Archive for December, 2008

Μετά τους Κούρδους και οι Αλεβίτες ζητούν δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές

Wednesday, December 31st, 2008

Τρίτη, 30 Δεκέμβριος 2008

Μετά τους Κούρδους και οι Αλεβίτες ζητούν δικές τους τηλεοπτικές εκπομπές

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αλεβί-Μπεκτασί (Alevi Bektaşi Federasyonu) Ali Balkız, ζήτησε από την κρατική τηλεόραση TRT μια ώρα πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της 12ήμερης νηστείας Muharrem, που αρχίζει στις 29 Δεκμβρίου.

 Ο Μπαλκίζ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για το θέμα, είπε ότι η κρατική…τηλεόραση TRT, εκπέμπει ζωντανά κάθε βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού των σουννιτών τη θρησκευτική τελετή από ισλαμικά τεμένη της Τουρκίας, ενώ η αντίστοιχη θρησκευτική γιορτή των αλεβιτών, η νηστεία Muharrem, περνάει αθόρυβα και απαρατήρητα, χωρίς καμία αναφορά από την κρατική τηλεόραση.Ο Μπαλκίζ συγκεκριμένα είπε:

“Η νηστεία Muharrem αρχίζει στις 29 Δεκεμβρίου. Καλούμε την κρατική τηλεόραση TRT να εκγαταλείψει την τακτική της φίμωσης των αλεβιτών και να μεταδίδει για μια ώρα, όλο το 12ήμερο της νηστείας, τις αλεβιτικές τελετές Muharrem, για να μάθει η τουρκική κοινή γνώμη και τη δική μας πίστη. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας και αναμένουμε θετική ανταπόκριση από τους αρμοδίους. Αυτό αποτελεί δικαίωμά μας, αφού είμαστε ισότιμοι πολίτες με τους σουννίτες”.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/12/blog-post_2890.html

Δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝ είπε «όχι» στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Τάσσο!

Wednesday, December 31st, 2008

28/12/2008

Δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝ είπε «όχι» στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Τάσσο! 

Χαμός έγινε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά. Οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων συνδυασμών, της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησαν να τηρηθεί από το Σώμα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου κύπριου ηγέτη και αγωνιστή του Ελληνισμού Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ενώ όλοι συμφώνησαν, ένας σύμβουλος της παράταξης «Λιμάνι της Αγωνίας» που πρόσκειται στον ΣΥΝ, ο Τ. Μπελαβήλας, εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο και όταν όλοι σηκώθηκαν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα ηγέτη εκείνος δεν σηκώθηκε επιδεικτικά. Στη συνέχεια όμως ο ίδιος έφερε πρόταση για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τότε ήταν που «τα πήρε» ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μανωλάκος, ο οποίος του είπε πως πάει να κάνει έναν άθλιο αντιπερισπασμό επιχειρώντας να εξισώσει ανόμοια πράγματα.Όλοι καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανήλικου μαθητή, είπε, αλλά δεν μπορούμε στο όνομα καμιάς κατάστασης και οποιασδήποτε λογικής να τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο Τ. Μπελαβήλας κάτι πήγε να πει, αλλά ο Μανωλάκος τον έκοψε λέγοντάς του πως τον είδε να κατευθύνει τους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στο Δημαρχείο πριν από 15 ημέρες και έσπασαν τα τζάμια της εισόδου! 

Ο σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΝ αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποκαλώντας φασίστα τον Μανωλάκο, ο οποίος μόλις βγήκε από την αίθουσα ο Μπελαβήλας είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ: «Και τώρα, κύριε πρόεδρε, που έφυγαν οι κουκουλοφόροι, μπορούμε να συνεχίσουμε…».

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=36187&colid=&catid=30&dt=2008-12-28%200:0:0

Η δημοσκόπηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Monday, December 29th, 2008

suriza_poll.jpg

“Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο” (Slovenska Filhelenska Mreža)

Friday, December 26th, 2008

Πληροφορίες από τα Σκόπια κάνουν λόγο για την δημιουργία ενός παράγοντα ονόματι “Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο” (Slovenska Filhelenska Mreža) που αντιμάχεται τον σφετερισμό, αλυτρωτισμό, αλλά και τον ψευδομακεδονισμό  του κράτους της FYROM. Τις τελευταίες μέρες μέλη τους γέμισαν την πόλη των Σκοπίων με διακηρύξεις, στις οποίες εκφράζουν την αντίθεση τους όχι μόνο στον ψευδομακεδονισμό, αλλά και στον διαβόητο νόμο της FYROM, που απαγορεύει την ανάπτυξη οιασδήποτε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των σλάβων της FYROM.

slavic_hellinic.jpg

Συντάκτης και διανομέας:

Slovenska Filhelenska Mreža – Skopje

http://www.vardaraxios.info 

http://www.vardaraxios.wordpress.com 

2008 Slovenska Filhelenska Mreža – Slavic Philhellenic Network

(more…)

Κόμμαμε νοοτροπία Ναζί είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Friday, December 26th, 2008

 Αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ άφησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο συγγραφέας και καθηγητής κ.Χρήστος Γιανναράς.”Συμπεριφέρεται
 με νοοτροπία ναζί”, είπε χαρακτηριστικά.
“Bιώνουμε ημέρες του ‘33 στη Γερμανία” δήλωσε με εμφαση ο κ. Γιανναράς.
 ”Αριστερά σημαίνει ακραία ανιδιοτέλεια όχι προστασία κάθε
 γκρουπούσκουλου που θέλει να κάνει το χαβαλέ του ούτε να χαϊδεύουμε τα
 αυτιά του”
 http://www.skai.gr/master_story.php?id=104597

Ολόκληρη η συνέντευξη Γιανναρά (audio – 26 λεπτά, ακούστε το ολόκληρο):
 
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=104603

Ήλθαν τα Χριστούγεννα…

Wednesday, December 24th, 2008

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΠΥΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

του Νικόλαου Ι. Παραδείση, Δικηγόρου (LLM Heidelberg), Χίος

Κάποτε βγήκε ένα κλούβί και έψαχνε για πουλιά (Φραντς Κάφκα, Δίκη). Θούριοι ψέλνονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Αναγνωρίζονται θεσμικά, όπως τα δικαιώματα των προσφύγων, των μειονοτήτων, των γυναικών. Αγνοεί όμως ο καταναλωτής, ότι όσες θεσμικές εγγυήσεις και αν υπάρξουν, υπάρχει ένα κλουβί που θα τον κατατρέχει και είναι επέκεινα του τεθειμένου δικαίου. Ένα κλουβί που ψάχνει για θεσμικώς προστατευμένα πουλιά. Στην εποχή μας το καφκικό σχήμα θεωρείται πεπερασμένο. Σήμερα τα ίδια τα πουλιά συνειδητοποιούν ότι η μοίρα τους είναι το κλουβί και επιδιώκουν τον εγκλεισμό. Ο καταναλωτής είναι ένα πουλί με φτερά εκουσίως αχρησιμοποίητα, αποζητά την ειρκτή, η όποια απόδραση από το κλουβί είναι άσκοπη, ο ίδιος συναινεί στην περιχαράκωσή του, στην ηδονή του εγκλεισμού, την διαφυλάττει νομικά, παιανίζοντας την ανελευθερία του, συνειδητοποιεί καλύτερα από τον καθένα την φθαρτότητά του, pulvis, cinis et nihil. Είναι ένας τρόπος για να γίνει η φθαρτή φύση του περισσότερο υποφερτή. Δεν αντέχεται η συνειδητοποίηση του εφήμερου, απλώς το κλουβί λάμπει, στίλβει η ζωή μέσα σ’αυτό έχει γίνει αποδεκτή και πρέπει να εξωραϊστεί. Φυλακισμένος πια, είναι διάπυρος καταναλωτικού πάθους, ευχέτης προς Κύριον για την υλική του καταξίωση και αγωνιστής για την κατοχύρωση της εθελούσιας αυτοτύφλωσής του.

Η πολιτική κουλτούρα των bloggers

Thursday, December 18th, 2008

Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC για τις κομματικές προτιμήσεις των bloggers:

 graphs_blogs_-13.jpg

Τότε δεν ξεσηκώθηκε κανείς…

Monday, December 15th, 2008

Επαναδημοσιεύουμε μια είδηση ηλικίας 17 μηνών για να υπηρετήσουμε την διατήρηση των κριτηρίων της αντικειμενικότητας και της ολόπλευρης αντίληψης μέσα στις τρέχουσα ‘οξύθυμη’ επικαιρότητα. Δυστυχώς, ο πόλεμος “μπάτσων και αντιεξουσιαστών” έχει θύματα και από τις δύο πλευρές… Καλό θα είναι να το θυμόμαστε αυτό προτού κρίνουμε πρόσωπα, πράγματα και πολιτικές…

07/07/07 13:31  

Άγριος ξυλοδαρμός

Στην εντατική αστυνομικός έπειτα από επίθεση αντιεξουσιαστών σε συναυλία στο Ελληνικό

Επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χωρου δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής δύο αστυνομικοί, στον υπαίθριο χώρο έξω από το γήπεδο του μπέιζμπολ, στο Ελληνικό.

Στο γήπεδο πραγματοποιούνταν ροκ συναυλία, την οποία παρακολουθούσαν περίπου 4.000 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για αποτροπή επιθέσεων, όπως έχει συμβεί και στη συναυλία των Beastie Boys πριν από λίγες ημέρες στον ίδιο χώρο.

Η επίθεση σημειώθηκε, κατά την αστυνομία, από 30 τουλάχιστον άτομα, τα οποία γρονθοκόπησαν με σιδηρολοστούς και ρόπαλα τους δύο αστυνομικούς έξω από το γήπεδο, προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες.

(more…)

POLICA DERRA VRASES

Monday, December 15th, 2008

POLICA DERRA VRASES 

dspphoto.jpg

Άγνωστης προέλευσης φέιγ βολάν με συνθήματα γραμμένα στα αλβανικά βρίσκονταν πεταμένα στους χώρους πέριξ του Πολυτεχνείου. Από τη μία πλευρά έγραφαν «POLICA DERRA VRASES» και από την άλλη «HAKMARJE PER DREJTESI». Οπως κατέληξαν, μετά από αρκετή περισυλλογή, όλοι οι Αλβανοί στους οποίους πήγαμε το φέιγ βολάν για μετάφραση, η πιο κοντινή απόδοση του «HAKMARJE» στα ελληνικά είναι το οφθαλμός αντί οφθαλμού. Έτσι το «HAKMARJE PER DREJTESI» σημαίνει: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού για δικαιοσύνη». Κι ενώ ο Γκάντι διαμήνυε πως οφθαλμός αντί οφθαλμού θα μας οδηγήσει σε έναν τυφλό κόσμο στο «POLICA DERRA VRASES» όλοι οι μεταφραστές ήταν άμεσοι: «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι».

Α.Κ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 12/12/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=66892340

Η άθλια κάλυψη του θανάτου του Τάσσου Παπαδόπουλου από τα τηλεοπτικά δελτία

Saturday, December 13th, 2008

Βλέπουμε πώς κατέγραψαν τα ελληνικά κανάλια τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου στις 12 Δεκεμβρίου 2008:

(more…)