης από τα ανθρώπινα δικαιώματα κτλ. …

 

Η «πατριωτική» προπαγάνδα στο Ίντερνετ Του Βασίλη Κρεμμυδά

Το θέμα μας είναι το ίδιο το Ίντερνετ και ο τρόπος διακίνησης ιδεών, πολύ παλιών, και προπαγάνδισης συγκεκριμένης ιδεολογίας μέσα απ΄ αυτό. Έχω ξαναγράψει μία μόνο φορά, με θέμα τον κίνδυνο να απομονωθούν από την κοινωνία, από τον έξω κόσμο, τα άτομα, νεαρά κατά κανόνα, που είναι «κολλημένα» με αυτό το μέσο. Γνωρίζω ότι αυτή η νέα τεχνολογική εφεύρεση μπορεί, με διαφορετική χρήση, να αναδειχθεί σε παγκόσμια τράπεζα γνώσεων, σε θησαυρό πληροφοριών.[...]

Τα ερωτήματα που καταλήγει να είναι προβλήματα αρχίζουν από το μέσο που χρησιμοποιείται για την προπαγάνδισή τους. Γιατί το Ίντερνετ είναι ακόμη ένα μέσο αθέατο, δεν μπορούν όλοι να το δουν όπως την κρεμασμένη στα περίπτερα εφημερίδα, την εφημερίδα στο καφενείο του χωριού, την τηλεόραση· μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει πρόσβαση, σ΄ αυτό το οποίο απαιτεί και κάποιες τεχνικές γνώσεις για να βρεις τα κείμενα αυτά, δεν τα βρίσκεις πατώντας απλώς ένα κουμπί, όπως στο τηλεκοντρόλ.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία στο Ίντερνετ απόψεων εντελώς αντίθετων απ΄ αυτές που είδαμε πιο πάνω. Και βέβαια, το συνολικό ερώτημα είναι αν είναι δυνατό να θεσπιστούν κανόνες λειτουργίας των πολλαπλών και περίπλοκων χρήσεων αυτού του, κατά κάποιον τρόπο, κρυφού μέσου προπαγάνδισης. Και σκέφτομαι ότι, για να διασφαλιστεί η δημοκρατικότητα του Ίντερνετ, χωρίς να εμποδίζεται η ελευθερία της σκέψης και του λόγου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη δυνατότητα όλων να έχουν δικαίωμα χρήσης του. Από τη μετατροπή του δηλαδή σε «θεατό», σε «φανερό» μέσο.

http://www.tanea.gr//ColumnCategory.aspx?d=20080724&nid=9291917&sn=&spid=876 

Ο ομότιμος καθηγητής του ελληνικού πανεπιστημίου “ανακαλύπτει” τους ιδεολογικούς εχθρούς του στο Διαδίκτυο και προτείνει την αστυνόμευσή του μέσα σε μια κρίση πανικού και ειλικρίνειας για το ποιόν του…

Νέο αυτογκόλ από καθηγητή του Παντείου!!!

Wednesday, July 23rd, 2008

iraklidis.jpgΤην παρακάτω συνέντευξη του καθηγητή του Παντείου Πανεπισττημίου κ. Αλ. Ηρακλείδη δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να αξιοποιήσει ο σκοπιανικός Τύπος για να εκθέσει την “αξιοπιστία” και την επιχειρηματολογία της Χώρας μας.

Ως πότε, όμως, ο ελληνικός λαός θα ανέχεται τέτοιους καθηγητές να καλλιεργούν ανθελληνικά αντανακλαστικά και μειοδοτικές ιδεοληψίες στα ελληνικά πανεπιστήμια, να επιλέγουν τους διαδόχους τους στις πανεπιστημιακές έδρες με τις ίδιες ιδέες προωθώντας και αναπαράγοντας τον πνευματικό και ιδεολογικό γενιτσαρισμό στην ανώτατη εκπαίδευση;

