Archive for June, 2009

Παρέμβαση πανεπιστημιακών για το θρησκευτικό μάθημα

Monday, June 29th, 2009

Ομάδα πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών καθηγητών

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 2

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2009

Προς
τον Αξιότιμον Υπουργόν
Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κύριον Άρην Σπηλωτόπουλο
 
Κύριε Υπουργέ,
 
 Παρά τις προσπάθειες των εμπλεκομένων αρχών και προσώπων, οι ασάφειες και οι διισταμένες απόψεις γύρω από το μάθημα των θρησκευτικών συνεχίζονται. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην άγνοια ή μη προσεκτική μελέτη των αποφύσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και των προβλημάτων που δημιουργούν. Για τον λόγο αυτό θεωρήσαμε χρήσιμο μια ομάδα πρωτοβουλίας επιστημόνων (μη θεολόγων) να διευκρινίσουμε ορισμένες πλευρές, ώστε ο διάλογος να μη είναι παράλληλος μονόλογος, και συγχρόνως να προτείνουμε αυτό που θεωρούμε αναγκαία εποικοδομητική λύση του ζητήματος. Με αυτόν τον τρόπο ούτε θα υπάρχει αντίθεση προς τη νομολογία του ΕΔΔΑ, ούτε θα τίθεται εν αμφιβόλω ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος.
Με τιμή

 

Εκ μέρους της ομάδας πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών καθηγητών

(more…)

Η μεγαλύτερη γκάφα του ελληνικού Τύπου!

Sunday, June 28th, 2009

Οι εφημερίδες “ΤΟ ΒΗΜΑ” και η “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” έκαναν ρεπορτάζ με “χαρακτηριστικές” λεπτομέρειες για την συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν στις 20 Ιουνίου 2009, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, διότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα!

Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό για την ποιότητα των ελληνικών εφημερίδων…

vima1

 

enet

apati

Προφανώς οι Έλληνες δημοσιογράφοι γράφουν τα γεγονότα πριν γίνουν…

Μείωση στρατιωτικής θητείας και ελληνικό “μπάχαλο”

Saturday, June 27th, 2009

Μείωση στρατιωτικής θητείας και ελληνικό “μπάχαλο”
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Εκλογική μάλλιον παρά αμυντική στρατηγική μοιάζει να αντανακλά η κυβερνητική απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας, η τελευταία μόνο από μια σειρά αποφάσεων αμυντικής/εξωτερικής πολιτικής που μοιάζουν να ολοκληρώνουν, και στον τομέα αυτό, το γενικότερο, τοις πάσι ορατό ελληνικό «μπάχαλο», χωρίς μάλιστα τελικά να εξυπηρετούν και εκλογικά, υπογραμμίζουν πολιτικοί αναλυτές.

(more…)

Εθνική ντροπή: Προσγειώθηκε το αεροσκάφος της ντροπής στην Κέρκυρα

Saturday, June 27th, 2009

Μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας!

Προσγειώθηκε το αεροσκάφος της “Δημοκρατία της Μακεδονίας” στην Κέρκυρα

Ημέρα εθνικής ντροπής!

Το Αντίβαρο έβαλε ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Σύνδρομο της Ψυχρής Μάνας ως Πολιτιστικός Κίνδυνος

Thursday, June 25th, 2009

του Δημήτρη M. Ζιαμπάρα*

Πως άραγε γίνεται κάποιος Έλληνας; Είναι η ελληνική εκπαίδευση που σε κάνει Έλληνα ή τα ελληνικά γονίδια; Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι η ελληνική εκπαίδευση είναι ανθελληνική και αποκλείεται να σε κάνει Έλληνα και κάποιοι άλλοι ότι η επιστήμη απέδειξε ότι δεν υπάρχουν ελληνικά γονίδια. Σίγουρα πάντως έχουμε μια ιδιαιτερότητα που διατηρείται ανά τους αιώνες και βοηθάει να αναγνωρίσεις τον Έλληνα από μακριά σε ένα αεροδρόμιο του εξωτερικού. Είναι επίσης γεγονός ότι ο Έλληνας είναι περιζήτητος γαμπρός μιας και υπάρχουν διεθνώς πολλά μικτά ζευγάρια από Έλληνες και αλλοδαπές, ενώ ελάχιστα από αλλοδαπούς και Ελληνίδες. Το τελευταίο αυτό θέμα έχει να κάνει με την περιβόητη αυτοπεποίθηση του Έλληνα και την πολύτιμη αίσθηση ασφάλειας που αποπνέει στην σύντροφό του.

