Archive for May, 2009

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος στο Άλτερ

Sunday, May 31st, 2009

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος “Οικολόγοι – Πράσινοι” στις επικείμενες ευρωεκλογές 2009, απαντάει στον Νίκο Χατζηνικολάου για παλαιότερες δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου (επικεφαλής των Ο-Π στις ευρωεκλογές) σε σχέση με την αναγνώριση του “αναγνωστικού της (δήθεν) Μακεδονικής γλώσσας”. Ταυτόχρονα εξηγεί τις θέσεις του για τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό των μουσουλμάνων της Θράκης.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε ο Παύλος Βοσκόπουλος (Ουράνιο Τόξο), ο Ονσούνογλου, ο Τριαρίδης, ο Παναγιώτης Δημητράς (Παρατηρητήριο του Ελσίνκι), ο Ριχάρδος Σωμερίτης, η Τέτα Παπαδοπούλου, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου και ο δημοσιογράφος Διονύσης Γουσέτης. Οι δύο τελευταίοι είναι επίσης υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με το κόμμα “Δράση” (Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, Μπουτάρης). Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Νακρατζάς.

Μέρος 1

Μέρος 2

Η πρόσκληση της εκδήλωσης:

Βίντεο – σοκ για τους οικολόγους πράσινους

Thursday, May 28th, 2009

Αναδημοσίευση από το http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1003659 όπου έχει και τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο…


(more…)

Η σημειολογία της τιμής του Πούτιν στον Σολζενίτσυν

Tuesday, May 26th, 2009


Τι θέλει να δηλώσει ο Πούτιν στον τάφο του Σολζενίτσυν;

Ότι παρ’ ό,τι η σημερινή κατάσταση της χώρας δεν είναι αυτή που επιτρέπει οι ηγέτες να ασχολούνται με θεωρητικά ζητήματα, εν μέσω τόσων καθημερινών προβλημάτων, και παρ’ ότι που ο ίδιος είναι από τους λιγότερο συναισθηματικούς αρχηγούς που υπάρχουν, οι ηγέτες πρέπει – και εν προκειμένω ξέρουν – να αποδίδουν τη δέουσα τιμή στις μορφές που εξέφρασαν το πνευματικό ανάστημα της χώρας. (πνευματικό, όχι της διανόησης – spiritual, όχι intellectual).

[πηγή της φωτογραφίας]

[Επίσης, δείτε μία συνέντευξη του Σολζενίτσυν που έχει αναδημοσιεύσει το Αντίβαρο λίγο μετά τον θάνατό του]

Σύγκριση των πρώτων υποψηφίων ευρωβουλευτών στα ελληνικά κόμματα

Thursday, May 21st, 2009

Μας στέλνει τις απόψεις του ο Μίκης Ζέζας:

Έχουμε και λέμε:

1. ΝΔ – Μαριέττα Γιαννάκου. Αυτοκτονική επιλογή Καραμανλή. Ανασύρει το θέμα του βιβλίου Ιστορίας και την αδικαιολόγητη εμμονή της τέως Υπουργού να το υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσεως. Δικής της. Καρατομήθηκε στην Α Αθήνας. Ένα θέμα που “άγγιξε” τους Νεοδημοκράτες περισσότερο από κάθε άλλη βάση κόμματος. Η δυσαρέσκεια από την επιλογή Γιαννάκου τεράστια και οδηγεί σε πτώση το κόμμα.

2. ΠΑΣΟΚ – Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μίζερη και εσωστρεφής επιλογή. Ένας καθαρά κομματικός υποψήφιος. Διόλου ελκυστικός για όσους δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Πώς θα προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους ή πώς θα επαναφέρουν τους δυσαρεστημένους τους με τέτοιον επικεφαλής; Η μήπως δεν τους νοιάζει;

3. ΚΚΕ – Γιάννης Παφίλης. Γνωστές έως και πεπαλαιωμένες οι θέσεις του ΚΚΕ. Ομοίως και οι επιλογές του. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Ούτε για τα μάτια του κόσμου μία συμβολική ανανέωση εκεί στον Περισσό; Τα ίδια με τους από πάνω. Κάντε κάτι να προσελκύσετε νέους ψηφοφόρους όπως κάνατε το 1999, όταν συνεπικορούμενοι από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία κοντέψατε το 9%. Με τον Παφίλη αυτο-περιορίζεστε.