«Έχουμε κάνει μέγα φάουλ με τις περιουσίες των Σλαβομακεδόνων»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΤΑΣΟ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Αλ. Ηρακλείδης είναι εξοικειωμένος με τον χώρο της ΠΓΔΜ: Ο πατέρας του ήταν ο πρώτος μεταπολεμικός πρόξενος της Ελλάδας στα Σκόπια (το 1958) και πρεσβευτής τα τελευταία χρόνια προεδρίας του Τίτο, ενώ ο ίδιος έχει διατελέσει κι εμπειρογνώμονας του υπουργείου Εξωτερικών για τις μειονότητες. Οι απόψεις του, λοιπόν, για τις διαφορές των δυο πλευρών και για την τελευταία επιστολή Γκρούεφσκι προς Καραμανλή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΑΛ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ

*«Προφανώς η ΠΓΔΜ σκληραίνει τη στάση της τόσο για διαπραγματευτικούς λόγους όσο και προκειμένου να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, και ειδικά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι που “πονάει” περισσότερο», είναι η γενική του εκτίμηση.

 - Πώς θα μπορούσε να απαντήσει η Αθήνα

«Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Περιορίζομαι, ωστόσο, σε δύο σημεία. Πρώτον, η απάντησή μας πρέπει να είναι πιο ήπια και διαλλακτική. Δεύτερον, πρέπει να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, δηλαδή να επιμένουμε στα περί “ανύπαρκτων Σλαβομακεδόνων”. Οι αριθμοί στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλοι (μιλάμε για 30.000-40.000), αλλά οι άνθρωποι αυτοί ζουν στη χώρα μας και είναι υπαρκτοί. Ορισμένοι έχουν “μακεδονική” εθνική συνείδηση, ενώ κάποιες άλλες χιλιάδες έχουν ενταχθεί πλήρως στον ελληνικό εθνικό κορμό. Ως εκ τούτου, δεν συντρέχει κίνδυνος για την ελληνική εδαφική ακεραιότητα», μας λέει.

*Και προσθέτει: «Το να επιμένουμε ότι δεν υπάρχει μια εθνοτική μειονότητα ή ομάδα δεν είναι ζήτημα νομικό (δηλαδή εάν τους αναγνωρίζουμε), αλλά θέμα πραγματικό, όπως είχε γνωματεύσει και το Διεθνές Δικαστήριο το 1930 σε σχέση με τις εκατέρωθεν κοινότητες σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Επίσης με βάση τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ (κείμενο Κοπεγχάγης του 1990) υπάρχει η αρχή του αυτοπροσδιορισμού».

 - Και αν το θέμα φθάσει στο Στρασβούργο;

«Εάν καταλήξει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί σε δεινή θέση. Τους δημεύσαμε τις περιουσίες το 1949-50 χωρίς καν δικαστικές αποφάσεις. Οταν μεθαύριο θα προσφύγουν, η χώρα μας θα αναγκαστεί να πληρώσει. Στο θέμα αυτό έχουμε κάνει “φάουλ” βεληνεκούς για δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

*Σύμφωνα με τον Αλ. Ηρακλείδη είναι ανάγκη να ανατραπούν τα επιχειρήματα των Σκοπίων: ότι η Ελλάδα παραμένει αδιάλλακτη, ότι δεν αναγνωρίζει ύπαρξη έθνους στη γειτονική χώρα και ότι δεν αναγνωρίζει τα «εθνοτικά αδέλφια» τους στη Β. Ελλάδα.

 - Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

«Πρώτον, να αναγνωρίσουμε στους συνομιλητές μας τα λάθη διαχείρισης του θέματος στο παρελθόν. Δεύτερον, να αναγνωρίσουμε ότι απέναντί μας έχουμε ένα άλλο έθνος των Βαλκανίων, και μάλιστα όχι το τελευταίο που δημιουργήθηκε, αλλά το προτελευταίο, καθώς ακολούθησαν οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι. Αρα, να παραδεχτούμε ότι πρόκειται περί ενός έθνους με ιστορία εκατό χρόνων».

 - Να δεχτούμε ότι υπάρχει εδώ μειονότητα;

«Οχι. Δεν πρόκειται περί αυτού, γιατί η περίπτωση είναι διαφορετική. Εδώ δεν πρόκειται για μειονότητα, γιατί η μειονότητα προϋποθέτει μεγάλους αριθμούς».

