Archive for November, 2008

Οι Κούρδοι του Ιράκ σχεδιάζουν τις πρώτες τους εξαγωγές πετρελαίου μέσω του τουρκικού λιμανιού του Τσεϊχάν!

Sunday, November 30th, 2008

Οι Κούρδοι του Ιράκ σχεδιάζουν τις πρώτες τους εξαγωγές πετρελαίου μέσω του τουρκικού λιμανιού του Τσεϊχάν!

oil_fields_map.jpg

Οι Κούρδοι του Ιράκ, για πρώτη φορά, πρόκειται να ξεκινήσουν τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές του Β. Ιράκ εντός του 2009, σύμφωνα με δηλώσεις Κούρδου αξιωματούχου την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.

(more…)

Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο για να διώξουν τη Νικοπούλου!

Sunday, November 30th, 2008

Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο για να διώξουν τη Νικοπούλου

nikopoulou.jpg

“Υπάρχει ή δεν υπάρχει ελληνικό κράτος στην Κομοτηνή; Το ερώτημα αυτό πλανάται στα χείλη των χριστιανών της περιοχής, καθώς βλέπουν την πρωτοφανή, πρωτόγνωρη και εξωφρενική αντίδραση που βιώνει μια Ελληνίδα δασκάλα που… τολμάει να κάνει τη δουλειά της και να διδάσκει τα ελληνικά στα λεγόμενα μειονοτικά χωριά της ορεινής περιοχής των Πομάκων! Το χειρότερο δε είναι πως την αντίδραση αυτή δεν την προκαλούν μόνο στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και έλληνες αιρετοί τοπικοί άρχοντες!

(more…)

Για ίδρυση αυτόνομων περιοχών μιλούν οι Κούρδοι της Τουρκίας

Wednesday, November 26th, 2008

Κυριακή, 23 Νοέμβριος 2008

 

Για ίδρυση αυτόνομων περιοχών μιλούν οι Κούρδοι της Τουρκίας 

2002haritasi.gif

 

Xάρτης αποτελεσμάτων γενικών εκλογών του 2002. Με πράσινο χρώμα οι νομοί που ήλθε πρώτο το κουρδικό κόμμα DEHAP, το οποίο σημειωτέον διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, στη σκιά της σύλληψης Οτζαλάν που έγινε το 1999.  του Σάββα Καλεντερίδη

 

Όταν αναφερόμαστε σε διάφορα κομβικά ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, είτε από τη θετική είτε από την αρνητική τους πλευρά, παρατηρούμε ότι οι αντιδράσεις των αναγνωστών μας σε πολλές περιπτώσεις είναι φοβικές, ενώ άλλοτε υπερεκτιμούν τις πραγματικές δυνατότητες της Τουρκίας και άλλοτε υπερεκτιμούν τα προβλήματά της, ακριβώς για να εξισορροπηθεί το έλλειμμα πολιτικής και το έλλειμμα ορθής και πλήρους ενημέρωσης που παρατηρείται στην κοινωνία μας για την Τουρκία.

(more…)

παπα-Γιώργης Μεταλληνός: Συν-κοινωνία Ορθόδοξων του Πατριαρχείου με Καθολικούς στο Βατικανό!

Monday, November 24th, 2008

Στην Εκκλησία της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εφημέριος είναι ο παπα-Γιώργης ο Μεταλληνός, όπου και συνηθίζει να μιλάει τα απογεύματα της Πέμπτης.

Στα τέλη Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης εκεί, ανέφερε ότι ένας φίλος του και παλιός συμφοιτητής του στη Γερμανία, που σήμερα είναι Καρδινάλιος, του είπε εμπιστευτικά ότι στο τελευταίο ταξίδι του Βαρθολομαίου στο Βατικανό (τον Ιούνιο), σε ιδιωτική λειτουργία που έγινε εντός του Βατικανού, συν-κοινώνησαν οι Ορθόδοξοι ιερείς της αποστολής του Πατριαρχείου, με τους Καθολικούς, από κοινό ποτήριο!

