Archive for August, 2008

Η «Ελληνοτουρκική φιλία» προπαγανδίζεται στη «Μαρία την άσχημη»!

Sunday, August 24th, 2008

Δείτε ένα πολύ περίεργο βίντεο-απόσπασμα από την εκπομπή «Μαρία η Άσχημη» στη Βιβλιοθήκη του Αντίβαρου

Νέο ανθελληνικό άρθρο στον βρετανικό τύπο!

Saturday, August 23rd, 2008

Η πίεση στην Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα: μετά το άρθρο του κ. Edward P. Joseph στην International Herald Tribune την 11 Αυγούστου, στο οποίο προτεινόταν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως ισχυρή απάντηση στην Μόσχα αγνοώντας τις αντιρρήσεις της Ελλάδας, 10 ημέρες μετά δημοσιεύεται νέο, πιο αιχμηρό άρθρο κατά των ελληνικών συμφερόντων στην http://www.spectator.co.uk από τον Daniel Koerski με κινδυνολογίες για την τύχη του κρατιδίου των Σκοπίων, προκειμένου να υποχωρήσει η Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

spectator_koerski.jpg

Πίσω στον Ψυχρό Πόλεμο; Όχι! Πίσω στο… 1870!

Thursday, August 21st, 2008

Πολλή συζήτηση γίνεται τις ημέρες αυτές για το κατά πόσον επιστρέφουμε πίσω στον ψυχρό πόλεμο. Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, όμως, και σαφώς διαφορετικά από το 1949, χρονιά κατά την οποία θεωρείται ότι ξεκίνησε ο ψυχρός πόλεμος. Η τότε διεθνής κοινωνία, εξερχόταν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Γερμανία και την Ιαπωνία ηττημένες, από τη μια, και από την άλλη, με τη Γαλλία και τη Βρετανία βαθύτατα τραυματισμένες από τον πόλεμο και ευρισκόμενες προ της επερχόμενης όσο και αναπόφευκτης κατάρρευσης των αποικιακών αυτοκρατοριών τους. Δύο δυνάμεις υπήρχαν τότε στον κόσμο, οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ. Η κάθε μία εκπροσωπούσε και από μία ιδεολογία. Σήμερα, αντιθέτως, ο κόσμος είναι πολυπολικός, ενώ καμία ουσιαστική ιδεολογική διαφορά δεν χωρίζει ΗΠΑ και Ρωσία.

(more…)

“Προδότες πολιτικοί, η Κύπρος είναι ελληνική” – Διάλογος με αφορμή ένα σύνθημα

Thursday, August 21st, 2008

Παραθέτω την αλληλογραφία μου με το δημοσιογράφο της κυπριακής ”Σημερινής”, με αφορμή σχολιό του της 12ης Αυγούστου 2008 για το παραπάνω σύνθημα που φώναζαν νέοι της Κύπρου σε εκδήλωση μνήμης στο Παραλίμνι Κύπρου για τους Ισαάκ – Σολωμό.

(more…)

Φωτογραφία-σκηνοθεσία από τον πόλεμο στη Γεωργία!

Saturday, August 16th, 2008

Δείτε την παρακάτω φωτογραφία προσεκτικά. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται να θρηνεί το χαμό συγγενή του, είναι ο ίδιος με αυτόν στη δεύτερη φωτογραφία με τα μαύρα ρούχα, τα οποία μάλιστα βλέπουμε στο φόντο της πρώτης φωτογραφίας! Επίσης, το σκηνικό έχει “γυρίσει” ώστε να φαίνονται πίσω φλεγόμενα κτήρια.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται στην τρίτη φωτογραφία σε άλλη σκηνή του πολέμου!

[Αυτές οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Εμείς τις βρήκαμε από εδώ και εδώ

photo_apati_1.jpg

 

Χάκερς στο Αντίβαρο!

Friday, August 15th, 2008

Το απόγευμα της 13ης Αυγούστου 2008, Τούρκοι χάκερς παραβίασαν τον κεντρικό ιστοχώρο του Αντίβαρου. Η εικόνα που εμφανιζόταν ήταν αυτή .

Μερικές ώρες αργότερα, το πρόβλημα λύθηκε και επανήλθε το Αντίβαρο στους φυσιολογικούς του ρυθμούς.

Η «τρύπα» του joomla, μέσω της οποίας έγινε η παραβίαση, είχε ανακοινωθεί μόλις την προηγούμενη ημέρα (12/8), και φαίνεται ότι κάποιοι έψαχναν την ευκαιρία. Το joomla, με το οποίο είναι γραμμένες οι κεντρικές σελίδες, χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Αν κάποιος από σας έχει joomla, να τού πείτε ή να κάνει upgrade στην τελευταία έκδοση (1.5.6) ή να συμπληρώσει τις γραμμές κώδικα που θα βρει εδώ .