*Για την περίφημη «κόκκινη γραμμή» στη διαπραγμάτευση, ο καθηγητής επαναλαμβάνει την ανάγκη ενός επιθετικού προσδιορισμού πριν από το «Μακεδονία», όπως το «Ανω», «Νέα» ή «Βόρεια». Ωστόσο, επισημαίνει ότι η «πραγματική κόκκινη γραμμή» για την ονομασία του κράτους θα έπρεπε να είναι το «Μακεδονία» αμετάφραστο (Makedonija) και για τους πολίτες το «Makedontsies», με λατινικούς χαρακτήρες.

 - Και για το «εύρος της χρήσης»;

«Και εκεί πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί και να δείξουμε περίσσευμα καλής θέλησης. Το αίτημα της μιας ονομασίας για κάθε χρήση είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Εάν δεχτούν κάτι σαν “Νέα Μακεδονία”, θα μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί στους διεθνείς οργανισμούς και το συνταγματικό όνομα να χρησιμοποιείται στις διμερείς σχέσεις».

*Για τους φόβους περί αλυτρωτισμού, τέλος, θεωρεί ότι τα σύνορα στην Ευρώπη και παγκοσμίως είναι ιερά και απαραβίαστα μετά την ίδρυση του ΟΗΕ και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι το 1975: «Κανένας δεν διανοείται να εισβάλει σε άλλη χώρα. Το έκανε ο Σαντάμ Χουσεΐν κι έφαγε τα μούτρα του…».

tsakir@enet.gr

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 20/07/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=3117536

Αμηχανία για τις δηλώσεις του βουλευτή Ξάνθης (ΤΟ ΒΗΜΑ σελ. 12)

Wednesday, July 23rd, 2008

Άλλη μια είδηση – σοκ που πέρασε στα “ψιλά” των ειδησιογραφικών δελτίων που προτιμούν άλλα πιο εύπεπτα αυτήν την περίοδο:

tsetin.jpg

Η «ευφυής» προπαγάνδα των Σκοπιανών στις Η.Π.Α.

Friday, July 18th, 2008

Διάφορα συμφέροντα στις Η.Π.Α. μετέρχονται των πιο “ευφυών” τακτικών προπαγάνδας για να πείσουν την διεθνή κοινή γνώμη ότι η Αρχαία Μακεδονία αντιστοιχεί στο σημερινό κρατίδιο των Σκοπίων. Παρουσιάζουμε σήμερα ένα screenshot από την εκπομπή ‘Battle Ground: The Art of War’ του “φημισμένου” για τον φιλελληνισμό του “έγκριτου” Discovery Channel.

(more…)

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα Σκόπια

Tuesday, July 8th, 2008

Διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση:

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα Σκόπια

Eυρωπαϊκή δικαίωση για την Ίμβρο και την Τένεδο

Monday, July 7th, 2008

    Η απόσταση της Ίμβρου και της Τενέδου από τη θλιβερή επικαιρότητα του «εθνικού κέντρου» είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του Βανουάτου ή των νησιών Κέυμαν,των περιώνυμων για την πλειάδα των εκεί εδρευουσών ελληνικών υπεράκτιων εταιρειών νησιωτικών κρατών.Δεν είναι συνεπώς παράδοξο ότι ελάχιστα συγκίνησε η ιστορική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης,με την οποία αναγνωρίζονται οι διωγμοί που υπέστησαν οι Έλληνες των δύο νήσων καθώς και τα δικαιώματά τους, που καταπατήθηκαν βάναυσα από το τουρκικό κράτος. (more…)

Η Νεολαία του KKE αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας!!!

Sunday, July 6th, 2008

Μετά την νεολαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η ελληνική κοινωνία δέχεται νέα απρόσμενη ”ομολογία” -  γροθιά υπέρ των αλυτρωτικών βλέψεων των βορείων γειτόνων μας και από την Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.), η οποία φαίνεται στην ανακοίνωσή του στην εφημερίδα ”Ριζοσπάστης” (04.07.2008) να ”νοστάλγησε” τις θέσεις Ν. Ζαχαριάδη και να ”λησμόνησε” την πάγια θέση του κόμματος τα τελευταία χρόνια:

(more…)