Μου μεταφέρθηκε από αυτήκοο μάρτυρα και μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση!

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην εντατική…

Sunday, November 23rd, 2008

Αγαπητοί φίλοι, ο Τ. Παπαδόπουλος εισήχθη χθες αργά τη νύχτα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λευκωσίας, από την κλινική Ευαγγελίστρια, στην οποία βρισκόταν για εξετάσεις.

Η μεταφορά του στις ΗΠΑ για περαιτέρω εξετάσεις, η οποία είχε ανακοινωθεί πρόσφατα, έχει αναβληθεί. Πληροφορίες λένε ότι είναι βαρύτατα ασθενής.

Τον διέσυραν αλλά ο Βαβύλης αθωώθηκε από ολα!!!

Friday, November 21st, 2008

Η είδηση από το “Τρωκτικό”

Τον διέσυραν αλλά ο Βαβύλης αθωώθηκε από ολα!!!

Τον έκραξαν, τον διέσυραν και συκοφάντησαν όπως αποδείχθηκε και τελικά αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες! Το όνομα του είναι Απόστολος Βαβύλης. Ο μεγαλύτερος γκάγκστερ που βγήκε στην σύγχρονη ιστορία. Έτσι μας τον παρουσίαζαν τα ΜΜΕ αλλά ποτέ δεν μάθαμε ότι αθωώθηκε.
Για όλες τις υποθέσεις πήρε αθωωτικές αποφάσεις. Έτσι δεν μάθαμε τίποτα και ο κόσμος έμεινε με τις…

εντυπώσεις ότι ήταν έμπορος ναρκωτικών ότι έφαγε τόσα χρήματα, πήγε να χτίσει την μεγάλη Ελλάδα στην Ιταλία κ.α.
Αλλά φταίει και αυτός που δεν παίρνει σβάρνα τα δικαστήρια για τα ΜΜΕ που δεν τον αποκατέστησαν. Μόνο έτσι θα είναι προσεχτικοί όσοι βρούνε στον δρόμο τους ανάλογες περιπτώσεις.

Να επανέλθει το εμπάργκο, αν καταγγελθεί η ενδιάμεση συμφωνία

Thursday, November 20th, 2008

Πληθαίνουν οι φωνές, μετά την προσφυγή των Σκοπίων στη Χάγη, που ζητουν καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας. Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η ενδιάμεση συμφωνία απετέλεσε τη νομική βάση κατάργησης του ελληνικού εμπάργκο. Αν καταγγελθεί, θα πρέπει να επανέλθει και το εμπάργκο. Τότε βέβαια τα Σκόπια θα επαναφέρουν και τον ήλιο της Βεργίνας στη σημαία τους. Όμως αυτό θα αποδείξει απλώς σε όλη την ανθρωπότητα τον γελοίο αλυτρωτισμό τους και θα δικαιώσει τις δικές μας αντιδράσεις.

(more…)

Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας

Tuesday, November 18th, 2008

του Ηλία Α. Σταματόπουλου, Δημοσιολόγου

Τα διεθνή δεδομένα και κυρίως οι ανακατατάξεις της περιοχής των Βαλκανίων συνιστούν και υπαγορεύουν αυξημένη επαγρύπνηση και οργανωμένη εθνική θωράκιση.

Η Εθνική Στρατηγική για όλα τα πεπολιτισμένα εθνικά κράτη, είναι το βασικό όργανο (θεσμικό) το οποίο αποτελεί ένα ευρύ σχεδιασμό διαθέσεως μέσων και πόρων, για την επίτευξη όλων ή μερικών τεθέντων και προκαθορισθέντων στόχων. Αυτό το απολύτως απαραίτητο όργανο, όπως είναι γνωστό δεν διαθέτει η χώρα μας, ουδέποτε διέθετε και ουδέποτε συνολικά σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή. Σήμερα με τα πολλαπλά εθνολογικά – ιστορικά – πολιτιστικά και άλλα συναφή προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στον διεθνή χώρο, εν όψει της Παγκοσμιοποίησης, των σχεδιαστών της Διεθνούς Πολιτικής, όπως o «γνωστός» και μη εξαιρετέος Σαμουήλ Χάντιγκτον, όπως επίσης και ο γνωστός διαπλεκόμενος με όλα τα διεθνή κέντρα εξουσίας, της προπαγάνδας και παραπληροφορήσεως πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Κάρτερ, Μπρεζίνσκυ. Εμείς όλοι εμείς καθεύδουμε. Η επικρατούσα καθολική αντίληψη, για την μη ύπαρξη οργάνων Στρατηγικού Σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των υψίστων εθνικών θεμάτων και εθνικής ασφαλείας, καθιστά ανήσυχο τον Έλληνα πολίτη. Αποτελεί απαράδεκτη έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ψυχολογίας, στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, από όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Κατόπιν αυτών των επιγραμματικών διαπιστώσεων και εν όψει όλων των νέων απειλών που αντιμετωπίζουμε σήμερα, όπως το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα, τις «επιστημονικές» τρομοκρατικές ενέργειες, μη αποκλειομένων ακόμη και την χρησιμοποίηση βιολογικών ή και χημικών ουσιών, την ολοσχερώς ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και τόσες άλλες απειλές επιβάλλεται η άμεση λειτουργία θεσμική και οργανωτική ενίσχυση του μηχανισμού Εθνικής Ασφαλείας και αντιμετωπίσεως εκτάκτων καταστάσεων και χειρισμούς κρίσεων. Η δημιουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας το οποίο θα στελεχώνεται από τεχνοκράτες της σύγχρονης τεχνολογίας (πληροφορική, internet), εξειδικευμένους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωμάτες και ειδικούς επιστήμονες Στρατηγικών Σπουδών. Επέστη ο χρόνος να αντιληφθούμε στην πράξη, την ιλλιγγιωδώς εναλλασσομένη δυναμική των διεθνών ιστορικών δρώμενων και των κρισίμων στιγμών, που διαβαίνει η ανθρωπότητα και ιδίως να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις ιστορικές και εθνολογικές μας παρακαταθήκες. Ο προσδιορισμός της ψυχολογίας του λαού μας, αλλά επίσης και η γνώση των απόψεων της διεθνούς επικρατούσης παγκοσμιοποιητικής φιλοσοφίας, από πλευράς των ηγεσιών, αποτελούν τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες, για την Σχεδίαση μιας σφαιρικής Γενικής Στρατηγικής.

(more…)

Κύπρος ώρα μηδέν. Το Σχέδιο Ανάν επιστρέφει;

Saturday, November 15th, 2008

Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2008Κύπρος ώρα μηδέν. Το Σχέδιο Ανάν επιστρέφει; Συγκλονιστική η χθεσινή εκδήλωση για το Κυπριακό!

lysaridis.jpg

Όλοι οι αρχηγοί των ελληνικών πολιτικών κομμάτων δεν θα μπορούσαν να βρουν ένα ακροατήριο σαν το χθεσινοβραδινό.Πλήθος και πάθος!Ο Βάσος Λυσσαρίδης, με την καταπληκτική του ομιλία-ανάλυση, απέδειξε ότι παραμένει το πολιτικό κεφάλαιο της αντίστασης του ελληνισμού και συνεχιστής της πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου!

(more…)

Πλοίο τουρκικών συμφερόντων ερευνά για πετρέλαιο νοτίως του Καστελόριζου!

Saturday, November 15th, 2008

Το εντυπωσιακό στην είδηση είναι ότι αντιδράσαμε! Το μαθαίνουμε δημοσίως από ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ. Στην περιοχή βρίσκεται και ελληνικό πολεμικό. Πώς το πάθαμε αυτό βρε παιδιά και αντιδράσαμε;

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη η είδηση από τη Ναυτεμπορική.

(more…)