 

Βισμαρκιανή σοφία επιδεικνύουν οι Ρώσοι

Tuesday, August 12th, 2008

Η εντυπωσιακότερη είδηση που “βγαίνει” από τη σύγκρουση στη Γεωργία με αφορμή τη γεωργιανή εισβολή στη Νότια Οσετία δεν είναι η αναμενόμενη και αναπόφευκτη στρατωτική παρέμβαση των Ρώσων. Το σημαντικότερο είναι ότι οι Ρώσοι, ενώ είχαν στρατιωτικά τη δυνατότητα να καταλάβουν ολόκληρη τη Γεωργία, να ανατρέψουν τον ορκισμένο εχθρό τους Σαακασβίλι και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν, σταμάτησαν την επίθεση, αφού πρώτα διασφάλισαν τη πλήρη αποσάθρωση του γεωργιανού στρατού, τον πανικό του γεωργιανού πληθυσμού, την αποχή της Δύσης από στρατιωτική ενίσχυση του εχθρού τους και το σεβασμό – θέλοντας και μη – της “διεθνούς κοινότητας” για το μέλλον.

(more…)

Μηχανισμός Αντικυθήρων

Tuesday, August 12th, 2008

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα βίντεο του περιοδικού Nature σχετικά με πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό αυτό περιοδικό για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο (στα αγγλικά)

http://www.nature.com/nature/videoarchive/antikythera/

Τα Σκόπια είναι Μακεδονία για το NBC Sports!!!

Monday, August 11th, 2008

Νέα πρόκληση (http://www.nbcolympics.com/countries/country=MKD/index.html) εις βάρος της Χώρας μας από μεγάλο ενημερωτικό κανάλι των Η.Π.Α., καθώς το διεθνούς εμβέλειας “NBC Sports” στην ιστοσελίδα του που αφιερώνεται αποκλειστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2008 (http://www.nbcolympics.com) μάς πληροφορεί ότι τα Σκόπια ονομάζονται Μακεδονία και ο πληθυσμός τους ομιλούν την Μακεδονική!!!

nbc_macedonia.png

Διαμαρτυρηθείτε τώρα με e-mail στις ηλεκτρονικές διεθύνσεις της ιστοσελίδας του NBC: feedback@nbcolympics.com και nbcolympicsfeedback@nbcuni.com .

 Ακολουθεί δείγμα στοιχειώδους επιστολής διαμαρτυρίας (προσπαθήστε να τήν εμπλουτίσετε):

Protest

Name , Surname

In your web page http://www.nbcolympics.com/countries/country=mkd you are referring in the “Former Yugoslav Republic of Macedonia” (FYROM) simply as “Macedonia”!

Please correct it as soon as possible in “FYROM” as recognized by the United Nations, because the reference as Macedonia constitutes a)an offence against history and b) an insault against the founder of the Olympic Games, Greece. Besides, with the name “Former Yugoslav Republic of Macedonia” (FYROM) this country is participating in the Olympic Games of 2008 in Beijing.

 

ΔΡΑΣΗ: Αποστολή ΦΑΞ για υποστήριξη της Χαράς Νικοπούλου!

Saturday, August 9th, 2008

Παραπέμπουμε και από το Ιστολόγιο του Αντίβαρου στην πρωτοβουλία υποστήριξης της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που έχει ήδη αναρτηθεί στον κεντρικό ιστοχώρο του Αντίβαρου

ΔΡΑΣΗ: Αποστολή ΦΑΞ για υποστήριξη της Χαράς Νικοπούλου!

Την υπόθεση της Χαράς Νικοπούλου, της δασκάλας στο μειονοτικό χωριό Μ. Δέρειο του Νομού Έβρου, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από “πολίτες” και ακόμα ταλαιπωρείται, λίγο-πολύ την γνωρίζουν οι χρήστες του διαδικτύου, σε αντίθεση με τους απλούς τηλεθεατές μιας και τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια δεν αφιέρωσαν χρόνο σ’αυτήν την υπόθεση. Αφού δεν μπόρεσαν να την καταβάλλουν με άλλους τρόπους, τώρα ο Δήμαρχος της περιοχής της κάνει έξωση! Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησε μία προσπάθεια συμπαράστασής της.

Παρακαλούμε πολύ να αποστείλετε ενυπόγραφα στο φαξ της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Νο 25310-22483 καθώς και στο φάξ 2310-547341 (δικηγόρος της κ.Νικοπούλου), το παραπάνω κείμενο. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της περιφέρειας είναι η εξής: info@remth.gr

(more…)