4. ΣΥΡΙΖΑ – Νίκος Χουντής. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνανε ανανέωση! Ναι. Ποιον βάλανε; Τον γραμματέα του Συνασπισμού. Της μεγαλύτερης συνιστώσας. Και έπεσε σκληρό παζάρι με τις Ρι.Ζες για τις υπόλοιπες θέσεις. Ακόμα και οι άκρα αντι-ευρωπαϊστές πήρανε μερίδιο της ενδεχομένως εκλόγιμης πίτας! Αυτή η απέραντη πολυ-συλλεκτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστά μονίμως εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια. Δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθεί ευρύτατη προσωπικότητα. Πώς θα φτάσετε έτσι τα ονειρεμένα ποσοστά των δημοσκοπήσεων; Χώρια και η μισο-γκάφα να βάλουν στην τελευταία θέση μετανάστρια που δεν έχει δικαίωμα εκλέγειν ή εκλέγεσθαι στην Ελλάδα!

5. ΛΑΟΣ – Νίκη Τζαβέλλα. Εδώ έπεσε το γέλιο της αρκούδας! Η δυσαρέσκεια όχι των οπαδών ή των μελών αλλά και των στελεχών του κόμματος είναι διάχυτη. Και θα έχει αντίκτυπο στο εκλογικό αποτέλεσμα. Πώς είναι δυνατόν η επί πολλά έτη συνεργάτιδα των Μητσοτάκηδων (βλέπε κατηγορίες Καρατζαφέρη κατά της Ντόρας στα εθνικά θέματα) και η αντιπρόεδρος(!!) της Ιντρακόμ του Κόκκαλη, να μας εκπροσωπήσει για τα “εθνικά δίκαια” που κόπτονται οι του ΛΑΟΣ; Θα τη βγάλει βέβαια την έδρα της, αλλά κι αυτή ζαβή. Τζαβή. Τζαβέλλα. Με τερματοφύλακα από τα τσικό πας να παίξεις τελικό ρε φίλε;

6. Οικολόγοι-Πράσινοι – Μιχάλης Τρεμόπουλος. Εδώ λίγα μπορεί να πει κανείς. Εάν θεωρήσουμε ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος αυτού γνωρίζουν πράγματι περί τίνος πρόκειται, τότε η επιλογή ήταν άριστη. Να θυμίσουμε το “Έξω οι Πόντιοι πρόσφυγες από τη Θράκη”, να θυμίσουμε το “να τιμηθεί ο Κεμάλ σαν παιδί της πόλης”, να θυμίσουμε την υιοθέτηση του “σκέτο Μακεδονία”(!) για τα Σκόπια. Να τα θυμίσουμε για μας. Γιατί οι ψηφοφόροι του (ελπίζω να) τα γνωρίζουν.

7. Δράση – Στέφανος Μάνος. Η γερουσία της χώρας. Τέσσερις 70άρηδες (Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, Μπουτάρης, Δήμου) θέλουν να μας πείσουν ότι φέρνουν “κάτι νέο στην πολιτική σκηνή της χώρας” και …γελούν και οι πέτρες. Τι να πει κανείς. Μία ακόμη αποτυχία στο βιογραφικό του Μάνου μετά την διεύθυνση της Αλλατίνη (που την έφερε στο χείλος της χρεωκοπίας), την υπουργία του επί Μητσοτάκη, τη θητεία του στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και την αποτυχία των Φιλελευθέρων. Ο καθένας αποδίδει εκεί που μπορεί. Ο Μάνος στις αποτυχίες.

8. Δημοκρατικοί – Αντώνης Παπαγιαννίδης. Εδώ ομολογώ η έκπληξη ήτανε μεγάλη. Είχα αρχικά μία ελπίδα σ’ αυτό το νέο κόμμα από πραγματικά νέους ανθρώπους. Όχι τζούφιους όπως η γερουσία της Δράσης. Αλλά ρε παιδιά τον Παπαγιαννίδη; Αυτόν που συμμετείχε στην “Ανοιχτή Κοινωνία” παρέα με Μουζέλη, Βερέμη και άλλους; Αυτόν που προπαγάνδιζε υπέρ της θεσμοθέτησης του ρόλου των ΜΚΟ στην πολιτική ζωή; Αυτόν που αναδημοσίευε τα άρθρα του στο περιοδικό “Δικαιωματικά” του Παναγιώτη Δημητρά του περιβόητου Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι; Καλύτερο δεν βρήκατε; Έλεος δηλαδή! Κρίμα γιατί θα πάτε τζάμπα στα αζήτητα ενώ οι προθέσεις σας είναι αγνές. Πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά παρακαλώ.

9. Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο – Στέλιος Παπαθεμελής. Να μην ξεχάσω. Νούμερο δύο ο Κώστας Ζουράρις. Συγγνώμη αν θα φανώ μεροληπτικός αλλά εδώ η επιλογή ονόματος κόμματος και πρώτων στη λίστα είναι δίδυμο γκανιάν! Και δεν το λέω ειρωνικά. Μακράν η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου. Κλείδωμα του ονόματος “Μακεδονία” σε ελληνικό κόμμα στην ευρωβουλή.