(more…)

SABAH: «Γιατί να θυμίζουμε συνεχώς πως είμαστε ξένοι στην Πόλη»;

Sunday, June 21st, 2009

SABAH: «Γιατί να θυμίζουμε συνεχώς πως είμαστε ξένοι στην Πόλη»;

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία, στηλιτεύεται ο τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης.

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει μία σειρά από αλήθειες τις οποίες το Κεμαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί το πλήρες κείμενο:

  (more…)

Σύγκριση exit-poll και τελικού αποτελέσματος

Thursday, June 11th, 2009

ΝΔ - στο όριο. Πήρε 32.5% και το εύρος πρόβλεψης ήταν 30.5%-33%

ΠΑΣΟΚ – ΕΚΤΟΣ πρόβλεψης! Πήρε 36.6% και το εύρος ήταν 37-39.5%

ΚΚΕ – ΕΚΤΟΣ πρόβλεψης! Πήρε 8.35% και το εύρος ήταν 8.5%-9.5%

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΤΟΣ πρόβλεψης! Πήρε 4.7% με εύρος 5%-6%

ΛΑΟΣ – ΕΚΤΟΣ πρόβλεψης! Πήρε 7.2% με εύρος 6%-7%

Οικολόγοι-Πράσινοι - ΕΚΤΟΣ πρόβλεψης! Πήραν 3.5% με εύρος 4%-5%

Λοιπά κόμματα – ΕΚΤΟΣ πρόβλεψης! Πήραν 7.2% με εύρος 4.5%-5.5%

Όταν λοιπόν αποτυγχάνουν να προβλέψουν, έστω και στα όρια, από μεγάλα δείγματα με το ερώτημα “Τι ψηφίσατε” (και όχι “τι ΘΑ ψηφίζατε”), στις δημοσκοπήσεις εξόδου όπου δεν υπάρχει απολύτως κανένα ενδεχόμενο χειραγώγησης αλλά δημοσιοποιούνται μόνο και μόνο για να αποκτήσουν αξιοπιστία οι εκάστοτε εταιρείες δημοσκοπήσεων, τότε πόσο αξιόπιστες μπορούμε να θεωρούμε τις δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια μίας προεκλογικής περιόδου ή σε περιόδους μακρυά από εκλογές;;

Αποτίμηση ευρωεκλογών

Tuesday, June 9th, 2009

ΝΔ - απώλεσε 9.5% από το 2007 και βούλιαξε στο 32.3%. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το μόνο θετικό για την κυβερνώσα παράταξη είναι ότι οι ψηφοφόροι που έχασε διασκορπίστηκαν σε κάθε κατεύθυνση και δεν στράφηκαν μαζικά στο ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ - πεντακάθαρη νίκη με 4.36% διαφορά από τη ΝΔ, όμως το 36.6% που απεκόμισε, υστερεί κατά 1.5% από το αποτέλεσμα του 2007. Με τέτοιες επιδόσεις το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας που απαιτεί 41.5-42% δεν φαίνεται πολύ πιθανό στο εγγύς μέλλον.
(more…)

Ο Κώστας Ζουράρις στη …Ζούγκλα περί Μακεδονίας

Saturday, June 6th, 2009

Νίκος Δήμου περί «Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»!

Saturday, June 6th, 2009

Αρκετός λόγος έγινε για τις απόψεις των Οικολόγων-Πρασίνων σε σχέση με τον αυτοπροσδιορισμό της πΓΔΜ, καθώς και στην παρουσία του επικεφαλής της παράταξης αυτής στην παρουσίαση του “αλφαβηταρίου της Μακεδονικής” γλώσσας προ δύο ετών.

Μας εστάλη ένα βίντεο με την τοποθέτηση του συγγραφέα Νίκου Δήμου, ο οποίος μιλάει για την «λογοκρισία» των πάντων να κρύβουν την αλήθεια, δηλαδή την ύπαρξη «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα! Και μάλιστα αυτό αποτελεί το «σημαντικό στοιχείο της λογοκρισίας» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα… (το ποιους εννοεί ως «Μακεδόνες» ότι συνιστούν «μειονότητα» παραμένει αδιευκρίνιστο!).

Θυμίζουμε ότι ο κ. Νίκος Δήμου είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΡΑΣΗΣ