Archive for January, 2009

Το “τουρκικό” μας πρόβλημα

Saturday, January 31st, 2009

Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2009

 

Το “τουρκικό” μας πρόβλημα

 

Το μακρύ χέρι της Άγκυρας, το προξενείο της Κομοτηνής, η ΜΙΤ και η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, τρομοκρατεί το λαό και απαγορεύει τον πραγματικό εκδημοκρατισμό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη

Μέρος ομιλίας του Κώστα Καραΐσκου, διευθυντή της εφημερίδας “ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ”, στο Διδυμότειχο  

(more…)

Κατέληξαν σε συμφωνία για τη διακυβέρνηση στην Κύπρο; Αν ναι, γιατί δεν μας τη λένε;

Saturday, January 31st, 2009

Την είδηση ότι υπάρχει “ουσιαστική συμφωνία στο θέμα της διακυβέρνησης και του διαμερισμού της εξουσίας”, στην οποία “έχουν καταλήξει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ” δεν την μάθαμε καν από αρμόδια χείλη των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη μάθαμε από τον αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής. Αν είναι έτσι, γιατί δεν μας το είπαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία. Αν κατάληξαν, γιατί δεν τη μαθαίνουμε κι εμείς; Αν δεν είναι έτσι, γιατί δεν διαψεύδεται η είδηση; Προφανώς όμως είναι έτσι και προφανώς δεν ανακοινώνεται η συμφωνία, προκειμένου να προετοιμαστεί το πιεστικό σερβίρισμά της στο λαό ως “τελευταίας ευκαιρίας” και “καλύτερης δυνατής λύσης”. Δυστυχώς, ο Χριστόφιας φαίνεται ότι τα καταφέρνει τελικά στο έργο που του ανέθεσαν οι ξένοι προστάτες του πάρα πολύ καλά.

Σημειώνουμε ότι στις ιστοσελίδες των κυπριακών εφημερίδων η είδηση δεν αναφέρεται καν!…

(more…)

Διαφορά ποιότητας: Ελληνας πρωθυπουργός 1996 – Τούρκος πρωθυπουργός 2009

Friday, January 30th, 2009

Επιχειρείται απροκάλυπτα η υποδούλωσή μας στα κελεύσματα των Τούρκων νταήδων

Friday, January 30th, 2009

Βράδυ Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2009. Παραμονή της επειτείου της θλιβερής κρίσης στα Ίμια, 13 χρόνια μετά. Ο Σπύρος Καρατζαφέρης, εκδότης της εφημερίδας “Η Σφήνα”, δημοσίευσε προ ημερών ένα άρθρο διπλωμάτη για το Αιγαίο στο οποίο υπήρχε αναφορά στα γεγονότα των Ιμίων. Αποφάσισε να στείλει έναν δημοσιογράφο στην περιοχή, για να μάθουμε (επιτέλους) αν για τη χώρα μας η περιοχή θεωρείται επισήμως γκρίζα ζώνη ή αν θεωρείται ελληνική. Πήγε ο δημοσιογράφος με μία μικρή σημαία, έβγαλε μία φωτογραφία με τη σημαία και επέστρεψε πίσω. Την ώρα της επιστροφής, πλησίαζε και ένα Τουρκικό σκάφος που πήγε προσπάθησε να τον ελέγξει. Όλα αυτά ειπώθηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου “Ζούγκλα”.

Πώς αντιμετώπισε ο δημοσιογράφος και οι καλεσμένοι του (μεταξύ αυτών και βουλευτές!) το γεγονός;
(more…)

Μία εκδήλωση – αποθέωση της αναίδειας

Tuesday, January 27th, 2009

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Για τους φιλολόγους που διδάσκουν Ιστορία και όλους τους εκπαιδευτικούς της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης
Το περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στην επιμορφωτική συνάντηση για τη Διδασκαλία της Ιστορίας με τίτλο:
“H Ιστορία μέσα από την οπτική του ‘άλλου’. Η διδασκαλία της ιστορίας στο σχολείο, ο διάλογος πολιτισμών και αντιλήψεων”
Η περίπτωση της διχασμένης Κύπρου: μια συνάντηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών

(more…)

Επιστολή Ν. Μάρτη στον Μπαρόζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Thursday, January 22nd, 2009

Επιστολή Ν. Μάρτη στον Μπαρόζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! 22-01-2009 18:59:55 

Συγκλονιστικός είναι ο αγώνας που διεξάγει, ακόμη και σήμερα, στα βαθειά του γεράματα, για τη Μακεδονία, ο πρώην υπουργός Νικόλαος Μάρτης.

Το «defencenet» εξασφάλισε την επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πορτογάλο Χοχσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Για ευνόητους λόγους, από την επιστολή έχουν αφαιρεθεί η διέυθυνση και τα τηλεφωνα του πρώην υπουργού.

Πληροφορηθήκαμε, ότι η επιστολή θα διανεμηθεί προς όλους τους Ευρωβουλευτές. 

Ακολουθεί η επιστολή: 

  (more…)

Δημοσκόπηση σε αμερικανικό forum για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Wednesday, January 21st, 2009

Σε αμερικανικό forum διεξάγεται δημοσκόπηση με θέμα: “Είναι η Μακεδονία ελληνική η όχι;”

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/T14CHE62GN8ROHT8K  

Εκεί φθάσαμε…

Η Ρωσία θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια προς το Αφγανιστάν

Monday, January 19th, 2009

Η είδηση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας άλλης πολύ ενδιαφέρουσας είδησης που δημοσίευσε το Ιστολόγιο του Αντίβαρου, σε σχέση με το κλείσιμο στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο γειτονικό με το Αφγανιστάν Κιργιζιστάν. Είναι φανερό ότι η Ρωσία συνεχίζει την τακτική του ”στριμώγματος” των Αμερικανών στο Αφγανιστάν και της ενίσχυσης των ερεισμάτων της στην περιοχή, τη στιγμή που από πολλές πλευρές ομολογείται στη Δύση ότι τα πράγματα στο Αφγανιστάν δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για την Αμερικανική υπερδύναμη.

(more…)

Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπει στο Greek Helsinki!!!

Saturday, January 17th, 2009

Το διαβοήτο ελληνικό ”Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι” επελέγη ως σύνδεσμος-link στην προσωπική ιστοσελίδα του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια. Τα σχόλια, πλην ενός “οποία κατάντια!”, περιττεύουν για άλλη μια φορά!

(more…)

Σειρά Ομιλιών-Συζητήσεων του Θεόδωρου Ζιάκα με θέμα: “ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ”

Saturday, January 17th, 2009

Το αληθινό πρόβλημα των φιλελεύθερων καπιταλιστικών κοινωνιών βρίσκεται στον κυρίαρχο μηδενισμό. Πρόκειται για έναν μηδενισμό αντίθετο από εκείνον τού Νίτσε: δεν πρόκειται για μια κριτική απόρριψη των κατεστημένων άξιων, άλλα για την αποσύνθεση τους μέσα σε μια παθητική αδιαφορία.  Και ίσως, αντί για μηδενισμό, θα έπρεπε να μιλήσουμε για ηδονισμό. Ό χαρακτήρας τού μηδενιστή είναι τραγικός. Ό ηδονιστής είναι παραιτημένος. Αυτός ό ηδονισμός είναι επίσης εξαιρετικά διαφορετικός από τον επικούρειο: δεν τολμάει να αντιμετωπίσει τον θάνατο κατά πρόσωπο, δεν πρόκειται για σωφροσύνη, αλλά για παραίτηση.

(more…)