Αν κάποιοι σκέφτονται πράγματι Ευρωπαϊκά στις Ευρωεκλογές, και το ποιος από τους ανωτέρω θα μπορούσε να υπερασπιστεί ΚΑΛΥΤΕΡΑ τα ελληνικά συμφέροντα στις Βρυξέλλες, αυτός δεν είναι η Γιαννάκου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Παφίλης, ο Χουντής, η Τζαβέλλα (εδώ γελάνε!), ο Τρεμόπουλος, ο Μάνος ή ο Παπαγιαννίδης. Ο καλύτερος να τα υπερασπιστεί στις Βρυξέλλες είναι οπωσδήποτε ο Στέλιος Παπαθεμελής, με τη βοήθεια και του Κώστα Ζουράρι.

Η Γενιά των 4,5 € ο καφές

Wednesday, May 20th, 2009

Για να καταλάβουμε την νέα γενιά και να γεφυρώσουμε έστω και στιγμιαία το χάσμα των γενεών, θα μας διαφώτιζε να ξεκινήσουμε από το όνομα που δίνει στον εαυτό της μια νεανική οργάνωση η G700. Το G προέρχεται από το Generation και το 700 από τον ευτελή μισθό των 700 € που πολλοί πολυσπουδαγμένοι νέοι πληρώνονται σήμερα.

(more…)

Γκαιμπελικό παιχνίδι των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών υπέρ των Οικολόγων-Πρασίνων

Saturday, May 16th, 2009

Γράφει ο “πραγματικὀς οικολόγος”:

Γκαιμπελικό παιχνίδι των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών υπέρ των Οικολόγων με τις βαθιά μειοδοτικές θέσεις για τα εθνικά θέματα

ΟΛΟΙ οι εκδότες, καναλάρχες και τηλε-δημοσιογραφοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις ακραίες θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ όμως για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους, το εθνικό δηλαδή ακροατήριο, που το ΜΟΝΟ που γνωρίζει είναι: Οικολόγοι Πράσινοι = οικολογία.
Πρόκειται για αισχίστου είδους πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ υπέρ των Οικολόγων Πράσινων, μέχρι και ο Κύρτσος τους αποθέωνε προχθές…

Για να δούμε αν πάρουν έστω και 2% αν μάεθι ο κόσμος τις καλά κρυμμένες θέσεις τους…
(more…)

Οι Δυστυχισμένοι Ελεύθεροι

Monday, May 4th, 2009

Αρχίσαμε να βομβαρδιζόμαστε τις τελευταίες μέρες από πανάκριβα τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτάκια νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, όπως και άρθρα στις εφημερίδες προπαγανδιστικά της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Ας ξεφύγουμε όμως λίγο από τις τετριμένες ιδεολογικές αναλύσεις και ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα του φιλελευθερισμού όπως θα το έβλεπε ένας ποιητής ή ένας φιλόσοφος. Έλεγε ο Πυθαγόρας: Αρχή Σοφίας η των Ονομάτων Επίσκεψις. Φιλελεύθερος: Φίλος της Ελευθερίας.

(more…)

Μιχάλης Τρεμόπουλος – Οικολόγοι Πράσινοι στην Κομοτηνή: απαντήσεις πάντως ΔΕΝ πήραμε!

Monday, May 4th, 2009

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ της Κομοτηνής

http://antifonitis.gr/online/?p=1020

Μιχάλης Τρεμόπουλος – Οικολόγοι Πράσινοι στην Κομοτηνή: απαντήσεις πάντως ΔΕΝ πήραμε!

http://www.youtube.com/watch?v=_IHyFheGSCk

Με αφορμή εκδήλωση για την ποδηλασία επισκέφθηκε την Κομοτηνή ο πρόεδρος των «Οικολόγων Πράσινων» Μιχάλης Τρεμόπουλος μαζί με στελέχη του κόμματος από Καβάλα και Εβρο. Το πέρασμα του Μιχάλη Τρεμόπουλου από την πόλη μας κανονικά θα έπρεπε να ήταν μία ακόμη τυπική συνέντευξη τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής για την διαφήμιση της εκδήλωσης. Και λέμε «θα έπρεπε» γιατί τα πράγματα μόνο τυπικά όπως φάνηκε δεν ήταν…

(more…)

Η εθνική ισχύς και η διεκδίκηση παντί τρόπω του εθνικού συμφέροντος (Αριστοτέλης) δεν υφίστανται στις σύγχρονες νεοελληνικές πολιτικές «ηγεσίες»

Monday, May 4th, 2009

Του Ηλία Α. Σταματόπουλου, Δημοσιολόγου
Η παγωμένη, ανέκφραστη και υποτακτική στάση και αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ -καθ’ όσον τουλάχιστον αποτύπωσαν τα Μ.Μ.Ε. κατά τη συνάντησή των-, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την πάγια και διαχρονική υποτέλεια και ενδοτικότητα της εξωτερικής μας πολιτικής.

(more…)